6-målsseier i 2. divisjonsdebuten! – Flint

6-målsseier i 2. divisjonsdebuten!

Flint 2 rykket opp fra 3. divisjon i 2020, men fikk aldri spilt en kamp i sesongen 2020/21.  Kampen i REMA 1000 Arena lørdag mot Kristiansandslaget Våg var dermed den første kampen i 2. divisjon for Flints talentfulle rekrutter.

Og for en sesongåpning av Flint!

Allerede etter 5 minutter hadde hjemmelaget tatt kontrollen i oppgjøret og ledet 5-1, etter 3 scoringer av fotrappe Julie Dybdahl på venstrekanten.

Og Flint fortsatte å imponere og ledet både 7-2 og 11-6, før Våg fikk nærme seg noe i målprotokollen. 

Til pause ledet Flint med fire mål, 15-11.


Etter 40 minutter var sørlendingene nesten ajour på 19-18 og da andre omgang var halvspilt, var Våg fortsatt kun ett mål bak.  Da valgte Flints lagledelse å ta en timeout og justerte forsvarsspillet så Vågs storscorer Eila Mølnvik Tjøm (8 mål) ikke fikk komme like enkelt til.  Dette grepet hjalp og Flint tok igjen kommandoen og vant siste perioden av kampen 8-3 og sluttresultatet ble 30-24.

Det var mange av rekruttene som gjorde en god kamp.  Trioen Julie Dybdahl (8 mål), Felicia Celine Tangen (4 mål) og Mia Leikvold Trapnes (4 mål) har alle trent og spilt med A-laget og deres ro og selvtillit smittet over på de andre spillerne.

Linjespiller Marte Nikoline Hovde (6 mål) og playmaker Vår Frøland Johansen (4 mål) spilte også en god kamp. 

Marte Nikoline Hovde


Marte Nikoline Hovde strålte som en sol etter kampen og imponerte med å score både med høyre og venstre hånd.  Hun kom til Flint foran forrige sesong, hvor det ikke ble spilt kamper.  Så dagens seier var debutkampen for Marte i Flinttrøya i en offisiell kamp.

– Jeg har alltid fått beskjed av pappa at jeg må kaste med begge armer, så jeg har lagt det til en vane at jeg når jeg varmer opp på trening og til kamp, så kaster jeg med annenhver arm.  Det har gitt meg ganske mye. 

Da Våg kom opp på 22-21, hva ble sagt i den timeouten?

– Vi fikk et problem på høyresiden vår i forsvar mot skytteren deres. Så vi fikk noen innspill av Torbjørn Klingvall som gjorde at vi justerte og endret forsvarsmetode, så hun etter hvert skjøt over mål.  Jeg tror at det var det som gjorde at vi kom foran igjen.

– Det var ekstremt gøy å spille denne kampen.  Jeg kan ikke huske sist jeg spilte en tellende kamp, så det var moro å komme i gang igjen.  Nå gleder jeg meg til fortsettelsen!

Hvordan var oppladingen inn mot denne kampen?

– Torbjørn er veldig nøye på detaljer, så vi driver mye med terping på trening.  Han er opptatt av hvordan vi skal gjøre det mot forskjellige forsvarsaksjoner, så han har lært oss hva vi skal gjøre når det ene eller det andre skjer. 

Felicia Celine Tangen

Felicia Celine Tangen hadde flere gode innhopp i REMA 1000-ligaen i fjor, men etter at hun mistet litt av selvtilliten har hun valgt å trene med rekruttene en periode.  I dagens kamp mot Våg var Felicia på rett spor igjen og spilte en kjempesolid kamp på høyrebacken.

– Jeg synes dette var kjempegøy!  Og jeg kan ikke huske sist jeg spilte en hel kamp, egentlig.  Vi spilte litt rotete i starten på kampen.  Vi er et nytt lag med spillere som ikke har spilt så mye i sammen.  Men etter hvert fikk vi bedre flyt i ballen og i spillet. 

– Det ble litt spennende i midten av andre omgang der.  Da ble vi enige om å bruke kantene litt mer i angrep og i forsvar så var det mange skudd på siden min i forsvar, men jeg og Marte klarte å fikse det på slutten da vi visste hva vi skulle gjøre og fikk gjort noen grep mot venstrebacken deres.

– Jeg er fornøyd med hele laget i dag.  Vi klarte å gjennomføre en hel kamp og spilte bra i sammen.

Hva var grunnen til at du gikk ned til rekrutt?

– Det var egentlig for å få litt mer selvtillit igjen.  Jeg følte at jeg stanget mye på elitetreningene og ikke fikk til så mye.  Jeg var mer i veien, enn til hjelp, så da ville jeg prøve noe nytt for å få tilbake håndballgleden og selvtilliten igjen.  Og det føler at jeg har fått tilbake nå.

Julie Dybdahl

Julie Dybdahl imponerte voldsomt fra venstrekanten og hadde 8 lekre scoringer.  Hun scoret kampens siste mål med et trikkskudd.  I starten av kampen var hun toneangivende med 3 scoringer på rad i løpet av to minutter.

– Det var deilig å få tillit og få en så god start.  Jeg tror at sist jeg spilte en hel kamp var i september i fjor.  Det var mye bra spill som gjorde det mulig for meg å komme til så mange muligheter.  Så det var gøy!

– Vi er et nytt lag egentlig, vi har flere spillere som har kommet fra andre klubber.  Og så har vi ny trener og så er det første gang vi spiller i 2. divisjon, så det er veldig deilig å starte så bra og få en så god start på sesongen.  Vi kom fra 3. divisjon og vi har lyst til å hevde oss i toppen av 2. divisjon også. 

Mia Leikvold Trapnes

Mia Leikvold Trapnes trente mye med A-laget sist sesong og det viste hun også i spillet i dag.  Med ro og godt overblikk tok hun muligheten når sjansen bød seg. 

– Oppladingen inn mot kampen var ikke den beste for vi har ikke vært alle spillerne på treningene hele tiden, siden noen har trent med A-laget og noen har spilt for J18.  Som Torbjørn sier, så blir det som et puslespill, hvor det blir vanskelig med tanke på trekk og avtaler, når ikke alle er på treningene. 

– Vi ble litt utålmodig i perioder i dag, hadde litt raske avslutninger.  Men det blir bedre etter hvert og når vi holder ballen i gang så kom vi til bedre muligheter.  I forsvar har vi mer å gå på, så det skal vi jobbe videre med.  Men det er mange punkter vi ble bedre og bedre på utover i kampen, så det ser bra ut. 

– Dette er første kampen vi har spilt i sammen.  Det var kjempegøy å spille, jeg husker ikke sist jeg spilte så mye i kamp og fikk spille som bakspiller.  Så det var skikkelig artig!


Seriekamp 2. divisjon REMA 1000 Arena lørdag 4. september 2021

FLINT 2 – IK VÅG  30-24  (15-11)

Målscore for Flint:

Julie Dybdahl 8
Marte Nikoline Hovde 6
Mia Leikvold Trapnes 4
Felicia Celine Tangen 4
Vår Frøland Johansen 4
Charlotte Fredheim 2
Sanna Lid Øvre 1
Silje Bolstad Johansen 1


Kamputvikling Flint – Våg

1 omg:  5-1  *  7-2  *  11-6  *  12-10  *  15-11.

2 omg:  15-13  *  19-18  *  22-21  *  26-23  *  30-24.