Nyheter fra Bredden – Flint

Nyheter fra Bredden

Håndballskole 20 – 22.06.22

Pwcup 2022

Flint stilte med lag i alle 6 klassen i helgene. 3 lag kom til semifinale eller bedre, der Flint G14 gikk hele veien og vant finalen mot Runar.

Seier til Flint G14

Det var et spent lag som kom til første kamp, der Charlottenlund fra Trondheim stod på andre banehalvdelen, anført av lillebroren til Sander Sagosen. Kampen var jevn lenge, men litt for mange stang ut for vår del førte til et tap. Senere stod Vestby og Fjellhammer på programmet, to lag som begge spilte mer på ren styrke enn kløkt. Muligens var det «trusselen» om kamp kl 0750 søndag morgen som fikk lagmotoren i gang, men vi gikk i alle fall seirende ut av begge (21-18 og 20-12) og slapp å være i gang før kl 1230 i 1/8-delsfinale søndag. Der møtte vi et rent 2008-lag fra Larvik Turn. Disse er små, kjappe teknikere som topper serien i 08. En kamp man skal vinne, men kamper skal spilles. Etter en trå start dro vi i fra og det hele endte på 18-13 seier. 

Kvartfinalen mot Nærbø ble en ulidelig nervepirrende affære. Ved fulltid stod det 15-15, og sudden death stod for tur. På første forsøk fikk vi ballen i mål, og jubelen stod – for første gang denne helgen – i taket. For dette er en gjeng gutter som ikke er like gode til å vise følelser som de er håndballspillere. Men denne gangen klarte de ikke holde igjen spontane gledesscener. Et stort øyeblikk for alle som var til stede.

I semifinalen møtte vi en av våre to største konkurrenter; Sandefjord. Vi kom godt i gang, og ledet hele kampen med noen mål. Til slutt stod det 17-15, og finalen mot vår tradisjonelt største konkurrent – Runar – skilte oss fra en PW-seier.

Finalen var kveldens siste og den ble et svært så jevnt oppgjør. Det lå og vippet mellom uavgjort og vekslende ettmålsledelse til ett av lagene gjennom nesten hele kampen, så det var utrolig gøy at gutta klarte å dra litt fra mot slutten før Runar igjen hentet seg inn litt igjen og endte med ett måls seier til Flint. Tre av gutta ble tatt ut på All star laget: Johannes, Tomas og Patrick. Patrick ble også kåret til Most valuable player etter finalen. Lars Gustav Kielland ble dessverre syk rett før finalen og er ikke med på lagbildet, men var en sentral spiller som bidro sterkt til at vi kom til finalen. Mathias B. Johansen måtte dessverre gi seg tidlig på lørdag pga skade og er heller ikke med på bildet.

Bronse til J14 i PW-cup

Lørdagens gruppespill gikk vi gjennom med tre strake seiere! Forsvaret + keeperspill var i hovedsak det som sørget for de solide seierne. Kampen mot Lillestrøm ble vunnet med kun ett baklengsmål (18-1)!

Søndag startet vi 1/16-finalen mot Larvik Turn, som vi aldri tidligere hadde slått. Vi har derimot sett at vi har nærmet oss mer og mer de siste kampene, og hadde troa på at vi endelig skulle kunne slå dem. Kampen startet med et overtak fra Larvik, men med et jevnere besatt lag snudde vi kampen og opparbeidet en komfortabel ledelse og dro det i havn 17-14.

I 1/8-finalen møtte vi en litt lettere oppgave mot Kristiansand. Vi kunne gjøre mange bytter takket være vår jevne spillerstall uten at det svekket laget.

I kvartfinalen møtte vi Søreide fra Bergen som ble en tøff motstander! Kampen var jevn og i en periode kom vi under. Jentene ga seg ikke og bevarte roen. Mot slutten var vi igjen i flytsonen og klarte til slutt å dra seieren i land med 2 mål.

Årsta AIK fra Sverige var motstander i semifinalen. Dette var et lag som hadde gått gjennom samtlige kamper med ganske stor seiersmargin. Det ble fort klart at de også ble en tøff motstander for oss. Cupen fikk dermed en god avslutning med delt 3.plass, samt at Helene Klæstad Sandnes ble pukket ut på Allstar-laget

G16 storspilte i gruppespill og kvartfinale og vant sine kamper med kalas-sifre. Dessverre ble det bråstopp i semifinalen mot Jardar, ett lag som også slo oss i Bring. Jardar vant til Pwcup over Reistad i finalen.

I tillegg deltok J16, J15 og G15, og disse ble slått ut i 1/8- og 1/16-finale. Magnus Krohn kom på All Star lag for G15.

Publisert 13.04.22

Norden Cup 2021

Rekorddeltakelse i Norden Cup 2021 i romjula. Flint har hele 5 påmeldte lag.

I romjula drar hele 5 Flint-lag til Gøteborg for å delta i Norden Cup. Dette er rekord for klubben og vi blir dermed nest største klubb. Kärra HF, Sverige, er eneste klubb  med lag i alle klasser, men de er også arrangør av turneringen. Flint er representert i alle 3 gutteklassene og 2 av jenteklassene. Det er totalt 115 lag påmeldt  fra Sverige, Danmark, Island, Finland og Norge.  Norden Cup er av mange ansett (og ifølge arrangøren) ett uoffisielt nordisk mesterskap og de beste lagene fra de nordiske landene blir invitert hit. Fra arrangørens hjemmeside: «De lag som bjuds in till Norden Cup har på olika sätt kvalificerat sig via framstående resultat i riksmästerskap, cupspel, seriespel eller via rekommendationer från nationella förbund. Alla lag som blir inbjudna håller alltså dokumenterad toppklass». Norden Cup ble ikke arrangert i 2020, og i 2019 vant vårt eget J2003 lag F03/04-klassen.

Mer informasjon om Norden cup finner du på www.norden-cup.se/ eller i ProCup-appen.

Publisert 09.12.21

G16-spillere på Regionalt Landslagsmiljø

4 av våre G16-spillere deltok  på trening med Regionalt Landslagsmiljø i høstferien.

Onsdag 13 oktober dro Alexander Kleven, Sindre af Geijerstam og Noah Kruse-Moss spente til Tjøllinghallen. Jesper Lie Evensen var også tatt ut, men meldte avbud pga skade. Dagen bestod av en økt med fokus på forsvar og duellspill, og en økt med fysisk. Sindre : – «Gøy å få kjenne på nivået blant de beste, særlig etter lang tid med korona. Moro med Johnny (Jensen) som trener, som jeg kjenner både fra skole og klubblag.»

Samme dag deltok også Magnus Krohn på tilsvarende trening for 2006-årgangen. Det gror godt også på guttesiden i Flint Tønsberg Håndball. Rekrutteringen er veldig bra, og klubben har nå guttelag på samtlige årganger i ungdoms- og barnehåndballen (fra 2005 og yngre). Det har aldri skjedd før.

Bilde: Trener Johnny Jensen flankert av Noah (til venstre) og Sindre og Alex (til høyre)