Tre jenter på samling med U-jentene (LK06) – Flint

Tre jenter på samling med U-jentene (LK06)

U-jentene LK06 hadde treningssamling i Oslo i perioden 9.-13. oktober. Da hadde Flint Tønsberg Håndball tre spillere på samling for første gang. Maren Vilje Warset (06), Helene Klæstad Sandnes (07) og Lise Aggerholm Brunsvik (07) var tre av atten spillere på samlingen. Vi har tatt en prat med jentene og her oppsummerer dem sin opplevelse av samlingen:

Helene Klæstad Sandnes – Hvordan fikk du vite at tatt ut, og hva var reaskjonen din?

«Jeg fikk vite uttaket via venner, og ble veldig glad, senere fikk jeg også Mail. Jeg var veldig spent på samlingen og gledet meg til å bli kjent med flere nye, gi 100% og være konsentrert og ta til meg tilbakemeldinger. Jeg hadde snakket med flere som hadde vært innom LK06 som satt igjen med gode opplevelser og tilbakemeldinger, så jeg gledet meg også veldig til å spille med/mot de beste 06/07`erne i Norge og sett nivået!! Jeg gledet meg til å få lære nye ting som kunne utvikle meg som håndballspiller og gjøre meg litt bedre, fordi nye trenere ofte ser ting på litt ulik måte og har forskjellige tilbakemeldinger.»

Helene Klæstad Sandnes – Hvordan var det å møte opp til første samling mandag moren og møte alle sammen?

«Det var veldig gøy å møte opp på samling, i likhet med de andre var jeg selvfølgelig litt nervøs, men jeg kjente heldigvis flere av de fra før fra egen klubb eller beachsamlinger som gjorde at det ikke var så stressende og det var godt miljø fra starten av.» 


Lise Aggerholm Brunsvik – Hva gjorde dere på samling? Hvordan så uken ut? Var det noe spesielt dere hadde fokus på?

«Det var to økter hver dag, en håndball økt og en fysisk økt. Håndballøktene var ikke nødvendigvis veldig tunge, men de hadde veldig fokus på ting man kan utvikle seg på hjemme i klubb. de gikk altså gjennom temaer som de ser det er viktig for de norske landslagene å trene på fra tidligere mesterskap. Noen av temaene var forsvar og duellspill, kast og mottak og kontringsfase.  På de fysiske øktene fikk vi høre og trene på noe av det viktigste de mente var av trening, nemlig kondisjon. Vi hadde beeptest og et par løpeøkter/intervaller. Dette er noe mange kanskje glemmer er viktig, men vi fikk tydelig beskjed om hvor viktig det var for å kunne prestere bra ut en hel kamp (mesterskap). Prestasjon kommer fra god konsentrasjon, som igjen da kommer fra god kondisjon. Kondisjon var derfor noe de kanskje hadde mest fokus på denne samling.  Vi fikk mye tid til restitusjon mellom øktene og på kveldene. Dette gjorde dagene litt lange, men var nok det beste med tanke på prestasjon og sosialt.»


Lise Aggerholm Brunsvik – Hvordan var folkene på samlingen? Trener, spillere, støtteapparat?

«Trenerne var ekstremt gode til å gi tilbakemeldinger, ikke bare til enkeltpersoner men i plenum også. De var også flinke til å få oss til å skjønne at dette er ting man kan utvikle seg på i klubb også, ikke at man måtte være best i alt nå. De var flinke til å si at man måtte si ifra om man begynte å få vondt eller det var noe. Dette gjorde det lettere å føle seg trygg på at man ikke gjorde noe feil. De var selvfølgelig direkte, og satte «krav» til oss, som for eksempel for beeptesten.  Vi var en veldig fin gjeng med spillere. Var flere kjente navn fra før, som gjorde det litt tryggere.  Alle var veldig gode, og nivået var høyt. Virket som at alle var åpne for å bli kjent med nye og utadvendt, som gjorde det lettere allerede etter første trening å slippe seg litt løs og tørre å gjøre litt feil. I stedet for å se på spillerne på samme posisjon som deg selv som konkurranse, virket det som de fleste klarte å se på det som en hjelp og støttespiller som kunne hjelpe deg bli bedre.»

Maren Vilje Warset – Er det noen du sitter igjen med etter denne samlingen?

«Jeg syns det var ekstremt gøy å spille og trene med en gjeng jenter om hadde høyt tempo og som var virkelig gode på sitt, vi var også på foredrag om stress. Der tar jeg med meg at det ikke er farlig å stresse litt. En av hovedtreneren hadde også ett siste møte på fredagen, han er ganske rett frem og går ikke rundt grøten, men noe av det viktigste han så var «det er ikke farlig å slite seg helt ut» det kommer jeg til å ta med meg videre.»


Maren Vilje Warset – Har du satt deg noen nye personlige mål nå etter samling? Isåfall kan vi få høre litt om dem?

«Etter denne samlinga fikk vi vite at det var kanskje noen videre uttak, men jeg vil ikke håpe noe, det som skjer det skjer. Mine mål er vel nå å egentlig gjøre så godt jeg kan.»

Utrolig kjekt at vi har flere jenter som hevder seg på det høyeste nivået på aldersbestemte landslag. Det er stort for både for lagene og klubben. Heia Flint!