Sofie Celius: – Jeg har gradvis fått mer spilletid og det har gitt meg selvtillit – Flint
Foto: Christian Berg-Henry

Sofie Celius: – Jeg har gradvis fått mer spilletid og det har gitt meg selvtillit

Hun spiller sin første sesong i REMA 1000-ligaen og etter en skadeperiode på to måneder var 19-årige Sofie Celius tilbake i lagoppstillingen til Flint Tønsberg i søndagens oppgjør mot Aker Topphåndball.

Sofie gikk glipp av de første kampene etter jul mot Sola og Byåsen på grunn av jumpers knee.

– Jeg fikk skaden i slutten av november og i desember var det hovedsakelig styrketrening og ikke noe håndball.  Så startet jeg litt med å spille på en halvside, men holdt tilbake når det gjaldt løping og hopping.  Jeg har gradvis vært med på mer i håndballtreningene, forteller Sofie Celius. 

– Jeg er fortsatt ikke 100% og holder litt tilbake når det gjelder belastning.  Jeg trener håndball 3 til 4 ganger i uka. Vi har gjort det sånn så jeg også kan være med på kampene fremover, forklarer hun. 

Foto: Christian Berg-Henry


I fjorårssesongen var Sofie Celius god i 1. divisjon og var både playmaker og målscorer i et ungt Reistadlag. 

Hvordan opplever du å ha tatt steget opp til spill i REMA 1000-ligaen?

– Jeg merker ekstremt stor forskjell fra 1. divisjon til eliteserien.  Det er enkeltspillere med mye høyere nivå og det kollektive spillet og alt rundt med treninger og kampene, det er noe helt annet.  Det er mye tøffere, og man får en tøffere hverdag. 

– Jeg hadde en litt større rolle i 1. divisjon i fjor, men jeg er veldig ydmyk med tanke på at jeg spiller min første sesong i REMA 1000-ligaen.  Jeg spilte med mye selvtillit i fjor og jeg burde spilt også i eliteserien med den samme selvtilliten jeg opplevde i Reistad.  Men det er et steg opp og jeg må være tålmodig når jeg har kommet inn i et nytt lag og et nytt miljø, sier Sofie.


Er du så langt fornøyd med tillit og spilletid denne første sesongen din i Flint?

– Da jeg kom til Flint, hadde jeg egentlig ikke så store ambisjoner når det gjelder spilletid denne første sesongen. Men jeg har gradvis fått mer spilletid og det har gitt meg selvtillit.  Så jeg synes at det er ganske greit å få muligheten til å spille meg inn i laget og gjøre meg fortjent til en rolle. 

– Jeg har utviklet meg som spiller etter at jeg kom til Flint og de kvalitetene jeg hadde i 1. divisjon har jeg utviklet videre.  Det kommer forhåpentligvis til nytte, jeg håper å bidra når jeg er på banen.

Foto: Christian Berg-Henry


Sofie Celius var altså tilbake i lagoppstillingen sist helg og fikk noen minutter på banen i 28-24-tapet mot Aker.

– Det var en slitekamp hvor det var relativt jevnt hele tiden.  Og så klarte Aker å trekke det lengste strået.  Jeg føler at hvis vi hadde trappet opp litt i forsvar og fått bort noen av de tekniske feilene, kunne den kampen ha bikket i vår favør.  Jeg håper at vi vinner de jevne kampene fremover. 


Lørdag kl. 15 spiller Flint neste seriekamp mot Fana i Bergen.

– Jeg håper at vi tar med oss det gode fra Aker og at vi klarer å bruke det mot Fana.  Hvis vi fokuserer på oss selv så har jeg tro på at det blir bra. 

– Jeg har fått en ny rolle som treer i forsvar og ønsker å bidra der, hvis det trengs.  Jeg får se om jeg får spilletid, men fremover i banen så er planen å satse mer på mål og kunne bidra med et par scoringer, sier Sofie Celius avslutningsvis. 

Foto: Annick NielsenLørdagens motstander Fana ligger nummer 5 på tabellen og mistet muligheten til å ta en foreløpig fjerdeplass etter at de opplevde en kamp hvor ingenting klaffet i helga.  Byåsen vant 35-21.

Sannsynligvis er det da et revansjesugent Bergenslag Flint skal opp i mot i Fana Arena på lørdag.

Toppscorer for Fana er  Christine Karlsen Alver 129, Celine Solstad 71, Oda Lunne Mastad 65, Marit Ova Bøyum 46, Sara Berg 34, Nora Hagerup 25.

Fana har manglet superviktige Andrea Solstad (venstreback) hele sesongen.  De venter også på at Anna Bjørke Kallestad (høyreback, ny fra Byåsen) skal bli spilleklar etter korsbåndskade. 

De har fått tilbake venstrekant Sofie Vinde Norum, som har en fortid i Flint.  Sofie flyttet til Østlandet i sommer og spilte ikke håndball i hele høst.  Hun savnet miljøet i Fana så mye at hun har gjort comeback. 

Foto: Ravn Foto

Husker du kampen mot Fana i Slagenhallen 27. september 2020?  Det er nøyaktig 16 måneder siden.  Det var kampen hvor Zaynab Elmrani ble kjent for alle håndballinteresserte etter en usannsynlig andre omgang hvor hun spilte sin livs beste kamp.

Flint vant 28-25 etter at Fana var foran med to mål til pause. 

Lagoppstilling og målscore i den kampen: 

FLINT TØNSBERG – FANA  28-25  (13-15)

Mari Finstad Bergum  14 mål, Malin Lundemo  5, Andrea Varvin Fredriksen  3, Felicia Celine Tangen  2, Celina Vatne  1, Henriette Jarneid  1, Julia Vangen  1, Synne Fossheim  1, Eline Fagerheim, Elise Vedeler, Mia Vik Gabrielsen, Zaynab Elmrani, Julie Dybdahl, Synne Reiersen, Aurora Aurheim, Nora Bugge.

Foto: Ravn Foto