13 kjappe spørsmål til LK02-trioen! – Flint

13 kjappe spørsmål til LK02-trioen!

3 Flintspillere var på samling i Skien med LK02 Juniorlandslaget i forrige uke.  Der hadde de to økter pr dag og spilte en treningskamp mot Gjerpen i løpet av samlingen.  Spillerne fra Flint markerte seg godt for landslaget og var blant lagets beste spillere i det oppgjøret.

Charlotte Koffeld Iversen, Sanne Løkka Hagen og Celina Vatne har vært med på en rekke samlinger med LK02 siden oppstarten av laget i 2017.  Både Charlotte og Sanne er 2003-modeller, Celina er født i 2002.

Charlotte har spilt 3 offisielle landskamper og scoret 4 mål.  Sanne har spilt 19 landskamper og scoret 41 mål mens Celina har spilt 8 landskamper og scoret 5 mål.


Hvor stort er det å være en del av LK02?

Charlotte:  – Det er veldig stort å være en del av LK02, du skal representere Norge, så det er stort.  Det er viktig for min motivasjon og utvikling, jeg lærer mye nytt der.

Hvor artig var det å være på samling igjen?

Sanne: – Det var veldig gøy å være på samling, jeg trives veldig sammen med jentene og trenerteamet.  Vi var i Tsjekkia i november, så det er noen måneder siden.  Jeg ser på spillerne på LK02 som venninnene mine så det er fint å treffe de igjen. 

Hva var mest moro på denne samlingen?

Celina: – Jeg synes treningskampen vi hadde mot Gjerpen var gøy.  Det var god trening for oss.  Selv om jeg synes vi hentet oss opp mer på internkampen vi hadde etterpå.  Det var gøy å matches. 

Hva var fokuset på denne samlingen?

Charlotte: – Vi hadde fokus på angrep, krysninger og det å komme bredt.  I tillegg til fokus på forsvar og ta riktige vurderinger der.  Det vi lærer kan vi ta med og bruke i klubb også. 

Hvor lærerikt er det for deg å delta på LK02?

Sanne: – Det er lærerikt å være på samling.  Jeg lærer masse smådetaljer som jeg ikke får lagt så mye fokus på i klubbtrening.  Jeg får med meg småting her og der som absolutt hjelper meg i spillet.  Det er deilig med innspill fra andre trenere også.

Har du fått med deg noen tips/arbeidsoppgaver å jobbe med på klubbtreningene fremover?

Celina: – Jeg har mye å hente i vurderingsspillet mitt, både i forsvar og angrep.  Det er deilig å få både ny og forskjellig input.  På samling er de detaljorienterte så det er mange detaljer i spillet jeg tar med meg hit til Flint, både i forsvar og angrep.

Hvordan var det å spille treningskamp mot Gjerpen, fornøyd med egen innsats?

Charlotte: – Jeg synes det var gøy og lærerikt å spille kamp mot Gjerpen.  Når det gjelder min egen prestasjon så var jeg litt feig og kunne vært litt tøffere.  Men da vet jeg det til neste gang.  Jeg synes vi gjorde det greit, vi kunne gjort det bedre, men vi klarte å hente oss inn igjen, som Celina sa, når vi spilte internkamp etterpå. 

Etter en uke på samling, er dere slitne?

Sanne:  – Ja, merker det på kroppen absolutt, men det har vært en roligere samling enn hva vi har hatt tidligere.  Og så slapp vi beep-test, det var deilig.  Vi fikk 48 timer av, så det hjalp.  Vi hadde fri lørdag og søndag. Neste utfordring for Flint Tønsberg i REMA 1000-ligaen er torsdag kl. 18.30 i Boligpartner Arena hvor Storhamar er motstander.

Storhamar ligger på sølvplass, men får kamp av Sola om andreplassen.  I EHF-Cupen er de videre til kvartfinaler og har imponert stort i mange kamper denne sesongen. 

Anniken Obaidli kom fra Molde foran denne sesongen og har tilførte Hamarlaget etterlengtet power i angrepsspillet.  Hun er en spiller som er garantist for høyt tempo i spillet og stuper i gjennombrudd hver gang hun ser en luke.  Hun har scoret 101 mål i REMA 1000-ligaen så langt.

Toppscorer for Storhamar er høyrekant Emilie Hovden, med 105 mål.

Andre spillere på toppscorerlista hos gultrøyene er høyreback Maja Jakobsen (88 mål), bakspiller Guro Nestaker (58 mål), linjespiller Ane Cecilie Høgseth (49 mål), bakspiller Betina Riegelhuth (43 mål).

I oppgjøret som ble spilt i REMA 1000 Arena 17. november 2021, vant Storhamar 30-23.

Målscore for Flint i det oppgjøret: Andrea Varvin Fredriksen 8, Malin Lundemo 4, Anna Klausen Jacobsen 3, Elise Johnsen 3, Celina Vatne 2, Ellen Marie Folkvord 1, Sofie Celius 1, Karoline Müller Lislien 1.

Mestscorende for Storhamar i den kampen: Betina Riegelhuth 6, Emilie Hovden 4, Ane Cecilie Høgseth 4, Anniken Obaidli 4.


Hvordan blir det å møte Storhamar på torsdag?

Celina: – Det blir en hard kamp på Hamar.  Vi må bare innstille oss på at det blir tøft og gi alt hele veien.  De skyter mye bakfra og det er en utfordring for oss med tanke på vi har slitt litt med kommunikasjonen i treerrollen der.  Så vi må komme oss ut, det blir viktig i den kampen. 

Charlotte:  – Det blir veldig gøy å møte et av Norges beste lag.  De er bedre enn oss, et par hakk.  Men det er mye vi kan lære fra dem. 

Hvilke styrker har dere som lag som kan gjøre det vanskelig for Storhamar?

Sanne: – Jeg tror vi kan hente mye i kontringsspillet vårt.  Vi har kanter som løper og en backrekke som er rask.  Så håper jeg at vi ser litt av langskuddene til Vatne.  Hvis spillet vårt i forsvar og angrep sitter så skal vi gi dem en god kamp. 

Storhamar torsdag og Oppsal søndag.  Blir det fint å få en slags gjennomkjøring før møtet med Oppsal?

Celina: – Vi skal prestere så godt vi kan mot Storhamar, men jeg tenker at det er veldig lurt å få en gjennomkjøring mot en så god motstander på torsdag.  Å få en tøff kamp før vi møter Oppsal på søndag, det tror jeg bare er kjempesunt for oss. For den kampen skal vi vinne. 

Hvor artig er det å være på treninger og spille kamper for Flint for tiden?

Charlotte: – Jeg synes det er gøy.  Torbjørn har veldig bra treninger, så jeg synes det er veldig moro.

Er det på tide med en seier igjen?

Sanne: – Ja, jeg synes det har vært på tide med en seier i hver kamp vi har spilt, jeg.  Vi hadde fortjent en seier etter Viperskampen hvor vi presterte en utrolig god kamp.  Så jeg synes det var synd at vi ikke fikk Oppsalkampen rett etterpå.  Det hadde ikke gjort noe med 2 poeng mot Storhamar og 2 poeng mot Oppsal denne uka.