15-målstap i Bergen – Flint

15-målstap i Bergen

Det ble ingen opptur for Flint Tønsberg i ettermiddagens oppgjør i REMA 1000-ligaen.  Fana hadde hentet seg inn igjen etter stortapet mot Byåsen sist og lignet seg selv igjen.  Og da er de en formidabel motstander for ethvert lag i eliteserien. 

Det satt fra start for Fana og hjemmelaget ledet 10-3 da tjue minutter var spilt. 

Et litt typisk eksempel på kampbildet så vi allerede helt i starten hvor Flint bygget opp angrepet sakte og tålmodig og hadde ballkontroll de første to minuttene, uten å score.  På Fanas første ordentlige angrep etter to minutter og fjorten sekunder, satte de ballen i mål første gang de var innenfor ni meter. 


Fana spilte godt i forsvar og lyktes bra i sitt angrepsspill, mens Flint ikke traff helt på utstøtingene og tacklingene og bommet på flere klare sjanser.

Dermed ble forskjellen på lagene så stor som 15 mål, etter at Bergenslaget var ni mål foran til pause.

Det var en periode på åtte minutter i andre omgang hvor Flint fikk god flyt i angrepsspillet samtidig som det satt bakover.  Den perioden vant Flint 6-2.  Men dessverre var snart Fana tilbake i flytsonen og tok tilbake initiativet i kampen.


Etter den supre kampen mot Byåsen, gikk det litt tråere i kampen etter mot Aker og enda litt tråere i dag mot Fana.  Nå venter noen dager med trening før Flint skal i ilden igjen og forhåpentligvis få oppleve et vendepunkt onsdag førstkommende da det blir lokaloppgjør hjemme i REMA 1000 Arena mot Larvik.  


Dagens BB for Flint var linjespiller Ellen Marie Folkvord.  Hun uttalte dette ikke lenge etter kampslutt.

– Førsteomgangen bærer preg av at vi brenner en del sjanser. Og så glipper vi bakover på systemene, som fører til usikkerhet.  Så velger vi i pausen og sette en strek, og når vi spiller vårt spill i angrep så spiller vi oss til gode sjanser på fri kasse, så vi klarer å få med oss noe positivt fra denne opplevelsen også, sier veteranen. 

– Det er selvfølgelig veldig kjipt og kjedelig, og det er ikke på denne måten vi ønsker å fremstå. 

– Jeg synes vi mangler litt over hele linja, så det er vanskelig å peke ut en ting vi svikter på.  Det er det siste lille på flere ting som mangler og da blir totalen at vi er et hakk under der vi bør være.  Når vi ikke er på hugget i duellene, har vi få brudd i forsvar og da får vi ikke samarbeidet med målvakt og så tar vi det med oss i duellene i angrep og i avslutningsøyeblikkene også. 

– Men det blir viktig å få gjemt denne kampen bort så fort som mulig i og med at vi har en viktig kamp allerede til onsdag, presiserer Ellen Marie.

– Vi må bare fortsette å ha tro på spillet vårt og jobbe på, vi er et lag som er ungt og det er nye strukturer og prosesser vi er inne i.  Det er klart at vi vil få en liten down.  Og så må vi komme styrket ut av det, for jeg synes vi har mye bra på gang.  Så det er å få det ut i kampsituasjoner og bli kjent med de situasjonene.  Få mange repetisjoner, så skal dette bli bra, sier Ellen Marie Folkvord avslutningsvis.

Seriekamp i Fana Arena 29. januar 2022

FANA – FLINT TØNSBERG  35-20  (16-5)

Celina Vatne  5
Anna Klausen Jacobsen  4
Sanne Løkka Hagen  4
Ellen Marie Folkvord  3
Malin Lundemo  2
Felicia Celine Tangen  1
Nora Asbjørnsen  1
Ylva Vegard Aurmo 
Vivi Storvang
Zaynab Elmrani
Sofie Celius
Andrea Varvin Fredriksen
Mia Vik Gabrielsen


KAMPUTVIKLING FANA – FLINT

1. omg:  1-1  *  4-1  *  7-2  *  10-3  *  13-4  *  16-5.

2. omg:  18-5  *  20-7  *  20-11  *  24-12  *  28-16  *  31-18  *  35-20.


STARTOPPSTILLING:

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Malin Lundemo
Høyreback:  Sanne Løkka Hagen
Høyrekant:  Anna Clausen Jakobsen
Linjespiller:  Ellen Marie Folkvord