Tap mot Molde, men likevel mye oppløftende – Flint

Tap mot Molde, men likevel mye oppløftende

Det ender med 10-målstap mot medaljefavoritt Molde i REMA 1000 Arena i kveld.  Men den gode starten på kampen av Flint viser at laget om ikke lenge er klar for mer poengfangst.

Molde har annonsert at de ønsker å kjempe om medalje i år.  Og fremstår også så gode som de selv mener de skal være.  Det er ikke i denne kampen Flint skal og må hente poeng.  Men det gjør likevel godt for selvfølelsen å vite at man har spilt en god kamp og gjort sitt beste.


Zarko og Marianne gjorde en vri når det gjelder startoppstillingen og både Sanne Løkka Hagen på høyreback og Anna Klausen Jacobsen på høyrekant ga laget en ny dimensjon i starten på kampen.  Anna stod som høyre toer i forsvar.

Det var bra trøkk i Flint det første kvarteret og et helt annet tempo enn i Jotron Arena sist søndag.  Den offensive innstillingen ga også tellende resultat og Flint førte oppgjøret frem til 8-7.

Men så ble det bråstopp.  Ingen scoringer i løpet av en ti minutters periode og Molde takket for følge og ledet 14-8.  Disse minuttene med måltørke ødela spenningen i kampen og bortelaget ledet med 5-6 mål det meste av andre omgang før de dro i fra igjen på slutten og innkasserte ti-målsseier i REMA 1000 Arena.


Sofie Celius har vi ventet lenge på og i andre omgang fikk hun en god periode på banen hvor hun gjorde seg bemerket med mange aksjoner og 3 scoringer.

– Det er veldig gøy og spennende å få mulighet til å spille i eliteserien, det er jeg takknemlig for, smiler Sofie.  – Jeg var kanskje litt treg med å komme i gang med avslutninger, men jeg synes at det kommer seg etter hvert.  Jeg er relativt fornøyd med hva jeg gjorde denne første gangen jeg har fått prøvd meg ordentlig. 

– Det er helt klart store forskjeller fra å spille i 1. divisjon som jeg gjorde i Reistad i fjor, og det å spille i eliteserien.  I eliteserien skal det litt mer til enn et pådrag for å åpne forsvaret.  Det er store forskjeller, det merker jeg helt klart. 

– I dag er jeg fornøyd med at vi klarte å backe hverandre ganske godt, selv om det gikk litt trått, samholdet vi viste i dag, var viktig.

– Fremover må vi helt klart jobbe med forsvarsspillet.  Det er det som setter standarden i kampen og standarden for angrepet også, så det er utrolig viktig at vi får på plass, sier Sofie avslutningsvis.


Sanne Løkka Hagen er venstrehendt og med henne på høyrebacken hadde hjemmelaget bra tempo i angrepsspillet, noe som førte til at Flint var i ledelsen det første kvarteret.  Sanne hadde 2 scoringer i dag.

– Det å få starte kampen var veldig gøy, sier Sanne.  – Det var morsomt å starte i en eliteseriekamp.  Det er ganske annerledes og betryggende å kunne starte kampen, fremfor å komme inn fra benken ut i kampen.  Da er du i samme fase som alle de andre og man føler på kampen og ser hvor ting ligger og jeg føler ikke på det presset som jeg har når jeg kommer inn. 

– I starten spilte vi med trykk og et bra engasjement.  Vi hadde et bra tenningsnivå som hjalp veldig, det er viktig å ha.  Vi klarte å få enkle mål i starten, men så mistet vi flyten.  Vi gjorde noen gale satsinger og fikk ikke spillet til å sitte som i det første kvarteret.  Det er litt opp og ned, så vi må jobbe med å bli mer stabile.  

– Totalt sett vil jeg si at innsatsen min i dag er helt ok minus, startet bra, men gjør noen dumme vurderinger i andre omgang, avslutter hun.


Seriekamp i REMA 1000-ligaen søndag 26. september 2021

FLINT TØNSBERG – MOLDE ELITE  24-34  (12-17)

Celina Vatne  5
Kristiane Stormoen  4
Sofie Celius  3
Ellen Marie Folkvord  3
Anna Klausen Jacobsen  2
Sanne Løkka Hagen  2
Malin Lundemo  2
Andrea Varvin Fredriksen  2
Charlotte Koffeld Iversen  1
Ylva Vegard Aurmo
Elise Vedeler
Vivi Storvang
Zaynab Elmrani
Mia Leikvold Trapnes
Nora Asbjørnsen

KAMPUTVIKLING FLINT – MOLDE

1 omg:  0-1  *  3-2  *  5-4  *  6-5  *  8-7  *  8-14  *  11-15  *  12-17.

2 omg:  13-17  *  14-19  *  15-24  *  18-24  *  22-30  *  24-34.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Malin Lundemo
Høyreback:  Sanne Løkka Hagen
Høyrekant:  Anna Klausen Jacobsen
Linjespiller:  Ellen Marie Folkvord