God innsats mot Larvik! – Flint

God innsats mot Larvik!

Etter en rå start med Flintledelse 5-1, kom Larvik etter hvert til hektene og tok kommandoen i kampen og ledet en stund med ni mål i andre omgang.  En knallsterk sluttspurt var nære på å gi nerve i kampen, men det endte med firemålsseier til bortelaget. 

Til denne kampen manglet Flint hele høyresiden med Anna Clausen Jakobsen, Charlotte Koffeld Iversen og Sanne Løkke Hagen. Så Flint hadde ingen venstrehendte på banen i dag.  Celina Vatne, Julie Dybdahl, Gabi Sørvik-Hansen og Maria Kvannli var også ute.  I tillegg til Kristiane Stormoen som er ute med kneskade.

Når vi vet at i tillegg til de spillerne som var ute, er ikke Sofie Celius 100% tilbake fra sin jumpers knee-skade og skal matches forsiktig fremover.

Debutant Mari Elise Kjellemo og banens beste for Flint, Karoline Müller Lislien. Foto: Marius Risvold


Det ga rom for ungjentene Karoline Müller Lislien og Felicia Celine Tangen (begge 18 år) på backrekka fra start og Mari Elise Kjellemo (2002-modell) startet sin første kamp i REMA 1000-ligaen som høyrehendt høyrekant.

Sammen med Malin Lundemo satte Karoline og Felicia høyt tempo i spillet og tok Larvik virkelig på senga de første 10 minuttene.  Etter at Larvik scoret det første målet, ble det fem på rappen for hjemmelaget, som da ledet 5-1. 

I tillegg til god fart og spennende angrepsspill vartet Zaynab Elmrani opp med en rekke gode parader og først etter halvspilt førsteomgang var bortelaget forbi.  På det tidspunktet ledet Larvik 8-7.

Måltørke hos hjemmelaget de siste ti minuttene gjorde at Larvik kunne øke ledelsen fra 12-10 til 16-10, som var pauseresultatet.

Zaynab Elmrani. Foto: Ravn Foto


I starten på andre omgang økte Larvik ledelsen med to mål og var åtte mål foran.  Og etter 18 minutter ledet bortelaget med ni mål, da var stillingen 15-24.  Flint var i ferd med å gå på et braktap, men så bare pøste hjemmelaget på og scoret gang på gang og plutselig var det litt nerve i kampen.  Fra å ligge under med ni mål endte det med et svært hederlig firemålstap i Vestoldduellen. 

Flint manglet både skytteren i laget og hele høyresiden med alle sine venstrehendte spillere, og ut i fra dette presterte laget en god kamp.  03-modellene Karoline Müller Lislien og Felicia Celine Tangen, samt 02-modellen Mari Elise Kjellemo grep virkelig muligheten de fikk når så mange av de faste spillerne var ute på grunn av korona. 

Karoline Müller Lislien. Foto: Ravn Foto.


Karoline Müller Lislien kom omtrent rett fra korona-isolasjon til kamp i dag.  Hun rakk to treninger mandag og tirsdag, men leverte en sylskarp forestilling og imponerte med stor fart i pådrag og gjennombrudd.  5 scoringer og en rekke sjumetere skapte hun og ble belønnet med bestemannspremien i kveld.

Karoline sa dette rett etter kampslutt:

– Formen min kjentes helt ok ut foran kampen selv om jeg har hatt et lengre avbrekk.  Det gikk helt greit å spille, men jeg kjente jeg ble fortere sliten nå enn før jeg fikk korona. 

– Jeg har alltid syntes det er mest gøy å spille med fart, så den backrekka vi startet med i dag passet meg kjempebra.  Jeg synes det var gøy det vi fikk til for vi har ikke spilt så mye i sammen. 

– Vi satte i gang med fullt trøkk fra start og fikk en rask ledelse.  Larvik tar innpå etter hvert og så er det jevnt en periode før vi bommer litt og får noen tekniske feil.  Vi slutter aldri å krige og fighte, uansett hvor mye vi ligger under med, så gir vi ikke opp.  Vi kom inn i en god flytsone på slutten av kampen, vi ga alt og prøvde vårt beste.

– Det er selvfølgelig kjipt å tape, men vi tar med oss alt som var bra og så må vi se på hva vi må endre på for å være enda bedre neste gang.  Vi har hatt god stemning i laget og det var gøy å spille.  Nå ser vi videre mot neste kamp hvor vi skal prøve å ta poeng. 

Mari Elise Kjellemo. Foto: Marius Risvold


Debutant Mari Elise Kjellemo har spilt som høyrehendt høyrekant for rekruttlaget til Flint denne sesongen og har sporadisk deltatt på A-lagstreninger.  Når det ble klart at begge de faste høyrekantene var ute med sykdom, ble hun hentet til treningene mandag og tirsdag denne uka.  Mari Elise gjorde en formidabelt god forsvarsinnsats og scoret sine to første mål i REMA 1000-ligaen i andre omgang.

Her forteller hun om opplevelsen:

– Det var veldig gøy å få denne muligheten!  Jeg tenkte på forhånd at jeg bare måtte gjøre mitt beste.

– Det var kult å spille en kamp i REMA 1000-ligaen.  Det var nytt og spennende og mange flere på tribunen og med mer stemning enn hva jeg er vant til. 

– Jeg synes jeg gjorde det greit i forsvar, jeg klarte å stoppe det som trengtes.  Og så var det gøy og deilig å få noen scoringer.  Jeg hadde ikke planlagt hvor jeg skulle skyte egentlig, så jeg bare skjøt, humrer hun. 

– Jeg vet at jeg er veldig heldig.  Det er nok ikke så mange andre klubber enn Flint som hadde gitt meg muligheten, det er veldig kult!  Jeg får lyst til å jobbe hardere fremover, så kanskje jeg får lov til å være med på noen flere treninger med A-laget. Seriekamp i REMA 1000 Arena onsdag 2. februar 2022

FLINT TØNSBERG – LARVIK  22-26   (10-16)

Andrea Varvin Fredriksen  7
Karoline Müller Lislien  5
Felicia Celine Tangen  3
Ellen Marie Folkvord  3
Mari Elise Kjellemo  2
Malin Lundemo  1
Sofie Celius  1
Ylva Vegard Aurmo
Martine Grip Øvreberg
Vivi Storvang
Zaynab Elmrani
Nora Asbjørnsen
Mia Vik Gabrielsen


KAMPUTVIKLING FLINT – LARVIK

1. omg:  0-1  *  5-1  *  7-5  *  7-9  *  10-12  *  10-16.

2. omg:  10-18  *  12-18  *  14-23  *  17-25  *  21-25  *  22-26.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Malin Lundemo
Midtback:  Felicia Celine Tangen
Høyreback:  Karoline Müller Lislien
Høyrekant:  Mari Elise Kjellemo
Linjespiller:  Ellen Marie Folkvord