Flint viste gode tendenser, men det holdt ikke til poeng – Flint

Flint viste gode tendenser, men det holdt ikke til poeng

Flint startet kampen godt og mønstret sannsynligvis sitt beste mannskap for sesongen med flere spillere tilbake fra skader. Hjemmelaget hadde god uttelling de første 13 minuttene av første omgang.  Da var stillingen 5-5.  Derfra og ut var Storhamar i føringen og vant kampen 30-23.

Storhamar ble ydmyket mot Romerike i forrige serierunde, men laget var kommet til hektene i helgas europacupkamp hvor det ble seier.  I tillegg var laget forsterket med Kristin Venn på venstrekanten, som var tilbake etter fødsel.  Så «dessverre» for Flint, var det normalutgaven av Storhamar som gjestet Tønsberg i kveld.


Det var veteranen i laget som imponerte mest i REMA 1000 Arena i 1. omgang.  Etter storspillet hun viste i borteoppgjøret mot Oppsal, var det rett og rimelig at Vivi Storvang fikk starte kampen i dag.  Og hun leverte varene mot laget fra Hamar.  10 redninger stod hun oppført med etter de første 30 minuttene.

Gledelig var det å se Celina Vatne tilbake i førsteoppstillingen.  Hun har vært ute noen kamper på grunn av skade.  Og med Sanne Løkka Hagen også med, så hadde Zarko og Marianne plutselig et luksusproblem med hvordan de skulle sette i sammen bakspillerrekka.  Malin Lundemo, Sofie Celius, Nora Asbjørnsen, Karoline Müller Lislien og Elise Johnsen ønsker også spilletid og alle de nevnte sju spillerne fikk mulighet til å vise seg fram for hjemmepublikummet.

Flint holdt helt fint følge med Storhamar en god stund, men det ble for få scoringer til å kunne matche gjestene fra Hamar helt inn til pausesignalet.  At 6 spillere stod for nettkjenning er mer enn godkjent, men at det kun ble 9 mål på 30 minutter, det er for lite hvis en har ambisjon om å ta poeng mot Storhamar. 

Flint hadde ingen scoringer fra linje i første omgang.  Ikke på grunn av svak uttelling fra linjespillerne, men rett og slett fordi de aldri får innspill.  Det var den store forskjellen mellom lagene. Hos Storhamar var linjespillerne Sara Rønningen og Ane Cecilie Høgseth stadige uromomenter og fikk innspill jevnt og trutt. 


Det bedret seg litt fremover i banen i andre omgang, hvor det ble 14 scoringer.  Og Flint var på skuddhold flere ganger og var «kun» fem mål bak det første kvarteret.  Men så fikk primus motor Malin Lundemo rødt kort og Flint måtte spille de siste femten minuttene uten sin hærfører.  Da gikk mye av lufta ut av ballongen hos hjemmelaget.

Storhamar er mellom to europacupkamper og det var tydelig at Hamarlaget sparte på noe av kruttet utover i andre omgang og lot andrerekka stå mye på banen.  Så avslutningen på kampen ble ikke så spennende som man på forhånd hadde håpet.  Gjestene hadde cruisekontrollen på og styrte til en sjumålsseier.

Flint gjorde en fullt ut akseptabel kamp mot Norges nest beste lag.  Nå venter sesongens viktigste kamp når Follo HK Damer er neste motstander på bortebane til søndag.  Det hadde vært hyggelig å avslutte høstsesongen med seier i siste kamp før det blir landslagspause.


Vivi Storvang var skuffet etter kampen og oppsummerer kveldens prestasjon slik:

– Jeg synes vi gjør det greit i forsvar i første omgang, det gjør det enklere å stå bakerst der.  I andre omgang ble det litt mer skudd fra distanse uten en tydelig blokk, og da ble det litt vanskeligere.  Når vi mister ballen så blir vi straffet ganske fort, så de får de enkle målene.

– Vi bommer på en del skudd og har tekniske feil og har for dårlig målvaktspill/forsvarsspill til at vi skal kunne klare å vinne denne kampen. 

– Når det gjelder innsats føler jeg at alle gir det de kan gi, jeg står ikke igjen med en følelse av at vi ikke har gitt nok innsats.  Kanskje vi i dag var litt for redde for å gjøre feil, sånn at det ble litt amputert fremover. 

– Jeg er ok fornøyd med min egen innsats i første omgang, men i andre omgang er jeg for dårlig.  Da blir jeg usikker for vi ikke har godt nok forsvar og jeg går på feil hjørne, jeg burde gått mer på målvaktshjørnet.  Så spillet mitt kunne bestemt ha vært bedre. 

– Neste kamp mot Follo må vi vinne.  Så dagens kamp var en ok generalprøve.  Vi fikk flere spillere i gang som ikke har spilt så mye, så dette var en helt grei oppkjøring inn mot søndagskampen.  Nå skal vi spisse enda mer på de neste treningene. Seriekamp i REMA 1000 Arena 17. november 2021

FLINT TØNSBERG – STORHAMAR 23-30   (9-14)

Andrea Varvin Fredriksen  8
Malin Lundemo  4
Anna Klausen Jacobsen  3
Elise Johnsen  3
Celina Vatne  2
Ellen Marie Folkvord  1
Sofie Celius  1
Karoline Müller Lislien  1
Ylva Vegard Aurmo
Maria Kvannli
Elise Vedeler
Vivi Storvang
Zaynab Elmrani
Sanne Løkka Hagen
Charlotte Koffeld Iversen
Nora Asbjørnsen

KAMPUTVIKLING Flint – Storhamar

1. omg:  0-1  *  2-2  *  4-4  *  5-5  *  5-9  *  8-11  *  8-13  *  9-14.

2. omg:  11-14  *  11-18  *  15-20  *  17-22  *  19-24  *  21-28  *  23-30.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Vivi Storvang
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Sofie Celius
Høyreback:  Malin Lundemo
Høyrekant:  Anna Klausen Jacobsen
Linjespiller:  Elise Vedeler