Fredrikstad Bkl.-Flint Tønsberg, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Forhåndsomtale – Flint

Fredrikstad Bkl.-Flint Tønsberg, REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Forhåndsomtale

Stemmen til trener Zarko Pejovic høres godt i Flinthallen når Flint Tønsberg har sin siste trening før serieåpningen mot Fredrikstad førstkommende søndag.  Spillerne er lydhøre og ivrige etter å gjøre som Zarko veileder de til å gjøre.  Innsats og engasjement går igjen gjennom hele økta og nå ser Flint-spillerne frem til endelig å kunne spille en «ordentlig» kamp igjen. 

Foto: Trond Sørøy


Søndag 30. august klokka 16.00 serieåpner Flint Tønsberg borte mot Fredrikstad Ballklubb i Kongstenhallen.  Etter 6 sesonger borte fra det gode selskap er Flint tilbake i toppen av norsk håndball.

Sesongen 2013-14 ble Flint Tønsberg sist i det som da het Postenligaen med 1 seier, 1 uavgjort og 20 tap.  Flint var også en tur innom 2. divisjon før oppturen startet med opprykk fra 2. divisjon og etter to sesonger i 1. divisjon var det klart for opprykk til REMA 1000-ligaen. 

Fra laget som spilte i Postenligaen i 2013-14, er fortsatt Henriette Jarneid, Elise Vedeler og Marianne Iversen med.  Henriette og Elise er fortsatt aktive mens Marianne inngår nå i trenerteamet med Zarko Pejovic.

«Veteranene» – som har spilt i eliteserien tidligere. Foto: Trond Sørøy


Møter Fredrikstad

Motstander på søndag, Fredrikstad har hatt en god oppkjøring med sterke seire over blant andre Larvik HK og Byåsen.  Eirik Haugdal kom som fersk hovedtrener til Østfoldklubben i fjor og har virkelig fått sving på sakene og laget hans fremstår med god fysikk og har en miks av ungt talent og mer erfarne spillere.  Og så har de Thale Rushfeldt Deila som har vist at hun til tider kan være et helt angrep alene.

Debutanter i REMA 1000-ligaen. Foto: Trond Sørøy

Flint Tønsberg har også gjort oppløftende innsats i treningskamper og har i tur og orden slått Rælingen, Gjerpen og Larvik HK.  Zarko Pejovic kom inn som hovedtrener 13. august og har fått to korte uker på å forberede seriestarten.  Både klubb og spillere er veldig fornøyd med ansettelsen av Zarko og han ønsker at spillerne skal fremstå som sultne og med masse entusiasme. 

På den siste treningen før kampen søndag i ettermiddag i Flinthallen var smilet og humøret på plass både hos trenerteamet og spillerne.


Nora Bugge

Foto: Trond Sørøy


1. divisjon er foreløpig det høyeste nivået venstrekant Nora Bugge (19) har spilt på, og hun sa dette om å debutere for Flint i REMA 1000-ligaen:

– Jeg har spilt to sesonger i 1. divisjon med Flint.  Før det var jeg med treningsgruppa til Storhamar Elite, men fikk aldri spille i eliteserien. 

– Det at jeg nå skal debutere i eliteserien er noe jeg alltid har drømt om.  Og endelig skjer det!  Og det sammen med et lag jeg har vært med å bygge opp.  Vi er mange unge ivrige spillere, og jeg gleder meg masse.

– Vi er noen venstrekanter som kriger om å få spilletid og alle er unge.  Men jeg tror det blir spilletid på oss alle. 

– Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang med kampen mot Fredrikstad.  Det å komme i gang med sesongen og spille håndball igjen etter denne lange perioden uten kamper.  Og det å få debutere sammen med lagvenninnene mine, det skal bli kjempegøy!  Vi gruer oss ikke, dette ser vi veldig frem til. 


Eline Fagerheim

Foto: Trond Sørøy


Eline Fagerheim har spilt i REMA 1000-ligaen tidligere med Vipers Kristiansand.  Hun sa dette om serieåpningen på søndag:

– Det blir spennende på søndag, nå gleder jeg meg til endelig å spille seriekamper igjen.  Det er lenge siden vi har spilt håndball og vi stiller med en gjeng hvor mange ikke har spilt i REMA 1000-ligaen før.  Så det er mange som ikke har den erfaringen.  Men vi er mange unge spillere som virkelig kan ta store steg og gjøre det bra.  Så jeg gleder meg veldig til hva vi kan få til og satser på at vi er på topp ved kampstart mot Fredrikstad.  Vi hadde noen kamper i fjor hvor vi vi ikke var helt på fra start, så på søndag skal vi kjøre på og kjenne på hvordan det er å være i eliten igjen.

– Vi har hatt 14 dager med Zarko Pejovic nå og jeg er kjempefornøyd med han som trener.  Savner selvfølgelig Tonje, men Zarko har kommet inn med masse engasjement og er utrolig dyktig og flink, så dette er full klaff.  Kunne ikke blitt bedre!

– Nå har jeg en helt annen rolle enn da jeg spilte i Vipers Kristiansand.  Jeg gleder meg til å få mer spilletid og ta nye steg. Jeg vet det kommer til å bli mange tøffe kamper og jeg skal fokusere på hvordan jeg skal utvikle meg i de kampene også.  Jeg gleder meg masse til denne sesongen.