Før kampen på tirsdag – 3 runde i NM mot HK Rygge – Flint

Før kampen på tirsdag – 3 runde i NM mot HK Rygge

På tirsdag møter vi HK Rygge på bortebane i 3. runde av NM. Kampen starter kl 20:00. Blir det en oppskriftsmessig seier til bortelaget eller en virkelig Cup bombe ? Eliteserielaget møter 3. divisjonslaget fra Østfold.

Tapet mot Aker på lørdag er ute av kroppen. Det er også bitterheten. Alle må nok innse at ting vil svinge litt i årets eliteserie. Kampen mot HK Rygge i tredje runde av NM kan bli akkurat det laget trenger ; -en liten vitamin innsprøyting som skal sende jentene til fjerde runde og gi gode forberedelser til hjemmekampen mot Fana på søndag. Mandagens trening var særdeles god og vitner om at feilskjæret på lørdagen er (nesten) glemt.

Ellen Marie Folkvord gjorde en bra kamp mot Aker.

HK Rygge

HK Rygge startet sesongen på en overbevisende måte når de feide 2. divisjonslaget Tveter i 2. runde av NM i det som var en 8-mål serier. HK Rygge har satt seg noen langsiktige mål om å rykke oppover i divisjonssystemet, og når vi spør hovedtrener i HK Rygge Patrick Braarud om det finnes håp for en 4. runde kamp når et revansjesugent Flint Tønsberg står på motsatt banehalvdel, vil han ikke ha noe snakk om ambisjoner om opprykk eller cupbombe, heller fortelle om en klubb i utvikling rent organisatorisk.

« Jeg vil heller innlede med å si at HK Rygge har gjort en del strategiske og organisatoriske grep siden Januar 2020, som har ført til veldig mange positive prosesser både organisatorisk og sportslig. HK Rygge har nå en bemanning som veldig få 3. div klubber har, og styres driftig av et ryddig styret, og har ansatte som jobber godt sammen, med et mål om å profesjonalisere hele klubben, alt fra yngre til eldre. Vi har også en godt samarbeid med HK Herulf Moss, som gagner helle Mossehåndballen. Så vinden blåser definitivt i riktig retning på denne siden av fjorden!»

Med første seriekamp fortsatt et stykke unna blir NM for å anse som oppkjøring for HK Rygge.  

«Vi legger ikke så mye i resultatet i denne kampen, men heller utvikling og prestasjon».

For lag i lavere divisjoner har korona situasjonen vært ekstra tøff, og for noen klubber har det godt hardt utover både med frafall og økonomiske utfordringer, hos HK Rygge kan Patrick Braarud fortelle om en krevende tid, men at de har kommet heldigere fra det enn mange andre klubber.

«Også for vår del har det vært tidkrevende og veldig utfordrende, men sånn sportslig og økonomisk må jeg egentlig si at det har gått veldig, veldig bra med oss i HK Rygge. Sportslig har vi hatt svært lav frafallsprosent, snarere tvert i mot har vi hatt en økt tilkomst av spillere, spesielt på de eldste lagene våre og særlig på J20 og damelaget. Alle våre lag og trenere har vært kreative og initiativrike på å holde hjulene i gang innenfor det restreksjonere har tillat. Det høster vi resultater av nå»

Ingen tvil om at det er en positiv utvikling i HK Rygge, og om noen år kan det være håp om at vi også møtes i seriesammenheng. Vi ønsker HK Rygge lykke til i morgen og ikke minst sesongstart i 3. divisjon nå Lambertseter kommer på besøk i Ryggehallen 26.09.