Det ble ingen seiersfest, men potensialet er stort! – Flint

Det ble ingen seiersfest, men potensialet er stort!

Første seriekamp i REMA 1000 Arena ble spilt lørdag kveld 4. september 2021.  Flint Tønsberg stilte til match proppfulle av selvtillit etter den overbevisende borteseieren over Byåsen på onsdag.  Flint spilte godt i 1. omgang og ledet 12-11 da 22 minutter var spilt.  Da tok bortelaget Aker over initiativet og ledet resten av kampen og hentet hjem sesongens første 2-poenger.

Ellen Marie Folkvord

Ellen Marie Folkvord er tilbake i Flinttrøya etter 8 sesonger i Storhamar og fortalte etter kampen at hun syntes det var kjempegøy å spille på hjemmebane som Flintspiller igjen.


– Vi hadde gledet oss veldig og vi visste hva som kom.  Sammenliknet med Byåsen er Aker mer ustrukturert i spillet sitt, det kommer kanoner fra alle posisjoner.  Det er vanskelig å vite helt, spillet deres er ikke så styrt som Byåsen, forklarer hun.

– Jeg synes vi fighter, men vi fikk det ikke til å stemme.  Vi kjemper og kjemper hele veien, det er flere spillere som får prøve seg, men det ville seg ikke helt i går. 

– Vi er der, vi backer hverandre og vi prøver å gjøre det vi skal.  Men så bommer vi for mye og klarer ikke å samarbeide godt nok forsvar/målvakt og da blir det vanskelig for de bak der å stå.  Men jeg synes både benken og hele teamet prøver å backe hverandre og det er vel grunnen til at Aker ikke klarer å sage greina helt av, men at vi holder liv i kampen hele veien, oppsummerer linjespilleren. 

– Jeg er veldig skuffet over at vi taper denne første hjemmekampen, jeg vet at alle jentene er skuffet også.  Vi kommer til å gå på trening i dag med tenna i parketten og vi skal revansjere dette her, sier hun engasjert.  – Vi vet at hver eneste kamp betyr noe, vi er nødt til å ha med oss så mange poeng vi klarer.  Vi må bare kjempe på videre og det har jeg veldig trua på at denne gjengen her kommer til å gjøre – jeg gleder meg til fortsettelsen!

Nora Asbjørnsen fikk æren av å åpne scoringsballet i går da det var spilt 3 minutter 47 sekunder og ble dermed den første til å score i en eliteseriekamp i REMA 1000 Arena.  Hun skulle egentlig ikke vært på banen i starten av kampen, men etter at Malin Lundemo ble utvist allerede da kampuret viste 1 minutt 59 sekuder, var det duket for Nora.

I starten av oppgjøret var det tett og jevnt med to lag som kjempet hardt og godt i forsvar og satte høyt tempo fremover i banen.  Lagene vekslet mellom å lede og hver gang Flint kom foran, kjørte Aker direkte etter i avkast og utliknet. 

Andrea Varvin Fredriksen var virkelig på i starten av oppgjøret og hadde allerede scoret 3 ganger da ti minutter var spilt.  Stillingen var da 4-5.                    

Også Celina Vatne viste at onsdagens prestasjon mot Byåsen ikke var et blaff og hamret inn 6-6 og 7-6 scoringer fra distanse.

Charlotte Koffeld Iversen ga Flint ledelsen 12-11 fra høyrekanten og alt så lyst ut for hjemmelaget på det tidspunktet.  Men tre kjappe Aker-scoringer ødela mye av moroa og det initiativet bortelaget tilrev seg da, ga de aldri i fra seg.

I andre omgang ble Flint jagende etter og lå 4, 5 og 6 mål bak.  Zarko og Marianne forsøkte flere konstellasjoner på bakspillerposisjonene og laget nærmet seg å få kontakt igjen etter 26 minutter.  Da satte Ellen Marie Folkvord inn Flints 24 scoring for kvelden og forspranget til Aker var på kun tre mål.  Men i stedet for en forløsende 25. scoring, satte banens gigant Janne Håvelsrud Eklo inn Akers 28. scoring og kampen ebbet ut uten flere scoringer.  Det endte med firemålstap, 24-28.

Kristiane Stormoen

Kristiane Stormoen er tilbake i Flint etter å ha spilt i andre klubber siden 2014.  Hun var tydelig skuffet rett etter kampslutt.

– Vi slipper inn 28 mål og da er det vanskelig å vinne håndballkamper, sukker hun.  – Det er bakover vi taper kampen.  Vi var motiverte til å vise oss frem på hjemmebane etter å ha åpnet sterkt på onsdag.  Vi visste at Aker er et godt lag, vi var forberedt.  Men i går var Aker litt bedre enn oss på de små tingene som til sammen utgjør ganske mye.  Vi henger bakpå hele veien og klarer aldri å ta igjen de 3-4-5 målene, så da blir det tungt.  Men vi var absolutt forberedt på at Aker ville komme med et bra trøkk. 

Malin Lundemo

Playmaker Malin Lundemo var heller ikke spesielt fornøyd med at det endte med 4-målstap lørdag.

– Det føles tungt nå rett etter kampslutt.  Det er kjedelig at vi ikke klarer å vise det vi viste på onsdag.  Det blir for mange bom og feil og vi glipper i forsvar.  Generelt over hele linja er det litt under nivå, oppsummerer hun. 

– Vi viser innimellom at vi kan, så vi må ta med oss det og jobbe for å holde nivået bedre oppe gjennom hele kampen og ikke ha så mange perioder på bunnivå. 

– Nå er vi kjempeskuffet.  Vi hadde all verdens mulighet til å hente hjem 4 poeng på de første to kampene, det hadde vært en drømmestart.  Men sånn ble det ikke, så vi må bare fortsette å jobbe på og bli bedre.

Spillere og trenerapparat var ikke fornøyd med at årets første hjemmekamp endte uten poeng.  Men det skal sies at Aker virkelig spilte en god kamp.  Trioen Janne Håvelsrud Eklo (venstreback 7 mål), Marielle Nordvang (midtback 8 mål) og målvakt Maren Austmo Pedersen ble tungen på vektskålen i dette oppgjøret.  Hjemmelaget hadde ingen spillere som fikk ut sitt potensial i gårsdagens kamp, men var likevel ikke så veldig langt unna å ta seriepoeng i årets andre kamp i REMA 1000-ligaen.

For alt er ikke bekmørkt selv om kampen endte uten poeng.

En må blant annet huske på at Kristiane Stormoen og Ellen Marie Folkvord kom svært sent inn i gruppa og hadde kun noen få treninger i sammen med laget før første seriekampen mot Byåsen på onsdag.  Laget er dermed ikke helt samspilt enda.  Her er utviklingspotensialet stort.

Celina Vatne og Andrea Varvin Fredriksen dominerer scoringslista i andre seriekamp på rad.  Flint er avhengig av at de to tar mye ansvar.  Og det nøler de ikke med å ta.

Charlotte Koffeld Iversen stjeler sjelden overskriftene, men hun gjør en super jobb på høyrekanten i fraværet av Henriette Jarneid.  Hun er fortsatt bare 18 år og viser god avslutningsteknikk og tar de sjansene hun må og skal ta.  I går endte det med 2 scoringer og hun lagde en sjumeter.

Etter nærmere to års skademareritt er Sanne Løkka Hagen (18 år) tilbake.  Til tross for at hun er litt rusten etter å ha spilt få kamper de siste sesongene, er hun uredd og går direkte på mål og tilfører Flint mye med at hun er venstrehendt og målfarlig.  I kampen mot Byåsen ble hennes scoringer matchavgjørende.  Det satt ikke like godt mot Aker, men gi Sanne noen flere kamper så kommer stabiliteten i spillet også.

Vivi Storvang gjorde comeback i Flintmålet da hun kom inn på en sjumeter etter 14 minutter av første omgang.  Og selvsagt reddet hun skuddet! Hun fulgte opp med ytterligere fem redninger, flere av dem på tidspunkter i kampen hvor det var håp om at hjemmelaget skulle ta igjen Aker. 

Hjemmepublikummet fikk for første gang se Sofie Celius på banen.  Sofie er landslagsspiller, født i 2002 og kom fra Reistad foran denne sesongen.  I sommer har hun vært opptatt med spill for LK02 i Scandinavian Open og EM og man har valgt å la Sofie få en forsiktig inngang til denne sesongen, for å unngå belastningsskader.  Glimtvis fikk man i går se hva Sofie har på reportoaret, men gi henne litt mer tid så vil hun dominere for Flint i kampene fremover denne høsten.

Neste utfordringer for Flint Tønsberg er NM-kamp mot HK Rygge i Ryggehallen allerede på tirsdag (7. september).  Neste kamp i REMA 1000-ligaen er hjemme mot Fana søndag 12. september kl. 18.00 mot Fana.

Første seriekampen i REMA 1000 Arena
Lørdag 4. september 2021

FLINT TØNSBERG – AKER TOPPHÅNDBALL  24-28  (13-15)

Målscore for Flint:
Celina Vatne 6
Andrea Varvin Fredriksen 6
Malin Lundemo 4
Ellen Marie Folkvord 3
Nora Asbjørnsen
Charlotte Koffeld Iversen 2
Kristiane Stormoen 1

Kamputvikling Flint – Aker:

1 omg:  1-0  *  3-3  *  3-5  *  7-6  *  8-8  *  9-11  *  12-11   *  13-15.

2 omg:  14-18  *  15-20  *  16-22  *  20-26  *  24-27  *  24-28.

Startoppstillingen:

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Malin Lundemo
Høyreback:  Kristiane Stormoen
Høyrekant:  Charlotte Koffeld Iversen
Linjespiller:  Ellen Marie Folkvord