– Mot FBK skal vi vise den gløden og entusiasmen som vi hadde borte mot Byåsen – Flint

– Mot FBK skal vi vise den gløden og entusiasmen som vi hadde borte mot Byåsen

Etter en trå periode med seks tap på rad for Flint Tønsberg i REMA 1000-ligaen, er Fredrikstad Ballklubb neste utfordring i Kongstenhallen søndag kl. 16.00.

Veteran Ellen Marie Folkvord (31) spilte i Flint i årene 2009-2013 og har gjort comeback i Flinttrøya i høst.  Hun er klar på at søndag mot Fredrikstad skal hun og medspillerne finne frem til den gløden og entusiasmen som førte til seier i sesongens første kamp borte mot Byåsen.  Det endte som kjent med 3-målsseier til Flint. 

– Vi er gjerne gode når vi spiller bortekamper og får mye tid i sammen.  Vi skal bite godt i fra oss på søndag, sier Ellen Marie Folkvord bestemt.

– Nøkkelen blir å spille fra seg ballen etter tøffe satsinger.  Fredrikstad er et fysisk lag, så vi må holde avstand og finne den rytmen vi liker å spille i.  Vi liker å spille med fart når vi setter i gang angrepene våre.  Så det blir viktig, å holde avstand og slippe ballen på riktig tidspunkt, sier hun. 


Flint ligger nest sist i REMA 1000-ligaen etter en seier på sju kamper.  Aller sist ligger Follo uten poeng.  Mestscorende for Flint i høst er Andrea Varvin Fredriksen 38, Celina Vatne 31, Malin Lundemo 25, Ellen Marie Folkvord 18, Charlotte Koffeld Iversen 12, Sanne Løkka Hagen 11.

Søndagens motstander Fredrikstad ligger på sjuendeplass med tre seire på sju kamper.  Seirene har kommet mot Tertnes, Aker og Romerike.  Spesielt seieren over Tertnes i forrige serierunde var imponerende.

Mestscorende for østfoldingene er Ingeborg Furunes 30, Julie Hulleberg 28, Benedicte Frøland Nesdal 23, Andrea Johansson 19, Martine Guterud Helland 18, Candy Veronica Jabateh 15, Karoline Elise Syversen 12, Hanna Blystad 12, Selma Henriksen 10.


Hvordan vil du oppsummere høstsesongen så langt?

– Vi startet med et smell mot Byåsen, da gjorde vi en god kamp, forteller linjespiller Folkvord.  – Og så har vi spilt godt i mange kamper, men så har det manglet det lille ekstra.  Vi har gjort flere fine prestasjoner mot gode lag som Molde, Vipers, Fana og Aker.

– Jeg synes vi har vært veldig nære å ta poeng i flere av kampene.  Tertneskampen borte var dårlig, der var vi under pari, men ellers har ikke motstanderen klart å knekke kvisten helt.  Jeg føler vi har spilt opp imot det vi kan og har luktet på flere poeng.  Vi skulle gjerne hatt en seier til, sier hun. 


Hva har manglet?

– Vi er et ungt lag som lærer hele veien, så jeg synes det vanskelig å sette fingeren på en ting. Vi er urutinerte kan du si. Når vi spiller for hverandre og har de tøffe satsingene for hverandre, da er vi gode. 

– På søndag blir det viktig hvordan vi står bakover. At samarbeidet mellom målvakt og forsvarsspillerne fungerer.  Vi har mange unge og ivrige spillere fremover og så er det oppgaven med å sy det i sammen bakover som har vært en utfordring så langt.


Flint Tønsberg går nå inn i en viktig periode med kamper mot lag som presumptivt må slås om man skal unngå å havne i nedrykksstriden. 

– Ja, vi har ikke vunnet siden seieren i Trondheim og det er ingen av oss som liker å tape, men vi kan ikke grave oss ned heller, vi er nødt til å utvikle oss hele veien, understreker linjespilleren.  – I den siste kampen mot Vipers gjør vi mye bra, der møter vi verdensstjerner på alle posisjoner.  Så jeg tenker at vi må ta med oss de gode prestasjonene og det positive vi gjør.  Vi er i utvikling.


Hvordan ønsker du å fremstå på søndag?

– Jeg håper å få noen innspill så jeg kan lage noen mål, og så skal jeg være med å bidra til entusiasme og energi inn i laget.  Jeg skal i hvert fall gi alt! garanterer 31-åringen.