– Denne gjengen viser gang på gang at de aldri gir opp! – Flint

– Denne gjengen viser gang på gang at de aldri gir opp!

I kveldens REMA 1000-ligaoppgjør i Oppsal Arena, kunne Aker Topphåndball nok en gang juble for 4-målsseier over Flint Tønsberg.  Seierssifrene 28-24 er faktisk identisk med resultatet i sesongens første hjemmekamp i september. 

Flint var i ledelsen på 1-0 og 16-15 og hadde alle muligheter til å gjøre avslutningen av kampen spennende.  I overtall på stillingen 26-24 med to minutter igjen å spille, ble det bom både på sjumeter og det påfølgende angrepet.  Og i undertall greide Aker å stå imot og i stedet for stillingen 26-25 stod det 27-24 på måltavla og kampen var dessverre avgjort.


Starten på kampen var jevn, men fra resultat 4-4 koblet Aker grepet om kampen og beholdt initiativet omgangen ut.  Men selv om det tilsynelatende kunne virke som at hjemmelaget hadde kontroll, lurte Flint rett bak og en god avslutning på omgangen ga pauseresultat 15-14.

I andre omgang var det Flint som kom best i gang og tok ledelsen 16-15.  Men så igjen tok hjemmelaget over og fra 17-17 gikk de til 22-17.  Men spillerne jobbet på og Flint kom som nevnt opp på to mål bak på 26-24, men måtte innse at det var hjemmelaget kunne juble for to poeng.


Kristiane Stormoen gjorde comeback i Flinttrøya i høst, men fikk dessverre en kneskade som gjør at hun foreløpig ikke er spilleklar.  Men hun bidrar med sin rutine som lagleder og sa dette rett etter kampslutt i Oppsal Arena:

– Periodevis spiller vi bra og det er en jevn kamp som står og vipper helt til siste slutt der.  Vi sliter litt med å komme opp på samme energinivå som vi hadde mot Byåsen sist søndag.  Men det er mange som kommer inn og får kjenne på det og leverer bra. Vi hadde flere gode perioder med bra spill og så var det noen perioder hvor vi gjør enkle tekniske feil og bommer på skuddene som blir avgjørende.

Dere hang godt med i første omgangen.  Hvordan opplevde du den?

Det er jevnt og vi kommer til gode sjanser, men brenner litt mye.  Enkle skudd som vi burde sette.  Aker-målvakta står bra.  Det er litt for varierende, vi går fra å spille et kjempeangrep til å glippe i det neste.  Men all over er det mye som er bra som vi må ta med oss videre. 

Så du for deg en jevn avslutning da dere lå under med 5 mål midt i andre omgang?

Ja, faktisk! sier hun opprømt.  – For er det en ting denne gjengen her viser gang på gang så er det at vi aldri gir opp og alle kjemper på.  Vi vet at ting kan snu fort i håndball. Så jeg var aldri i tvil at det kunne skje som det gjorde, det var jeg ikke. 

Dere har mer inne?

– Ja, absolutt!  Jeg synes det bare ser bedre og bedre ut og etter hvert som flere spillere blir tryggere i systemene og finner sine roller så tror jeg dette bare kommer til å gå en vei, sier Kristiane ivrig. 

– Vi har den Sola-kampen som var en reality-check, og så leverte vi bra mot Byåsen og leverer for så vidt bra også mot Aker, men det holder ikke helt inn.  Så det er bare å fortsette å jobbe.  Vi skal huske at det er første året i eliteserien for mange av spillerne og rutine kommer ikke over natta. Det tar tid å bygge lag. 

Si litt om din situasjon

– Jeg skulle helst vært på banen, det skal jeg ikke legge skjul på.  Jeg sliter med et kne som jeg ikke får helt orden på.  Det er frustrerende, og det er uklart når jeg kan spille igjen.  Jeg håpet å være klar nå, men kroppen vil det annerledes.

– Jeg opplever det som veldig alright å være med som lagleder.  Det er givende å være en del av gjengen og kunne bidra, om det ikke er så mye, så i hvert fall bidra med et lille jeg kan, nå som jeg ikke kan være på banen, sier Kristiane Stormoen avslutningsvis. 


Seriekamp i Oppsal Arena søndag 23. januar 2022

AKER TOPPHÅNDBALL – FLINT TØNSBERG  28-24   (15-14)

Celina Vatne  9
Sanne Løkka Hagen  5
Malin Lundemo  4
Ellen Marie Folkvord  2
Andrea Varvin Fredriksen  2
Sofie Celius  1
Charlotte Koffeld Iversen  1
Maria Kvannli
Ylva Vegard Aurmo
Anna Klausen Jacobsen
Vivi Storvang
Zaynab Elmrani
Julie Dybdahl
Nora Asbjørnsen
Felicia Celine Tangen


KAMPUTVIKLING AKER – FLINT

1. omg:  0-1  *  4-4  *  8-5  *  13-10  *  15-14.

2. omg:  15-15  *  15-16  *  17-17  *  22-17  *  24-20  *  26-24  *  28-24.


STARTOPPSTILLING:

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Malin Lundemo
Høyreback:  Sanne Løkka Hagen
Høyrekant:  Charlotte Koffeld Iversen
Linjespiller:  Ellen Marie Folkvord