Charlotte: – Vi skal senke skuldrene og spille vårt spill – Flint

Charlotte: – Vi skal senke skuldrene og spille vårt spill

Forhåndsomtale vedrørende kampen Aker-Flint som spilles i Oppsal Arena søndag 23. januar 2022.

Etter 18-målstap mot Sola og ettmålsseier over Byåsen i bagasjen, reiser Flint-mannskapet til Oslo søndag førstkommende for å møte Aker Topphåndball.


Aker som startet sesongen overbevisende og begeistret hele håndball-Norge med feiende flott håndball.  Men å få tre bakspillere skadet omtrent samtidig var hardt å håndtere og Aker har faktisk tapt 7 kamper på rad nå.  Seks tap i serien og ett tap i NM.  Lagets siste seier kom borte mot Tertnes 27. oktober.

Mestscorende for Aker er playmaker Marielle Nordvang 90 mål, venstreback Janne Eklo 63, høyrekant Rikke Midtfjeld 34 og venstrekant Marthine Svendsberget 32.

Aker ligger nummer åtte med 6 seire og 8 tap.  Storskytteren Janne Eklo er tilbake etter sin skade, mens Julie Sofie Granum er ute i ett år med korsbåndskade.  Hvor langvarig skaden til høyreback Marie Loka Øydna er foreløpig uvisst. 


I første seriekamp i REMA 1000 Arena 4. september 2021 vant Aker 28-24 i en velspilt kamp hvor begge lagene spilte tidvis fantastisk håndball. 

Målscore for Flint i sesongens første hjemmekamp: 
Celina Vatne 6, Andrea Varvin Fredriksen 6, Malin Lundemo 4, Ellen Marie Folkvord 3, Charlotte Koffeld Iversen 2, Nora Asbjørnsen 2 og Kristiane Stormoen 1.

For Aker var målvakt Maren Austmo Pedersen helt fantastisk og ødela muligheten for to poeng til hjemmelaget sammen med utespillerne Marielle Nordvang 8 mål og Janne Eklo 7 mål.  Den samme trioen er ventet å spille en dominerende rolle for Aker også i søndagens kamp.


Etter seieren mot Byåsen søndag står nå Flint med 7 poeng og ligger på 13. plass, nest sist.  Men Flint har kontakt med Oppsal, som ligger på plassen over direkte nedrykk, med 8 poeng.

Oversikt over målscore for Flint i serien så langt:
Andrea Varvin Fredriksen 83 mål, Malin Lundemo 48, Celina Vatne 47, Ellen Marie Folkvord 38, Anna Klausen Jacobsen 20, Charlotte Koffeld Iversen 19, Sofie Celius 18, Sanne Løkka Hagen 15, Nora Asbjørnsen 14, Kristiane Stormoen 13, Elise Johnsen 12, Elise Vedeler 4, Karoline Müller Lislien 2, Gabi Sørvik-Hansen 2, Martine Grip Øvreberg 1, Julie Dybdahl 1, Zaynab Elmrani 1. 


Flint Tønsberg har en ny god treningsuke bak seg.  En av heltene i seieren mot Byåsen var ungjenta Charlotte Koffeld Iversen.  Hun gjorde en god kamp med prikkfri skyting fra høyrekanten og satte alle sjansene hun fikk, 4 mål på 4 skudd. 

– Jeg synes det var artig å så mye spilletid på søndag, sier Charlotte Koffeld Iversen (18).  – Vi var gode på det spillet vi hadde og var trygge på hverandre.  Vi ga oss ikke og gønnet på hele tiden. 

– Det var moro at jeg fikk så mange utspill mot Byåsen, det er ekstra gøy når jeg får scoret noen mål.    Det er også gøy når jeg lykkes i forsvar og når hele laget får det til, så er det gøyalt å spille uansett, smiler 2003-modellen. 


Hvordan har denne treningsuka vært?

– Etter seieren mot Byåsen fikk vi god motivasjon inn mot neste kamp.  Alle har vært glade og det har vært god stemning i gruppa denne uka. 

– Vi har øvd videre på vårt spill og gjort oss sikrere på spillet vårt så vi blir enda mer trygge på hverandre.  Det har vært mange på trening, så vi har hatt bra trykk på øktene. 

– Vi har kun hatt fokus på vårt eget spill, men vi skal ha mer fokus på Aker på treningen i morgen, sier Charlotte.


Hva tenker du om søndagens kamp?

– Aker er et lag som aldri gir seg og har mye fart i spillet sitt.  Og de er tøffe i forsvar.  Hvis vi spiller som på søndag så føler jeg at vi har mulighet til å gjøre en ny god kamp.  Vi skal ikke gi oss, ha masse energi, senke skuldrene og spille vårt spill. 

– Det blir veldig gøy og spennende i Oppsal Arena på søndag.  Vi fikk mye selvtillit etter to poeng på hjemmebane sist, så vi gleder oss til en ny bortekamp, sier Charlotte Koffeld Iversen avslutningsvis.