Når Covid traff Elite laget vårt – Flint

Når Covid traff Elite laget vårt

Flint hadde klart seg gjennom hele pandemien uten smitte fram til 27 desember 2021. Så begynte det. Første tilfelle ble innrapportert og laget ble parkert i påvente av andre smittetilfeller. Det skjedde ikke før etter kampen mot Sola. Da rant det på med smittetilfeller og iløpet av de neste 3 ukene kom det totalt 13 Covid tilfeller (status 3 feb ).

Mari Syversen er lege på laget. Hun er flink og «streng». Sånn myndig som en lege du stoler på skal være. Det har vært veldig verdifullt i perioden vi har vært igjennom. Spillernes helse kommer først. Anbefalingene til Olympiatoppen har vært retningsgivende ift tilbakeføring av spillere i Flint. Der kan man blandt annet lese: » Covid 19- sykdom kan medføre komplikasjoner som hjerte-, lunge-, nyre- og blodsykdom. En forsiktig og gradvis retur til trening og konkurranse, antas å kunne redusere sannsynligheten for følgetilstander hos idrettsutøvere.» Følger man de faglige rådene så tar det minst 3 uker fra en spiller er smittet til denne kan delta i kamp igjen.

Torbjør Klingvall har fått noen ekstra utfordringer i 2022. Da tenkes det.

Veien tilbake til toppidretten etter Covid smitte er ikke så enkel som man skulle tro. Utfordringene kommer ofte etter isolasjon. Så langt er 3 av 13 spillere tilbake i konkurranse. Høy hjertefrekvens etter å ha kastet ball noen få ganger, totalt utslitt etter 5 minutters trening, vondt i hodet er noen av opplevelsene for en stor andel av spillerne når de forsøker seg tilbake etter smitte. Alle i Flint skjønner at Olympiatoppen og vår lege har helt rett i deres anbefalinger. Tilbakeføring etter covid smitte må skje gradvis.

Flint har forsøkt å utsette de 3 siste kampene med tanke på det store antall spillere som er parkert pga Covid. NHF har valgt å avslå våre søknader. Dette synes vi er dypt urettferdig med tanke på den omfattende smitten vi har i laget.

Halve laget sitter på sidelinja eller ligger hjemme under dyna før kampen mot Larvik. Så skjer det noe vi skal ta med oss videre. Den entusiastiske svensk hovedtreneren og en nydelig bukett med friske elitespillere velger å fokusere på det de kan gjøre noe med. Det er meg det kommer an på sa en klok mann fra Nesbrygga en gang. 2 spillere som knapt har trent siden de lå syke med Covid får på seg håndballskoa. Nye og unge spillere hentes inn. Treneren benytter hele læreboka for å gjøre klar til kamp. Så ble det tap 22-26 mot Larvik. Men når man skjønner forutsetningene, så var det en heltemodig innsats og noen deilige øyeblikk med unge talenter som tok ansvar.

På søndag reiser jentene til Molde for en tøff bortekamp. Nå krysser vi fingrene for at ikke flere blir smittet. Per dags dato er fortsatt halve laget satt ut av spill p.g.a. Covid. Bare idag kom det 2 nye smittetilfeller. Oddsene for at det ikke kommer enda flere før kampen mot Molde er derfor ganske lave. Det «possitive», om det er lov å si det slik, er at snart hele laget har vært smittet og da burde viruset holde seg unna de neste 3 månedene.