Celina Vatne: – En seier på søndag er så viktig! – Flint

Celina Vatne: – En seier på søndag er så viktig!

Søndag spilles fjerde serierunde i REMA 1000-ligaen og Flint Tønsberg reiser til Jotron Arena for kamp mot Larvik HK kl. 17.00.

I fjor møttes lagene kun en gang og den kampen ble spilt i Slagenhallen 13. september 2020.  Etter at Larvik dominerte store deler av førsteomgang og gikk til pause med ledelse 10-7, snudde Flint kampbildet totalt de siste tretti minuttene og innkasserte seier 22-18.

Toppscorer for Flint i det oppgjøret var Henriette Jarneid (8), Mari Finstad Bergum 7 og Malin Lundemo 3.

Larviks talentfulle høyrekant Guro Ramberg røk korsbåndet tidlig i denne kampen, men er nå heldigvis tilbake på banen og har fått sine første minutter i REMA 1000-ligaen i høst. 


Søndagens motstander har startet årets sesong med 3 strake tap. Og stod med et poeng da serien ble korona-avsluttet i våres.  Sist Larvik gikk seirende av banen i seriesammenheng var i 1. divisjon sesongen 2019/20, hvor Rælingen ble slått 30-24.  Den kampen ble spilt 8. mars 2020.

Disse spillerne var med på den siste seieren og spiller fortsatt i Larvik:
Thea Bakås, Tiril Merg, Anette Sundfær Johnsen, Alma Hasanic Grizovic, Sofie Løwe, Guro Ramberg, Trine Bronsta, Victoria Solli Berg.


Årets sesonginnledning har som nevnt endt med 3 tap for Larvik.  Men laget sjokkåpnet mot Storhamar i serieåpningen 1. september og ledet solide 16-9 til pause.  Hamarlaget kom sterkere tilbake i andre omgang og vant kampen 30-26.  I de to øvrige kampene har det blitt tap 19-28 mot Sola og nå sist 23-31 mot Aker.

Toppscorer hos Larvik:
Emma Skinnehaugen 18, Andrea Rønning 13, Tirill Solumsmoen Mørch 9, Trine Bronsta 8.


Flint Tønsberg ligger på sjuendeplass foran helgas kamper med 2 poeng, som kom i første serierunde borte mot Byåsen.  I de to siste oppgjørene har det blitt hjemmetap mot Aker 24-28 og mot Fana 28-30.  Mot Aker ble Flint jagende etter gjennom hele kampen, men sist mot Fana førte Malin Lundemo & co store deler av kampen og det hadde ikke vært ufortjent om hjemmelaget hadde stått igjen med 2 poeng etter det oppgjøret.

Toppscorer hos Flint:
Andrea Varvin Fredriksen 24, Celina Vatne 19, Malin Lundemo 13, Charlotte Koffeld Iversen 6, Ellen Marie Folkvord 6.


Tapet mot Fana er for lengst historie og Flint har hatt en svært god treningsuke inn mot lokaloppgjøret mot Larvik HK. 

– Vi har god kvalitet på treningene og etter hvert oppgjør har vi umiddelbart fokus på ny kamp, forteller Flints skytter Celina Vatne. 

– Mot Larvik på søndag skal vi fremstå som et lag med mye fart og mye vilje.  Jeg har skikkelig trua på at vi vil mest på søndag, og det tror jeg blir nøkkelen i den kampen.  Det er prestisje, det er det nærmeste vi kommer lokaloppgjør, så det blir kjempegøy, smiler hun.

Hvordan vil du oppsummere sesongstarten?

– Jeg synes vi har prestert bra.  Vi er et helt nytt lag og som vi har fungert sammen har det gitt oss en god start.  Vi har gått på noen sure tap, men alt i alt har det vært 3 jevne kamper.  Men kjedelig at vi har tapt begge hjemmekampene, for vi var så nære å ta de. 


På spørsmål om hvordan hun takler å ha så mye ansvar i årets Flintmannskap, svarer Celina kontant:
– Det liker jeg! 

– Jeg liker det ansvaret og jeg liker det ekstra godt når jeg kjenner jeg har noe å bidra med.  Spillet blir bra lagt opp så jeg kommer til gode sjanser og etter hvert som forsvaret løfter seg mot meg og mitt skudd, blir det rom for de andre.  Vi er en god blanding av bakspillere der som gjør det bra i sammen. 

– Mot Larvik er jeg klar for å ta mer ansvar og en seier på søndag er så viktig.  Jeg tror det blir veldig bra, sprudler hun.

– Vi gleder oss og er så klare som vi kan få blitt! sier 19-åringen avslutningsvis.