Zarko: – Denne kampen kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt – Flint

Zarko: – Denne kampen kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt

Det har allerede gått 9 dager siden seieren i Kongstenhallen og hele Flintfamilien har hatt god tid til å suge på den karamellen.  Men nå er det dags for å ha begge bena plantet i hallgulvet igjen for i morgen venter en motstander som er plassert rundt Flint på tabellen. Og det betyr at poeng i morgen blir ekstra viktig.

Fjorårets oppgjør som ble spilt i Slagenhallen 18. oktober ble aldri velspilt og Flint kom aldri i gang med spillet sitt.  Det endte med borteseier til Rælingen, 23-20.  I morgen blir det mulighet for revansje for Flint, som fikk en stor dose med selvtillit etter bragden mot Fredrikstad.

– Atmosfæren og stemningen i gruppa er bra, men den var heller ikke dårlig før møtet med Fredrikstad, påpeker trener Zarko Pejovic.  – Så det var ingen stor endring etter seieren. 

– Men selvsagt, vi var alle glade for seieren og syntes det var fortjent, vi har lagt ned mye jobb i dette.  Og med alle skadene vi har hatt i det siste.  Så alle var kjempeglade.


Zarko forteller at følelsen var god foran møtet med Fredrikstad.  Flint har trent godt i hele høst, men med så mange nye spillere har det tatt tid å finne alle kvalitetene i hver spiller og avklare rollene mer tydelig i laget.  Det har vært mye skader i høst, men noe positivt har det ført med seg.  Få spillere og en tynn spillerstall har gjort at man raskere har fått svar på de spørsmålene som blir satt taktisk og mentalt og har fått avklart «hvem klarer hva.»


Hvordan har forberedelsene inn mot onsdagens kamp vært?

– Vi har jobbet med ting som vi ønsker å forbedre fra Fredrikstadkampen og så har vi sett på Romerike som har spilt veldig varierende fra kamp til kamp.  Vi har kun brukt en trening for å forberede motspill, resten av tiden har vi tenkt på oss selv.  Vi har nok informasjon om Romerike, men bare noe av informasjonen er av verdi for oss da vi har fokus på eget spill inn mot denne kampen

– Det er god timing på denne kampen må jeg si, sier Zarko fornøyd.  – Den mentaliteten, humøret og lagspiriten som vi har nå, kampen kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt.

– Vi forbedrer forsvaret fra dag til dag.  På trening fokuserer vi 80% på forsvar og 20% på angrep.  Vi ønsker å optimalisere forsvaret så vi samarbeider best mulig med målvakt.  Så derfor trener vi på forsvar hele tiden. 


Zarko har også to gladmeldinger til Flintfansen.  Både Kristiane Stormoen og Elise Johnsen er tilbake i trening.  Kristiane har stått over kampene mot Vipers og Fredrikstad, mens Elise ikke har spilt kamper så langt denne sesongen på grunn av studiepause.  Dette er strålende nyheter foran de viktige kampene som venter nå i november.

– Det er godt å ha både Kristiane Elise tilbake på trening, sier treneren fornøyd.  – Elise har trent med oss, men vi brukte henne ikke mot Fredrikstad.  Hun trengte en timeout men nå er hun godt i gang.  Og du vet, når en spiller er sulten igjen, så fungerer det ganske bra på trening.  Jeg synes hun virker kjempeklar for kamp, smiler han.


Hva tenker du om kampen i morgen?

– Jeg ønsker at vi matcher Romerike på alle de punktene de synes de er gode på.  At vi er hvassere enn de i forsvar og at vi løper mer enn de løper i ankomstspillet.  Jeg synes vi er mer taktisk varierende i angrep enn Romerike. Hvis vi kommer med et kompakt forsvar og vi benytter skuddpotensialet vårt, så er jeg ikke bekymret for kampen. 

– Jeg er optimist!  Jeg blir veldig skuffet hvis vi ikke får kampen i vårt spor i morgen, sier Zarko avslutningsvis. 

Foto: Christian Berg-Henry


Morgendagens motstander Romerike Topphåndballklubb ligger nest sist med 3 poeng.  På plassen bak Flint.  Poengene har kommet mot Follo (seier 32-26) og uavgjort mot Fana (26-26).  Klubben ble stiftet i år og er en samarbeidsklubb mellom Rælingen, Nit-Hak, Lillestrøm, Skedsmo og Frogner. 

Siden 2016/17 har klubben rykket opp og ned mellom eliteserien og 1. divisjon. Nå ligger laget nest sist på direkte nedrykksplass. 

Lagets mestscorende spillere så langt, er:  Maja Muri (linjespiller) 31, Astrid Mjøen Holstad (høyrekant) 29, Anniken Wollik (venstrekant) 24, Frida Haug Hoel (høyreback) 23, Karoline Strømberg (playmaker) 18, Lorin Sendi (bakspiller) 17, Carina Berg (bakspiller) 16.