Ferdigspilt fellesrunde – 2 lag til sluttspillet – Flint

Ferdigspilt fellesrunde – 2 lag til sluttspillet

Forrige helg (8.-10.mars) var det duket for den avsluttende fellesrunden for i de nasjonale seriene for 16 og 18 åringer, Bring og Lerøy. En fellesrunde som hvert år er like spennende og intens om hvilke lag som går til sluttspillet og blir topp 8 i deres aldersbestemte klasse. For våre to Bring lag gikk turen til Fjellhammer og Fjellhammer Arena for å spille sine siste avgjørende kamper, mens rekrutt jentene våre hadde en korter reisevei til Drammen og Drammenshallen. Før de siste 2 kampene av seriespillet lå både G16 og J16 godt ann til å kunne ta seg til sluttspillet, mens for rekrutt jentene var det mulighet for å bli 3er i sin pulje.

I puljen til J16 var det stor spenning inn mot fellesrunden om hvem av lagene Flint eller Kolbotn som skulle stikke av som puljevinner i avdeling 2. Begge lag sto med 5 seire og 1 uavgjort inn mot de siste kampene, og ingen ting var avgjort. Jentene var fast bestemt for å ta seg til sluttspillet og gjorde det med to overbevisende seire over Lørenskog (31-18) og Kjelsås (37-21), samtidig som at Kolbotn avga poeng i sine kamper. Dermed kunne J16 juble for sluttspill og topp 8 beste jentelag for 16 åringer.

For G16 ville to seire i fellesrunden bety sluttspill uansett, og de gjenværende motstanderne var Kjøkkelvik og Haslum. Guttene hadde blikket siktet inn mot sluttspillet og det var ingen som skulle ødelegge for gutta våre. De går hardt ut i begge kamper og vinner begge (35-25 Kjøkkelvik og 24-15 Halsum), og kunne med det feire sluttspill og topp 8.

For rekrutt jentene var alle sjanser for et sluttspill borte etter å ha avgitt for mye poeng i tidligere spilte kamper. Derimot var det fortsatt mulighet for å kjempe om å bli 3er i puljen. Etter møtet mot Stavanger (tap 23-16) og Charlottenlund (seier 27-21) i de to siste kampene endte rekrutt jentene opp med å bli 5er i sin avdeling.

Vi har tatt en prat med trenerne til våre Bring lag og spurt dem hvordan deres opplevelser har vært gjennom sesongen, og hvordan dem har arbeidet gjennom sesongen. Hør hva J16 trener Birgitte Sættem Jomaas sier om sluttspillplass i Bring:

«Vi er utrolig stolte av jentenes innsats og resultater i Bring. Vi hadde som mål å komme til Bring-sluttspillet. Dette er et resultat som har kommet med jevn og bra jobbing over tid og år på grunn av ivrige og målbevisste jenter. De er treningsvillige, fysisk spreke og har utviklet tekniske ferdigheter på høyt nivå. Vi har jobbet denne sesongen med å bli mer pasningssikre og redusere feilprosenten, og det har vi blitt mye bedre på i tillegg til å ha lengre angrep. I tillegg har vi jobbet systematisk med forsvarsspillet vårt, både med 6:0 og 3:2:1. Her har vi fått god hjelp av Johnny Jensen og Geir Jomaas som er de dyktigste på dette feltet. Vi har spilt meget gode kamper i Bring, og er så fornøyd med hele sesongen under ett»

.

«I tillegg til å ta hensyn til jentenes totalbelastning er vi gode til å fordele spilletid på alle jentene. Det er en fordel når vi ønsker å utvikle alle og gi motivasjon til spillerne. De fleste kamper og alle treninger bør være en utviklingsarena for hver enkelt spiller. Vi jobber mye med: «Ikke prøv å bli best i laget, men bli best for laget!» Alle spillerne har vært med å spille på kamper, men noen flere enn andre i Bring. I sluttspillet ønsker vi å ha med hele troppen»

.

«Vi har vært heldige å ha en bred tropp med motiverte jenter, i tillegg til å ha suverene Emeli S-Hansen fra 08 med oss i alle Bring rundene.»

.

«Vi har jobbet mye med den sosiale trivselen i laget med «garderobeprat», hytteturer med team building, landskamper, kveldsmat og ellers mye fellesskap. Det gir trivsel i hele gruppen og at vi kjenner styrkene til hver enkelt mye bedre. Jentene og Bring komiteen har gjort en suveren dugnadsinnsats slik at vi fikk inn mye penger i lagkassen»

.

«Vi har ikke jobbet felles med målsetning for Bringsluttspillet, men det skal vi gjøre på neste « Garderobeprat» med hele laget. Vi gleder oss i alle fall til å sette oss nye mål og jobbe for å oppnå dem»

Vi har også tatt en prat med gutter 2007 sin trener Hilde Heinert om hvordan deres opplevelser i Bring har vært, og hva hun tenkter om at guttene er topp 8 beste lag i Norge i g2007-2008 årgangen

«Vi gikk inn i Bringserien med mål om å komme til sluttspill. Vi havnet i en avdeling med flere gode lag, og var klar over at det kunne bli veldig tøft. Første helg gikk turen til Elverum hvor vi møtte Bergsøy og Elverum. Guttene spilte bra, og vi tok 4 poeng med oss hjem. Vi hadde allerede da en mistanke om at en av nøkkelkampene hadde gått vår vei. Seieren mot Elverum skulle vise seg å bli svært viktig. I andre runde tok vi imot Nærbø og Asker på hjemmebane. Nærbø ble dessverre for sterke for oss, men mot Asker viste vi at vi kunne varte opp med god håndball også på hjemmebane. Selvtilliten var på vei tilbake, og en spent gjeng satte seg noen uker senere på bussen til Stavanger for å møte Fjellhammer og Viking. Mens vi trygt ble fraktet på Sørlandske i sludd og snø, pågikk en viktig kamp et annet sted i landet. Etter en jevn kamp dro Nærbø det lengste strået og slo Elverum. Jubel i bussen! Da hadde vi alle kort på egen hånd, og med seier i resterende kamper kunne ingen ta fra oss sluttspillplassen. På mesterlig vis feide vi både Fjellhammer og Viking av banen i Stavanger. Imponerende laginnsats. Før de siste kampene i Fjellhammar Arena, visste vi at vi hadde gode muligheter. Vi møtte antatt svakere lag, noe vi tidligere har slitt litt med, men det var ingen tvil om hvem som skulle ta poengene. Komfortable seiere i begge kamper, og sluttspillet i boks.»

.

«I kvartfinalen møter vi Bryne. Det er tøff motstand, men vi skal forberede oss godt og gjøre vårt beste. Det blir uansett gøy å være en del av sirkuset med Norges 8 beste G16-lag. Etter hva vi vet er vi første guttelag fra Flint Tønsberg som har klart dette, og vi håper dette er starten på en ny trend!»

.

«Vi har jobbet målrettet inn mot hver runde. Hvis video av motstander har vært tilgjengelig har vi brukt det. Vi har hatt fokus på innsats og å gjøre hverandre gode.»

Vi er veldig stolte over hva lagene i klubben vår får til og hvilke innsats det ligges ned hver eneste trening og kamp. Vi gratulere våre lag med en vel gjenomført Bring- og Lerøyserie, og ønsker G16 og J16 masse lykke til i sluttspillet som går av stabben 27.-28. april i Fredrikstad. HEIA FLINT!