Aurora Jørgensen har deltatt på landslagssamling for første gang – Flint

Aurora Jørgensen har deltatt på landslagssamling for første gang

LK06 hadde sin første samling i skien 22-25 november. Her var 40 unge talenter plukket ut fra hele landet. Ekstra moro var det at vår egen Aurora Jørgensen var en av disse. Trenere på LK06 landslaget er Gro Hammerseng og Ane Mallberg.

Vi tok en prat med Aurora Jørgensen for å finne ut litt mer om hvem hun er og hvordan samlingen hadde vært ;

Hvem er du (når begynte du med håndball, lag og posisjon)?

«Har spilt håndball på flint helt siden 1. klasse. Har vært innom alle posisjonene inkludert målvakt, men endte til slutt på linja et par år tilbake. Ellers går jeg i 10 klasse på ringshaug ungdomsskole» 

Hva er dine styrker som håndballspiller?


«Mine styrker som håndballspiller er at jeg er sterk, motivert og gir alt»

Kan du fortelle litt om håndballhverdagen din ?

«Jeg er så heldig som har fått muligheten til å spille både på jenter 06 og 05 laget. Jeg har spilt sammen med jentene på 06 laget siden 1.klasse og vi er en herlig gruppe med mange ulike spillere og personligheter som går godt i lag. Vi har et lag med mange ulike spillertyper, med ulike kvaliteter. Vi har en fin bredde i stallen, noe som gjør at vi er et vanskelig lag å møte. Vi har også et sterkt samhold som betyr svært mye»

«Jeg har i løpet av høste fått muligheten med å hospitere med 05 laget. Hvor det er tøffe treninger og et annet nivå som har vært utfordrende og spennende. De er tross alt et år eldre og har drevet med håndball lengre. Men jeg syns det har vært veldig kjekt å ha fått utfordret seg litt på annet nivå og har lært en god del den tiden jeg har vært med dem. Jeg har også vært så heldig å vært med dem i kvalifiseringen til bring, noe som har vært veldig gøy og har gjort det litt lettere å komme inn i gruppen som ett år yngre. Samme som med 06 har 05 laget et godt samhold i laget»

Hvordan var reaksjonen din da du fant ut at du var blitt tatt ut på samling?


«Da jeg fant ut at jeg var tatt ut til landslagssamling satt jeg med skolearbeid. La fort fra meg bøkene og krevde kake fra mamma, og det ble en veldig bra dag»

Hvordan har veien din vært før du ble plukket ut til samling? Hva har vært med på å bygge den spilleren du er blitt?


«Jeg tror først og fremst at interessen min for håndball har hatt veldig mye å si. Jeg er veldig glad i det jeg driver med og bruker mesteparten av tiden til å se og spille håndball. Det ligger mye trening bak, stille opp på alle treninger med lag og driver med fysisk trening hjemme på styrkerommet i garasjen»

Etter 4 dager på samlingen i Skien. Hvordan har opplevelsen vært? 


«Å være på samling var noe helt nytt, noe jeg ikke har opplevd før. Kjente ingen da jeg kom. Ble satt på rom med tre keepere, en fra Haslum og to fra Bergen… Meg på 174 var plutselig lav. Var mange spillere fra ulike deler av Norge og som hadde rare dialekter, hehe. Men det gjorde det enda mer spennende å delta. Kule trenere som tok godt vare på oss, det var jo første samling for alle sammen. I løpet av de fire dagene hadde vi tre fysiske og fire håndballøkter. Ellers gikk tiden til møter, eget skolearbeid eller å bli kjent med de 39 andre jentene. Vi fikk servert tre måltider om dagen på sportellet. Siden vi ikke fikk omgås med store folkemengder pga corona kunne vi ikke dra på butikken. Heldigvis handlet trenerne inn frukt og annet til mellommåltider. Det mest populære var sjokomelk.»

Er det noe spesielt du kommer til å ta med deg fra denne samlingen videre til laget ditt og ikke minst deg selv?


«Et hovedtema på samlingen som de videreførte fra RLM samlingen (regionalt landslagsmiljø) var forsvar. Mye fokus på forflytning, timing og posisjonering. I løpet av disse fire dagene føler jeg selv at jeg har utviklet meg som forsvarsspiller og har fått en bedre forståelse rundt oppgaver i forsvar. Vi har også hatt en del foredrag med mye nyttig og lærerik informasjon som jeg ønsker å ta med videre til klubben. Men overall var det en spennende og lærerik opplevelse. Hadde ikke klart å komme så langt uten de rundt meg.»

Takk for praten Aurora og lykke til videre sammen med legvenninnene dine !