LERØY sikret etter 2 overbevisende seire. – Flint

LERØY sikret etter 2 overbevisende seire.

Flint Tønsberg har Lørdag sikret spill i årets LERØY etter 2 overbevisende seiere over Strindheim og Bergen hjemme i Rema1000 Arena.

Flint Tønsberg stilte et meget sterkt mannskap i helgens Lerøy-kvalifisering, hvor Sanne Løkka Hagen hadde tatt turen ned fra elitelaget for å bidrag i Lørdagens første kamp mot Strindheim. Flint Tønsberg gikk nådeløst til verks og trønderne måtte ty til en timeout allerede etter 7 min spill etter at Charlotte Fredheim hadde banket inn sitt 2. til 7-2.  

En liten pust i bakken for å samle tankene hjalp tidvis for Strindheim, men måtte se på kamp uret at de var bak 8 mål til pause (15-7). De siste 25 minuttene av kampen viste Karoline Lislien hvorfor hun har fått flere kamper med det norske flagget på brystet. Med kjappe finter og en «all in»- holdning ble hun rett å slett for mye å hanskes med for Strindheim, og ble etter kampen fortjent kåret til banens beste etter at Flint Tønsberg kunne heve hendene i været etter 26-17 seier.

Neste motstander i Rema1000 arena var Bergen som kom fra en nedsabling av Elnesvågen tidligere på dagen (30-19). Mye tydet på før oppgjøret at dette ble kampen om hvem som skulle ta 1. plassen i kvalik-gruppa. «De var rufsete bakover» kunne Marlin Swift melde om neste mostander etter Flint Tønsberg-jentene hadde sittet på tribunen og speidet på Bergen mot Elnesvågen. Men rufsete bakover var det Flint Tønsberg som var i starten av kampen mot Bergen, og etter 4 minutter spill var vi bak 1-5.

Spillerne så regelrett frustrerte ut etter kun få minutter spill, men et par kjappe reduseringer og noen gode målvaktinvolveringer, var lagene plutselig likt etter 9 minutter spill (5-5). Nå var den nervøse starten glemt og jentene oste av selvtillit noe som gikk hardt utover laget fra Vestlandet. Siste 20 minuttene av 1. omgang slapp Flint Tønsberg kun inn 4 mål, og kunne gå i garderoben med en 6 måls ledelse (15-9). Med fortsatt solid målvaktspill i 2. omgang av banens beste; Adele Kjølstad og like bra trykk i forsvar hadde aldri Bergen noen reel sjanse mot Flint Tønsberg denne kvelden. Når 50 minutter spill var unnagjort sto det 31-19 til hjemmelaget, og spill i årets LERØY er sikret. Toppscorer for Flint Tønsberg over 2 kamper: Karoline Lislien med 14 mål

Adele Kjølner henter beviset for at hun var Banens Beste mot Bergen.