– Forsvarsspillet så ikke alltid så pent ut, men vi vant en del baller på det! – Flint

– Forsvarsspillet så ikke alltid så pent ut, men vi vant en del baller på det!

Det er gått et døgn siden Flints morsomme seier i Kongstenhallen.  Den første seieren i seriesammenheng på 8 (lange) uker og som førte Tønsberg-laget bort fra nedrykksplass.

Det er blitt sagt flere ganger i høst at «snart må vi også få oppleve stang inn!»  Både mot Fana, Aker og Larvik hadde en bedre avslutning på kampen kunne gitt poeng.  Da var det skjønt for Flintspillerne å klare å stå imot sluttspurten til Fredrikstad hvor de var nær å hente inn firemålsledelsen som Flint hadde opparbeidet seg da det det gjenstod seks minutter. 

For i går var det Flint sin tur til å oppleve stang inn og denne opplevelsen er helt uvurderlig med tanke på at viktige oppgjør mot Romerike, Oppsal og Follo venter de nærmeste ukene.  Lag som det kan være greit å ta poeng i mot om ambisjonene om å holde seg over nedrykksstreken skal bli en realitet.


3 av spillerne som utgjorde en forskjell i går, Ellen Marie Folkvord, Nora Asbjørnsen og Sofie Celius setter her ord på følelsene de satt igjen med etter endelig å kunne juble for en 2-poenger igjen.

Foto: Christian Berg-Henry


Ellen Marie Folkvord er en av spillerne med mye erfaring i årets unge Flintlag.  En spiller som krever mye av både seg selv og sine lagvenninner.  Hun går foran med trøkk og engasjement og var viktig for gårsdagens gode resultat.

– Jeg synes vi står bra i sammen som et lag i kampen mot Fredrikstad, smiler Ellen Marie Folkvord.  – Vi har noen spillere ute, men disse som får mer spilletid tar virkelig den muligheten, skryter hun.  – Vi gjør det litt vanskelig for oss selv innimellom og ligger under med tre mål til pause.  Vi får rettet opp litt i starten på andre omgang og så synes jeg at vi spiser oss nærmere Fredrikstad i vårt tempo, det ble spennende mot slutten der, men det ender heldigvis med seier.  Jeg synes vi fortjente det!

Hadde dere glemt hvor gøy det er å vinne i serien, siden det er en god stund siden sist?

– Å nei, det å vinne, det er noe man alltid husker, ler hun.  – Den følelsen man får i kroppen, det er noe helt eget det å vinne håndballkamper!  Det var mange glade jenter og de fra trenerteamet i garderoben etter kampen.  Det var godt å få den opplevelsen.

I fravær av Celina Vatne og Kristiane Stormoen, hvordan synes du de andre stod opp?

 – Det er unge jenter vi har på laget.  Jeg hørte det ble nevnt i garderoben at de skulle ha historie-eksamen og da tenkte jeg at da går de på videregående enda.  Det er en stund siden jeg gikk der, humrer Ellen Marie.  – Men jeg synes de vokser, de er i utvikling, de tør mer og så synes jeg at vi prøver mer og mer og gjør hverandre gode. 

– Vi sette oss i situasjoner hvor vi kan spille på ferdighetene våre.  Og så synes jeg at vi tidvis står bra bakover, og da handler det om samhandling.  Det ser ikke alltid så pent ut, men når noen er litt offensive og også den neste er litt offensiv i tankegangen, da vinner vi en del baller på det. 

– Jeg synes de unge er veldig flinke og den bakspillerrekka vi spilte med i Kongstenhallen, det er en ung rekke.  Jeg synes det er kjempegøy å se at de tar så stort ansvar som de gjør, sprudler hun. 

– Og så er det klart at Malin Lundemo har en sjefsrolle i midten der og det synes jeg hun tar og styrer opp angrepene våre, så det var veldig bra, sier linjespilleren avslutningsvis. 

Foto: Christian Berg-Henry


Nora Asbjørnsen kom fra førstedivisjonsspill med Nordstrand i sommer og har fått sine første minutter i REMA 1000-ligaen i høst.  Hun er ikke fremmed med å score mange mål og var toppscorer for Osloklubben i fjor.  Hun viste prov på skuddarmen i går og satte ballen i kassa fire ganger.  Og det var Nora som satte den avgjørende scoringen som berget seieren.

– I siste spilleminutt så mistet vi ballen, men jeg så at ballen var fri og så tenkte jeg at den ballen må i mål.  Så fikk jeg snappet den opp og skjøt, smiler Nora Asbjørnsen.  – Jeg synes det var en ordentlig morsom kamp hvor vi jobbet for hverandre.  Vi følte en trygghet foran kampen på at i dag skulle vi ta det, forteller hun. 

– Vi savner selvfølgelig Celina og Kristiane mye, men jeg synes vi har fått brukt treningene godt så vi er blitt samspilt vi andre.  Jeg, Sofie og Malin spilte også i sammen i kampen mot Vipers og vi har fått trent i sammen en god periode etter den kampen og vi har fått spisset inn samarbeidet i backrekka. 

Hva lykkes dere med i Kongstenhallen i går, synes du?

– I går var vi flinke til å variere når vi trykket etter og når vi roet ned og vi brukte god tid med ballen i angrep.  Periodevis står vi godt bakover også.  Vi klarer å bryte rytmen i angrepet til Fredrikstad ved at vi står offensivt med toerne våre.  Det har vi jobbet en del med og i går følte jeg virkelig at vi fikk igjen for jobben vi har gjort rundt forsvarstreningen, oppsummerer hun. 

Hvordan opplevde du å vinne en så tett kamp?

– Det betyr veldig mye for oss og det gir en trygghet i laget på at spillet vårt fungerer og det viser at vi kan få det til hvis vi bare står i sammen og jobber for hverandre så spiller vi bra håndball, avslutter Nora med. 

Foto: Christian Berg-Henry


Sofie Celius (18 år) har blitt matchet forsiktig i sesongstarten etter at hun spilte mye under mesterskapet til LK02 i sommer.  Etter hvert har hun fått mer spilletid og mulighet til å tilpasse seg nivået i REMA 1000-ligaen etter at hun dominerte i 1. divisjon for Reistad i fjor.  I går var Sofie både playmaker og skytter og foret Andrea Varvin Fredriksen på venstrekanten med baller gjennom hele kampen.

– Denne opplevelsen var skikkelig gøy, det var første gang jeg har fått så mye tillit og at jeg da kan være med å bidra til en seier, det var utrolig moro.  Det betyr mye for meg og veien videre, sprudler Sofie Celius.  – Det ga meg trygghet det at jeg fikk starte kampen og kunne spille meg inn i kampen, det gjorde det kanskje litt lettere.  Det er så klart veldig synd at Celina og Kristiane ikke var med, men jeg måtte bare ta muligheten og jeg hadde bestemt meg for å gjøre det beste ut av det.

– Jeg hadde ikke en så veldig god skudduttelling, men det var gøy de målene jeg fikk. 

– I går var vi flinke til å spille i sammen og spille på hva hverandre er gode på, jeg synes vi jobbet skikkelig godt som et lag.  Det at det var så jevnt og at vi kunne dra hjem seieren er kanskje enda morsommere enn i de kampene hvor man drar ifra og vinner lett – så det er ekstra gøy å vinne kamper som vi gjorde i går, smiler hun. 

– Dette gir så klart god selvtillit og det er ganske viktig for oss og jeg håper vi kan fortsette med dette spillet også i de neste kampene, sier bakspilleren avslutningsvis.