Seriekamp mot Tertnes på onsdag. – Vi gleder oss ekstremt til å spille kamp igjen! – Flint

Seriekamp mot Tertnes på onsdag. – Vi gleder oss ekstremt til å spille kamp igjen!

Forhåndsreportasje Flint Tønsberg – Tertnes.
Spilles i REMA 1000 Arena onsdag 16. februar kl. 18.00.

Onsdag er det igjen kamp på hjemmebane for Flintjentene.  Etter en lengre periode med mye koronasmitte og færre spillere tilgjengelig både på trening og i kamp, nærmer laget seg å kunne stille fulltallige igjen til kamp.  Men fortsatt er noen spillere ute.

Motstander på onsdag er Tertnes som ligger på 11. plass og ligger an til å måtte spille kvalifisering for å berge plassen.  Det er uvanlig svakt til bergensklubben å være.  Laget har variert stort i prestasjoner hele sesongen og har gått fra å vise fantastiske prestasjoner i en kamp til å spille uforståelig svakt i den neste.

Toppscore for Tertnes denne sesongen:
Madeleine Hilby 83, Henrikke Hauge Kjølholdt 68, Eva Erdal Moen 50, Emma Holtet 41, Rikke Larsen Øyerhamn 41, Martine Hellesø Knutsen 26, Hermine Motzfeldt Auberg 22, Avril Mikkelsen Frei 20.

Siste 5 kamper for Tertnes:

2 seire – 0 uavgjort – 3 tap
Larvik 27-30
Aker 32-16
Romerike 23-32
Vipers 24-30
Molde 30-24


Forrige møte med Tertnes var 3. oktober i høst i Åsane Arena.  Tertnes vant 31-20 og Emma Holtet (8), Henrikke Hauge Kjølholdt (8) og Martine Hellesø Knutsen (6) var mestscorende for hjemmelaget.

For Flint var Celina Vatne (5), Malin Lundemo (4) og Nora Asbjørnsen (3) mestscorende. 


Etter den herlige hjemmeseieren over Byåsen 16. januar har det blitt fire strake tap for Flint.  I denne perioden har laget hatt så mange som 11 koronasmittede i laget samtidig, men ingen av kampene er blitt utsatt og Flints unge mannskap har gjort en formidabel innsats mot gode motstandere

Siste 5 kamper for Flint:

1 seier – 0 uavgjort – 4 tap
Molde 24-37
Larvik 22-26
Fana 20-35
Aker 24-28
Byåsen 25-24

Toppscore for Flint:
Andrea Varvin Fredriksen 99, Celina Vatne 61, Malin Lundemo 59, Ellen Marie Folkvord 49, Sanne Løkka Hagen 24, Anna Klausen Jacobsen 24, Charlotte Koffeld Iversen 22, Sofie Celius 22.


Karoline Müller Lislien var koronasmittet relativt tidlig og har vært en av spillerne som virkelig har stått frem og tatt mye ansvar i de siste kampene hvor mange har vært ute med sykdom og karantene. 

– Det er fortsatt noen spillere ute og det kommer fortsatt nye smittetilfeller.  Men nå har de fleste i troppen hatt korona, så vi nærmer oss snart fulltallig tropp igjen, forteller 18-åringen.  – Vi blir stadig flere på treningene og jobber med å få spilt alle inn igjen.  I kveld har vi hatt bra trykk på treninga og alle ønsker å få til mye. 


Har det påvirket dere å ha så mange ute samtidig?

– Vi har selvfølgelig blitt påvirket av at vi har vært få på trening.  Plutselig forsvinner en der og en der, men vi som er på trening står på og jobber og Torbjörn tilrettelegger treningene ut ifra hvor mange vi er og hvem som er der.  Så vi har fått trent bra selv om vi har vært et veldig redusert mannskap til tider. 


Hvordan var det for deg å komme tilbake etter koronasykdom?

– Det har gått fint, men jeg merket i de første treningene og kampene at jeg ble litt fortere sliten, men det har gått bra.  Man trenger litt tid på å kjenne på høy puls igjen, forklarer hun. 


Er det litt urettferdig å ha høye forventninger til Flint når dere har vært satt ut av sykdom i så mange uker?

– Jeg synes ikke det er feil å forvente noe av oss, bemerker Karoline, men vi har kanskje ikke hatt like gode forutsetninger som vi kunne ha hatt om vi ikke hadde hatt så mye korona.  Men likevel, vi som er der gjør fortsatt vårt beste.  Vi tenker ikke at «siden så mange har korona så skal vi ikke fortsette å prestere.»  Vi gjør det beste ut av det.  Men man trenger litt tid til å komme tilbake og det er også noen av spillerne som har vært lenger ute enn andre. 


Karoline forteller om god stemning i troppen foran onsdagens møte med Tertnes.  Hun debuterte i REMA 1000-ligaen mot nettopp Tertnes høsten 2020.

– Vi gleder oss ekstremt til å spille kamp igjen hvor vi igjen skal krige om poeng, sier hun ivrig. 

– Tertnes er et bra lag så vi må stå på om skal vi ta 2 poeng.  Men jeg tror vi har alle muligheter til det.  Hvis vi bare fortsetter den gode jobben vi har gjort i det siste i trening og i kamp og tar med det vi har gjort bra videre, så skal det være fullt mulig. 

– Vi ser at det fortsatt er muligheter til å holde plassen i REMA 1000-ligaen så vi skal kjempe om å ta alle de poengene vi kan fremover, sier bakspilleren avslutningsvis.