– Sinnsykt gøy å spille imot så gode spillere! – Flint

– Sinnsykt gøy å spille imot så gode spillere!

– Sinnsykt gøy å spille imot så gode spillere!

Vipers Kristiansand ble som forventet en for vanskelig nøtt for de unge Flint Tønsberg-jentene.  Men de skal ha for den gode gløden og innsatsen de la ned i Slagenhallen i samfulle 60 minutter i kveld.

Vipers stiller med gode spillere på alle posisjoner og fremstod med god motivasjon og iver etter å vinne hver duell.  De gjorde det ikke enkelt for Flintjentene og kjempet godt i hele kampen. 

Dette var en fantastisk mulighet for alle ungjentene i Flint til å føle på kroppen hvor høyt nivå Kristiansandslaget har og en motivasjon til å gyve løs på videre treningsarbeid. 

Morsomt var det at hele 10 av Flintspillerne tegnet seg på scoringslista i kveld.  Og fintene til Andrea Varvin Fredriksen hvor hun utspilte Vipersforsvaret var et av kampens høydepunkt

Her forteller spillerne om opplevelsen med å møte et av verdens beste håndballag:

Foto: Trond Sørøy

Celina Vatne ble kåret til BB og sa dette etter kampen:

– Først og fremst var dette superbra trening og det er sinnsykt gøy å spille imot så gode spillere.  Vi var aldri i tvil om at de kom til å rykke i fra oss på et tidspunkt i løpet av kampen, men jeg synes vi kjemper bra i hele kampen.

– Foran kampen var vi enige om å fokusere mest på oss selv.  Vipers er et veldig godt lag og jeg synes at Zarko gjorde en god vurdering der at vi skulle bruke tankene mest på hva vi skulle gjøre. 

– Angrepsmessig henter vi oss godt opp.  I første omgang så var det mye knot, vi finner ikke hverandre og det er ikke noe flyt.  Så klarte vi å vurdere avstand litt bedre i andre omgang og kommer på skudd når de er flate. 

– Jeg synes det er kjempegøy å spille kamper som dette.  Med tilliten jeg har fått i det siste, så vokser også selvtilliten, da blir man automatisk bedre.  Jeg slipper skuldrene ned og gjør det jeg er god på.

Foto: Ravn Foto

Mari Finstad Bergum:

– Jeg har hatt hjernerystelse og har vært ute i 14 dager.  Den første ordentlige håndballtreningen hadde jeg i går, det var ikke langvarig men likevel kjedelig å få det rett før seriestart.  Nå er jeg tilbake og koser meg.  Fordelen med at noen av oss har vært skadet, er at andre nå tar mer ansvar.  Celina Vatne har aldri vært så tøff i hodet som hun er nå, så det er kjempebra at flere unge tør. 

– Vi jobber på hele tiden i dag og jeg følte at vi prøvde hele veien.  Det synes jeg er viktig og bra.  I spillet vårt har vi en tendens at alt går mot høyresiden vår, så vi er litt for dårlig til å bruke venstrekanten vår.  Vi er litt dårlige til å holde i gang ballen og blir låst opp, men det er et kjempebra lag vi møter.  Det er fantastisk trening for oss, det er tøft å stå i en kamp som dette og vi har god moral i laget i dag.

Foto: Trond Sørøy

Synne Fossheim:

Vi hadde en brukbar forsvarsinnsats i første omgang, mens i andre omgang spilte vi bedre i angrep.  Evelina Eriksson som stod for Vipers var veldig god, men så får vi justert skuddene litt i andre omgang og får bedre uttelling. Vi blir kanskje litt for glade når vi løper hjem og feirer litt for lenge og da får vi ett mål rett i fleisen. 

Foto: Ravn Foto

Eline Fagerheim:

– Det var spesielt for meg å spille mot Vipers i dag.  Mange av jentene jeg spilte sammen med i Vipers er fortsatt der, det er veldig gode venninner samtidig som de blir ens verste fiender når vi står på banen.  Selvfølgelig, det er spesielt og litt rart å spille mot gode tidligere lagvenninner.  Selv om jeg har spilt mot Vipers en gang tidligere, i finalen under Skjærgårdslekene i fjor.  Men det var veldig gøy.  Vipers er et av verdens beste lag, jeg kan få litt tenning underveis der og bli litt irritert, men det er mest fordi jeg er skuffet over meg sjøl.

– Vipers hadde mye bra målvaktsspill, selv om Katrine Lunde er skadet har de virkelig prestert de som er der nå.  De må fortsette å jobbe med samspillet sitt, men fremstår som et godt lag.  De scorer mange mål og står bra bakover.  Vi blir låst ned gang etter gang fordi vi står for nærme forsvaret.  De er flinke i etablert forsvar.

– Jeg tenker at når Ole Gustav er småirritert i hele første omgang så tenker jeg at vi har gjort en riktig jobb.  Det er mye fra denne kampen vi kan ta med oss videre, samtidig som det er mye vi kunne gjort bedre, selv om det er Vipers vi møter.  Vi skal lære av dette inn mot neste kamp mot Larvik 13. september. 

Foto: Ravn FotoSeriekamp REMA 1000-ligaen Slagenhallen 2. september 2020

FLINT TØNSBERG – VIPERS KRISTIANSAND  21-36   (7-14)

Aurora Aurheim  3
Mari Finstad Bergum  4
Nora Bugge
Synne Fossheim  2
Karoline Fahlberg  1
Eline Fagerheim  1
Elise Vedeler  1
Mia Vik Gabrielsen  1 
Zaynab Elmrani
Celina Vatne  6
Julie Dybdahl  1
Felicia Celine Tangen
Mia Leikvold Trapnes
Andrea Varvin Fredriksen  1
Martine Grip Øvreberg

Startoppstilling Flint Tønsberg

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Nora Bugge
Venstreback: Celina Vatne
Midtback:  Mari Finstad Bergum
Høyreback:   Elise Vedeler
Høyrekant:  Mia Leikvold Trapnes
Linjespiller:  Synne Fossheim