Før kampen mot Fana på søndag – Flint

Før kampen mot Fana på søndag

Etter seier mot HK Rygge i 3. runde i NM Tirsdag, er Fana neste utfordring for Flintjentene. Kampen spilles i Rema1000 arena kl.18.00 Søndag med begrenset publikumkapasitet. Kampen vises på direktesport.

Fana står med 2 seire på 2 mulige før møte med Flint Tønsberg. Første kamp møtte dem Follo HK som endte i en forrykende målfest med kalassifferne 48-36 til bergenserne. Som Flint Tønsberg har også Fana spilt mot Byåsen, og her endte det med 26-21 serier til Fanajentene.

Etter forrige sesong har vi gode og dårlige minner fra møte med Fana. I serien tok vi med oss 2 poeng etter hjemmeseier 28-25, men i NM kamp uken etter ble vi regelrett rundspilt og tapte 33-18. Den store forskjellen i disse to oppgjørene er årets nykommer i Rema1000 ligaen sesongen 2018/19 for Fana – Christine Karlsen Alver. I første kampen satt den lynraske playmakeren hjemme i Bergen med hjernerystelse, og uken etter var hun klar for spill. Forskjellen på Fana-laget med og uten henne var og er stor. Christine Karlsen Alver er også Fana sin faste straffeskytter og fremstår som sikkerheten selv etter å terpet på straffer siden hun var 6 år i hagen. På 2 kamper står hun med 13 mål, hvor 6 er fra 7-meters merke. Celine Solstad bør også passes på. Fra sin høyre bakspiller posisjon står hun med 16 mål på 2 kamper.

Fana går inn i sin 4. sesong i Rema1000 ligaen og laget kjennetegnes for å hardt arbeid og hurtig spill med mange avslutninger. Stabiliteten i laget er også vært bra de siste 4 årene hvor stammen i laget har bestått som gir hovedtrener Erlend Lyssand tryggheten til å sette målsetningen for sesongen til en 6. plass på tabellen. Noen spillere har forlatt Fana før denne sesongen, hvor blant annet Sofie Ege (målvakt) har tatt veien til Storhamar hvor hun har imponert i sesongstarten. Candy Jabateh (høyre kant) har tatt turen til Fredrikstad og blir nok savnet etter 32 mål på 6 kamper for Fana i fjor.

Her kan du kjøpe biletter : FTH – billettsalg (woow.no)