Julie Dybdahl: – Det blir gøy å få målt seg mot verdens beste! – Flint

Julie Dybdahl: – Det blir gøy å få målt seg mot verdens beste!

Neste utfordring for Flint Tønsberg er Vipers Kristiansand onsdag 23. februar kl. 18.30 i Aquarama.

Etter 25-24 seieren over Byåsen 16. januar, har Flint tapt fem kamper på rad.  Men har fremstått fra en positiv side i alle kampene og spilte jevnt både mot Aker og Larvik og hadde en god andre omgang mot Tertnes forrige onsdag som endte 15-15 etter at Bergensklubben var åtte mål foran til pause.

I årets 20. seriekamp møter Flint en motstander i verdensklasse som er i form og som står med 17 seire og 1 uavgjort i serien før onsdagens oppgjør.  Nå sist fikk medaljekandidat Molde unngjelde i en forsmak på NM-finalen.  Den kampen vant Vipers 40-24.

Vipers er klar for kvartfinalespill i Champions League etter en fantastisk 30-29 seier over Györ samtidig som de fikk den hjelpen de behøvde av CSKA som slo Metz 27-26.  Kristiansandklubben er som kjent regjerende mestere og har ambisjoner om spill i Final 4 også denne sesongen.

I motsatt oppgjør spilt i REMA 1000 Arena 13. oktober vant Vipers 33-23.  I den perioden hadde sørlendingene kun ni spillere tilgjengelig, inkludert to målvakter. 

Mestscorende for Vipers i den kampen var Vilde Jonassen 9, Jana Knedlikova 7, Ana Debelic 7.
Mestscorende for Flint var Malin Lundemo 5, Ellen Marie Folkvord 4, Sofie Celius 4.

Makkere på venstrekanten. Julie Dybdahl og Andrea Varvin Fredriksen

Andrea Varvin Fredriksen er Flints toppscorer denne sesongen.  Men bak henne på venstrekanten står Julie Dybdahl (20) som har tatt store steg i det stille og som tålmodig sitter på benken og venter på spilletid.  Denne sesongen har hun vært med på 9 kamper og fått spilletid i 3 av kampene.

– Jeg tenker at de som sitter på benken er like viktige for laget som de som er på banen, presiserer Julie Dybdahl.  – Vi er på trening som gjør at de som er utpå banen klarer å prestere.  Det er sånn det er med lagidrett, at noen må sitte på benken, så jeg tenker egentlig ikke på det.  Og så gjelder det å gripe sjansen når man får den, sier hun klokt. 

Julie kom til Flint Tønsberg som 15 åring.  Frem til da hadde hun spilt kun i Teie.  Nå spiller hun sin femte sesong i klubben og har spilt med sin venstrekantmakker Andrea siden hun kom til Flint.

– Ja, jeg spilte med Andrea allerede i min første sesong her, smiler Julie.  – Da var hun 16 år og var bakspiller og det var hun som ga meg pasningene. 

– Jeg synes det er veldig lærerikt å stå bak henne.  Vi er flinke, samarbeider bra og hjelper hverandre.  Jeg trives med henne og synes det er supertrist at hun reiser til Fredrikstad til sommeren.  Vi gir hverandre tilbakemeldinger hele tiden, det er mye vi lærer av hverandre.  Andre ser jo ting man selv ikke ser, bemerker hun. 


Denne sesongen har Julie trent fast med A-laget men har stort sett hatt sin spillearena i 2. divisjon. 

– Jeg har merket stor utvikling i år, men det er alltid ting som kan bli bedre.  Jeg merker at jeg fortsatt er litt liten fysisk og at jeg må blir raskere og sterkere og sånne ting.  Det er det som er så fint at når jeg konkurrerer på et så høyt nivå så merker jeg at jeg kommer nærmere og nærmere.

– Det er gøy å få prøvd seg i REMA 1000-ligaen, så får jeg testet hvordan jeg ligger an.  Og så er det morsomt at det er en annen ramme rundt kampene hvor det kommer mange folk og heier.  Det gjør at det blir litt ekstra gøy, sier hun ivrig. 

Høsten 2020 scoret Julie Dybdahl for første gang i REMA 1000-ligaen og motstanderen var ingen ringere enn Vipers Kristiansand.  Hun spilte 40 minutter i den kampen og scoringen kom fra en litt uvant spillerposisjon. 

– Ja, i den kampen scoret jeg fra høyrekant, humrer hun.  – I fjor manglet vi høyrekanter og hadde mange på venstrekant.  Så da fikk jeg litt spilletid som høyrekant.  Men jeg tenkte at det er fint å få prøvd seg på et høyere nivå uansett hvilken spillerposisjon. 

– Denne sesongen er jeg bare venstrekant og setter pris på det.

Kantspillerne til Flint! Anna Klausen Jacobsen, Charlotte Koffeld Iversen, Julie Dybdahl og Andrea Varvin Fredriksen


Hvordan blir det å spille i Aquarama onsdag?

– Vi møter en sterk motstander som er Norges beste håndballag, så vi har en utfordring foran oss.  Vi må bare gjøre det vi kan og stå på helt til slutt.  Vi skal ikke gi opp selv om det kanskje ser litt mørkt ut. 

– Vi er under utvikling hele laget og det blir gøy å møte Vipers, det er stas å spille mot dem.  Det er ikke alle som får muligheten til det.  Det blir gøy å få målt seg mot verdens beste, sier Julie begeistret. 

Hva kan dere lære av å møte Champions League-vinnerne?

– Det er lærdom i alt.  Vi kommer til å merke hva vi må bli bedre på, og det er fint.  Vi er et ungt lag og vi har masse utvikling foran oss.  Jeg tror det blir veldig bra mot Vipers, jeg gleder meg skikkelig. 

– Vi ønsker å fremstå som et lag som ikke gir opp, som står på og kjemper helt til slutt.  Vi har bra lagmoral og selv om vi ligger under med 10 mål, så ser det ut som at vi leder med 10.  Det skal vi fortsette med, sier Julie Dybdahl avslutningsvis.