Flint herrene er i støtet- Toppoppgjør på Lørdag! – Flint

Flint herrene er i støtet- Toppoppgjør på Lørdag!

Herrelaget dro i land seier nummer 3 for sesongen når de torsdag kveld beseiret Stokke på bortebane. Lørdag er det toppoppgjør i Rema1000 Arena når Konnerud er gjester. Men helgen er lang for våre herrer i hvit, og søndag kveld er det ny kamp når Lier kommer på besøk.

Flint Tønsberg står med 3 seiere av 3 mulige etter oppgjør mot henholdsvis Haugsbygd Hønefoss, Reistad og Stokke. Nærmere 3 uker har gått siden sist oppgjør mot Reistad, og guttene har kun fått 2 treninger sammen før kampprogrammet nå blir så tett av julestria blir å anse som et spaopphold.

Det er slike perioder vi er trent for. Kvalitet foran kvantitet har vært nøkkelen, og opparbeidelse av overskudd har alltid vært en viktig nøkkel for oss. Så skal det vel sies, at vi ikke er mest kjent for å huske koden til nøkkelboksen. Tiden vil vise, men et spennende kampprogram er det absolutt forteller hovedtrener Stian Ferborg Andersen.

Blir det seier nummer 4 på rad for herrene ?

Første av 3 utfordringer kom på torsdag kveld når guttene reiste den korte svippturen østover for oppgjør mot Stokke. Stokkehallen er et grusomt sted å spille en torsdagskveld forteller Stian Ferborg Andersen med tennene godt plantet i en ny smurt svele med smørkrem på Bastø fosen. Der må du være beredt på at det meldes over en lav sko, og innsats parkerer ferdighet! Hvor mange av deres unge og håpfulle fra deres «Class of 92`» som er igjen vites ikke. Dette var en årgang med en garanti for både melkesyre, utvisninger og verbale utskeielser.

Stian fikk rett, oppgjøret mot Stokke ble knalltøft og jevnt hele veien inn. En svært opplagt Søren Kallum Madsbjerg startet låvefesten forrykende og etter 10 minutter spill hadde vår danske venn satt ballen i riktig mål 4 ganger (4-5). Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele omgangen, men guttene våre kunne gå i garderoben et lite hestehode foran med en 16-15 ledelse. En kort pause senere var det Stokke som tok over initiativet i kampen. Etter 37 minutter fikk Stokke tilrevet seg et lite overtak og var 2 mål foran (19-17). Men Stokke klarte aldri å riste av seg hardtarbeidende Flint-gutter som nektet å starte hardkjøret de neste dagene med tap i første utfordring. Jonas Gundersen fikk vist frem den beryktede venstre slegga med vellykket resultat hele 9 ganger i løpet av kampen. For når det gjaldt som mest var guttene i hvit best. Fra 24-24 etter 53 minutter spill, satte bortelaget på et ekstra gir og kampens toppscorer Jonas Gundersen kunne fastsette sluttresultatet til 25-30.

Vorspielet til det tette kampprogrammet endte på perfekt måte med 2 nye poeng. Men den store festen ventes først på lørdag når Konnerud kommer på besøk. Drammenslaget står med 5 seiere på 6 mulige og topper 4. divisjon avdeling 2. Skal drømmen om opprykk på første forsøk bli virkelig må vel Konnerud slås? En noe reflektert Ferborg Andersen myser ut over Oslofjorden mens han tørker bort restene av påsmurt svele fra munnviken.

Drømmen om opprykk. Det er vel kun Jørn Hoel som «har en drøm», men når det er sagt så går vi for seier i hver kamp. Med seier i hver kamp, så bør vel opptellingen av poeng kunne gi oss opprykk. Om dette er hensiktsmessig per dags dato, er jeg mer usikker på. Det handler først og fremst om å etablere et tilbud på herresiden, som har et nivå der de fleste sklir godt inn. Sånn sett, så er 4. divisjon en fin arena foreløpig. Konnerud sitter med kongen av Drammen ved roret, og da siktes det selvfølgelig til Geir Oustorp. Mannen som sensasjonelt fikk damelaget til Glassverket opp og frem. Uten å kaste ut for ville påstander, så tipper jeg også at de har et par treninger flere i beina enn oss, så samspillet kan være deretter.

Er det «mindgames» mot ringreven Oustorp her Ferborg Andersen?

Konnerud er et godt lag! Så jeg er helt sikker på at det blir en tøff batalje. Men jeg tipper Lotto hver lørdag, og jeg vant for et par uker siden, så her er alt mulig. 50 kr som gevinst, vel og merke. La oss sammenligne det med to poeng, så får vi heller telle opp til slutt.

Som nevnt er det kommende programmet tett, og etter enhver bra fest følger det et nachspiel. Dette blir avholdt i Rema1000 Arena søndag kveld når Lier kommer på besøk. Lier har hatt en tung start på sesongen med 3 tap av 3 mulige. Etter da 4 kamper i beina kan dette raskt bli et bananskall vi sklir på. Hvordan skal du forberede guttene på jobben må gjøres også denne kampen i 2*30 minutter å ta 2 poeng?  

Ferborg Andersen virker litt distrahert, øynene er festet på kiosken på Bastø Fosen. Var det ønske om nok en svele, denne gangen med kanelkrem som satte hovedtreneren ut? Lyden over anlegget at vi nærmer oss landgang i Moss får han tilbake.

«Det sitter i hodet, gutter! Men ja, det ligger noe i det. Vi kan ikke gå i alvorets felle, ved å krisemaksimere de ulike scenarioene. Dette er en vanlig håndballkamp i 4. divisjon, på lik linje med alle de andre. Lier har noen ringrever de også, så kampens utfall er like håpløst å tippe, som «Dagens Dobbel» på Bjerke en kjølig lørdag. Først og fremst er det fint å få møte dem hjemme i stua vår. Med den ufortjente støtten og oppmerksomheten vi har fått av hjemmepublikum i år, bør vi vel snart begynne å levere tilbake. Det har blitt noen poeng, men vi kan garantere av vi har så mye mer på lager. Antall tekniske feil vil øke, de verbale utspring kan eskalere, antall spurter økes i takt med tilbudene i ferskvaren på Meny Tolvsrød, og ja. Det får bra om dagen. Det gjør jo det!

Støtet i Bastø Fosen beviser at landgangen i Moss er nådd, og Stian snegler seg ut av setet og takker høflig for praten før han småløper ned trappene med bilen som mål. Vanntrim på level er neste på kalenderen for den allsidige hovedtreneren for herrelaget.

Kampen mot Konnerud ser du live i Rema1000 Arena lørdag 13.11 kl 12.00

Kampen mot Leier ser du live i Rema1000 Arena søndag 14.11 kl 19.05

Har du sikret deg årets julekalender fra Flint Tønsberg Håndball?

Vinnere blir annonsert hver dag i desember