Folkvord: – Det blir rart å stå på andre sida og møte de du har spilt med i så mange år – Flint
Foto: Annick Nielsen

Folkvord: – Det blir rart å stå på andre sida og møte de du har spilt med i så mange år

I morgen venter en ny tøff utfordring for Flintjentene når Storhamar er motstander i REMA 1000 Arena.  Storhamar som gikk på et sjokknederlag mot Romerike i siste seriekamp, men som kom sterkt tilbake i søndagens EHF-Cupseier over SCM Gloria Buzau. 

For Ellen Marie Folkvord blir dette en spesiell kamp.  Hun spilte 8 sesonger for gultrøyene fra Hamar, fra 2013 til 2021 og har enormt mange gode minner fra oppholdet på Hedmarken.

– Jeg spilte i Flint i 2013 da jeg fikk tilbud fra Storhamar, forteller Ellen Marie Folkvord.  – Det var Bent Svele som stod i spissen der og jeg følte at det var riktig for meg å ta et steg til. Da var Storhamar etablert i øvre halvdel i eliteserien og jeg syntes det virket som en spennende utfordring.  Og det å flytte på seg også, tiden var inne for det. 

– Jeg angrer ikke på at jeg gjorde det. Det er en unik familiefølelse man får på Hamar.  Det er flinke folk rundt laget og de frivillige gjør at man trives veldig godt.  Man blir tatt godt vare på, det er et trivelig miljø.  Spillerne jeg har spilt i sammen med er blitt mine venninner for livet.  Vi har hatt en ordentlig god gjeng der oppe over tid som har blitt ordentlig glade i hverandre, sier hun engasjert. 

Det lyser alltid innsats av Ellen Marie Folkvord! Her avbildet av Stian Bye Høgsveen i NM-finale for Storhamar mot Vipers.


Oppsummer de 8 årene dine på Hamar!

– Det har blitt noen trenerbytter og jeg har vært med på et nedrykk med Storhamar også.  Og var med da klubben bygget seg opp økonomisk igjen.  Spillerne ble i klubben og holdt sammen til tross for nedrykket.  Og så resulterte det at vi kom til 1/16-delsfinalen i europacupen, vi har vært i Spektrum to ganger og spilt NM-finaler og fått annenplass i sluttspillet og i serien.  Så det er klart at det er stort det jeg har fått oppleve.  Det har vært en prosess det har vært artig å være en del av. 

Og Ellen Marie legger til:

– Det er klart man blir veldig glad i klubben man spiller i og når man er der over en lengre periode så betyr det mye for deg. Så jeg er glad i Storhamar.  Men det er noe ekstra med laget der du kommer fra, der du er født og oppvokst.  Så det er ikke på den måten jeg er glad i Storhamar, men ja, jeg vil si at jeg er veldig glad i klubben, smiler hun.


I morgen spiller Ellen Marie Folkvord mot tidligere gode lagvenninner hvor flere har vært i klubben i alle de årene hun spilte for Storhamar.  Hun innrømmer at det blir spesielt.

– Jeg er glad for at det har vært litt utskiftinger i stallen til Storhamar, så da blir det på en måte ikke det laget jeg var en del av som vi møter på onsdag.  Samtidig så er det noen jenter der som jeg er venninne med, så det blir jo litt rart å stå på andre sida og møte de du en gang spilte i sammen med.

–  Men jeg tror at når dommeren blåser i gang, så er håndballkampen fokuset og de er motstandere.  Jeg gleder meg egentlig til å spille mot dem, forteller hun med et smil om munnen.

– Det er klart at jeg har ikke lyst til å spille en dårlig kamp mot det laget jeg spilte på før. Det er heller med på å gi en ekstra motivasjon.  De som jeg kjenner ekstra godt er Bettina Riegelhuth, Moa Fredriksson, Stine Lidén og Maja Jakobsen.  Så de får nok kjenne det litt ekstra i morgen, det skal du ikke se bort ifra, sier hun lattermildt. 

Foto: Annick Nielsen


Sist Flint Tønsberg spilte seriekamp var forrige søndag i Oslo mot Oppsal.  Etter å ha ledet med to mål rett før slutt, endte kampen med poengdeling.  Linjespiller Folkvord var utrolig skuffet etter kampen.

– Jeg synes vi fortjente de to poengene, jeg var rimelig frustrert etter kampen.  At det målet kom i siste sekund, det går ikke an å beskrive den følelsen om hvor irriterende det var, sier hun oppgitt.

– Samtidig så går det litt i bølger og vi er ikke helt heldig med flere av dommeravgjørelsene.  Det er synd å si det og man skal ikke skylde på noen ting.  Men vi får i hvert fall ingenting med oss og det ble tungt etter hvert.  Så jeg synes at jentene og hele apparatet rundt fortjente de 2 poengene.

– Men samtidig er jeg glad for at vi fikk med oss det ene poenget og ikke mistet begge.  Der synes jeg vi står opp og fighter ordentlig bra. 


Flint har til gode å ta poeng på hjemmebane i REMA 1000-ligaen denne høsten.  Og har et håp om jubelscener etter kampen i morgen. Ellen Marie er klar på hvordan laget skal fremstå mot Storhamar.

– Vi er nødt til å komme opp mot vårt beste og ha det lille ekstra i hver duell.  Innsats og vilje rett og slett og det å tørre å vinne, tørre å gå på med alt du har, sier hun ivrig.  – Det kommer til å bli sånn i alle kampene fremover for oss at vi er nødt til å fokusere på oss selv og det vi kan gjøre noe med.  Og så får vi prøve å demme opp så godt vi kan uansett motstand. 

– Dette er en kamp vi kan slippe skuldrene ned.  Det er ingen som forventer at vi skal vinne denne kampen.  Og så ønsker vi veldig gjerne å vise oss frem for hjemmepublikummet med en seier.  Det har noe med det å finne den tryggheten og slappe av. 

– Og det kan hende vi gjør det mot antatt bedre motstand.  Vi har ingenting å bevise sånt sett, så jeg håper at vi klinker ordentlig til i duellene så skal Storhamar få kjenne på det, smiler linjespilleren lurt avslutningsvis.