Fredrikstad Bkl.-Flint Tønsberg, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport – Flint

Fredrikstad Bkl.-Flint Tønsberg, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Kamprapport

God avslutning med ungdomsrekka!

Med 10 debutanter på banen i løpet av dagens kamp mot Fredrikstad, startet og avsluttet Flint Tønsberg kampen veldig sterkt.  Ellers i oppgjøret var hjemmelaget for sterke og hentet hjem en 9-målsseier i sesongens første seriekamp i REMA 1000-ligaen.

Med bakspillertrioen Celina Vatne, Elise Vedeler og Elise Johnsen på banen fra start, spilte Flint helt jevnt med Fredrikstad.  Etter 13 minutter ledet FBK 6-5 etter tre scoringer av Celina fra distanse. 

Så måtte Flint tåle en utvisning og Fredrikstad grep muligheten og økte til 9-5.  Karoline Fahlberg reduserte til 9-6 på 7-meter og så fulgte en periode uten nettkjenning og Fredrikstad var plutselig åtte mål foran på 14-6.  Til pause ledet Fredrikstad 15-9.

I andre omgang økte Fredrikstad jevnt og trutt til de ledet med 13 mål.  Da fikk ungdomsrekka tillit og ungjentene født i 2002/2003/2004 vant de siste ti minuttene 6-2.  En så positiv avslutning på kampen er godt å ta med seg hjem.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Flint-debutanter-mot-FBK-30.08.20.-Nina-Haugen-1024x768.jpg
Celina Vatne, Karoline Fahlberg og Andrea Varvin Fredriksen. Foto: Nina Haugen


Mye ansvar

Mye ansvar tilfalt Celina Vatne og Andrea Varvin Fredriksen i dag.  Begge så ut til å trives godt med at de måtte stå frem og kom veldig godt fra sin debut i REMA 1000-ligaen.  Celina hadde 7 scoringer fra distanse og ble kåret til Flints beste spiller.  Andrea hadde 4 scoringer fra sin høyrebackposisjon. 

Med en litt brokete inngang til denne første seriekampen, hadde startoppstillingen fått liten tid til samspill.  Det ga utslag i liten flyt i angrepsspillet og en fikk inntrykk av at spillerne i perioder hadde håndbrekket på.  Det ble litt nølete samtidig som Fredrikstad spilte tøft i forsvar. 

Samtidig ble spillerne litt for snille i forsvar og lagde få brudd i angrepsspillet til Fredrikstad.  Stadig opplevde Eline Fagerheim og Zaynab Elmrani avslutninger fra 6-meter eller fra gode posisjoner fra kant.  Og da er det vanskelig å stå helt bakerst der.


10 debutanter

Det er også viktig å påpeke at hele 10 av spillerne som var på banen for Flint Tønsberg i dag aldri har spilt i REMA 1000-ligaen tidligere.  De er ikke vant til å ta et så stort ansvar og må få tid til å få erfaring og ta videre steg.  Flint-jentene ga aldri opp og kjempet i hele kampen.  Noe også trener Zarko ønsker at spillerne skal gjøre. 

Foto: Ravn Foto

Playmaker Malin Lundemo spilte ikke kampen mot Fredrikstad. Hun opplevde kampen slik:

– De som er utpå i dag tar sjansen og tør og stå i det. Vi hadde endel tekniske feil og var litt urytmiske i angrepsspillet og dårlig duellspill bakover. Men dette kan vi jobbe med fremover, det å stå tøft i lengre perioder på banen.

– Det er kjipt å tape selvfølgelig, men det var greit å være ferdig med denne første kampen, så skal vi jobbe videre. Nå vet vi litt hvor vi står så nå skal vi stå på fremover.


Fredrikstad – Flint Tønsberg 31-22 (15-9)

Aurora Aurheim  1
Nora Bugge
Synne Fossheim  1
Karoline Fahlberg  3
Elise Johnsen  2
Eline Fagerheim
Elise Vedeler  3
Mia Vik Gabrielsen  1
Zaynab Elmrani
Celina Vatne  7
Julie Dybdahl
Felicia Celine Tangen
Mia Leikvold Trapnes
Andrea Varvin Fredriksen  4
Martine Grip Øvreberg
Henriette Jarneid


Kamputvikling Fredrikstad – Flint Tønsberg

1 omg:  1-1  *  2-3  *  6-3  *  6-5  *  9-5  *  9-6  *  14-6  *  15-9.

2 omg:  15-10  *  20-10  *  23-13  *  29-16  *  31-19  *  31-22.


Startoppstilling Flint Tønsberg

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Nora Bugge
Venstreback: Celina Vatne
Midtback:  Elise Vedeler
Høyreback:   Elise Johnsen
Høyrekant:  Henriette Jarneid
Linjespiller:  Synne Fossheim