Kjempekamp av rekruttene! – Flint

Kjempekamp av rekruttene!

Flint Tønsberg 2 stilte med spillere født i 2002/03/04 i dagens oppgjør mot Gjerpen 2 og fant etter hvert den gode flyten i forsvar og i angrep som gjorde at de tok grepet om kampen. 

Etter en Gjerpen time out på stillingen 6-6, tok hjemmelaget kommandoen etter to raske scoringer fra linjespiller Martine Grip Øvreberg.  8-6 ble til 13-8 til pause.

I starten på andre omgang var Skiensklubben tre mål bak på 15-12, men så scoret Flint tre ganger på rad og avgjorde kampen i denne perioden.  Kampen endte med timålsseier til Flint 2, og rekruttene har fått den best tenkelige starten på sin debutsesong i 2. divisjon med tre seire på de tre første kampene.

Charlotte Fredheim (født 2003) er ny i Flint denne sesongen, etter overgang fra Larvik.  Hun imponerte med 7 scoringer og strålte etter kampen.

– Vi har en bra førsteomgang hvor vi spiller jevnt med Gjerpen.  Vi får kanskje en litt tregere start enn det vi ønsker. Vi bruker litt tid på å komme i gang med samspillet.  Men jeg føler at når det løsnet, så rykket vi stadig i fra. 

– Forsvarsspillet vårt er utrolig bra i dag.  Vi har jobbet mye med det med Torbjørn og han fokuserer ekstremt mye på forsvarsspill på trening.  Når vi setter forsvaret, får også målvaktene gode redninger og da kan vi kjøre kontra og sette spillet framover.  Når vi da får ballen i gang og fortsetter å trykke på, så kommer vi til store og gode muligheter, oppsummerer Charlotte. 

– Det har vært en fin overgang fra Larvik.  Jeg er glad for at jeg har byttet klubb og har kommet godt inn med både jentene og resten av laget og teamet.  Det er en veldig god gjeng, sier hun begeistret. 

Emma Margrethe Nordskog Thingvold (født 2004) er ny målvakt i Flint denne sesongen, etter overgang fra Tønsberg Turn.  Hun stod mesteparten av kampen og bidro med mange fine parader.

– Det laget vi møtte i dag var på vår alder, mens vi tidligere har møtt spillere i 20-30-årene. Og det synes jeg er spennende, det å kjenne på nivået mot de gode ungjentene og mot de litt eldre spillerne som er mer erfarne, forteller Emma. 

– Vi trengte litt tid på å komme i gang, men etter 15 minutter av første omgang så løsner det og vi spiller bra resten av kampen.  Vi er flinke til å kjøre kontringer og ankomstspill, motstanderen i dag var ikke like gode til å jobbe hjem.  Vi stod godt i forsvar hvor skudd går i blokka og vi klarer å jobbe i sammen.  Vi treffer mye mer på målet etter hvert og kjører både ankomstspill og trekk som fungerer, som gjør at vi spiller veldig bra i sammen, oppsummerer hun. 

– I dag var det gøy å spille, jeg hadde en ganske grei kamp selv også, smiler Emma. 

– Vi har startet sesongen bra, med et så nytt lag.  Jeg synes det er utrolig moro å få lov til å spille i 2. divisjon.  Og når vi gjør det så bra, så er det veldig motiverende.   Jeg synes det har vært en god opplevelse å komme til Flint.  Veldig gode trenere og hyggelige jenter å trene med.  Det har vært veldig bra, sier hun fornøyd.

Seriekamp 2. divisjon i REMA 1000 Arena

FLINT TØNSBERG 2 – GJERPEN 2   27-17  (13-8)

Charlotte Fredheim 7
Felicia Celine Tangen 5
Julie Dybdahl 4
Vår Frøland Johansen 3
Ona Vegard Aurmo 2
Martine Grip Øvreberg 2
Julie Pharo Borg  2
Marthe Nikoline Hovde 1
Johanne Horgen Bøen  1
Mia Stensby Kierulf
Felicia Ivarsson Fritzø
Adele Iren Westrum Kjølstad
Selma Koppang Ørpen
Emma Margrethe Nordskog Thingvold


KAMPUTVIKLING FLINT – GJERPEN

1 omg:  1-0  *  1-2  *  4-2  *  4-5  *  6-6  *  9-8  *  13-8.

2 omg:  14-8  *  15-12  *  18-12  *  22-14  *  25-15  *  27-17.