Endelig skal våre rekruttjenter i ilden når IK Våg kommer på besøk. – Flint

Endelig skal våre rekruttjenter i ilden når IK Våg kommer på besøk.

Ventetiden har vært lang for våre rekrutt jenter. Faktisk må vi tilbake til 05.03.2020 for å finne sist gang jentene var i aksjon, den gang var Teie motstander i gamle Flint-hallen. 

12. Mars 2020 ble all håndballaktivitet avlyst som følge av coronaviruset. Rekrutt-jentene som hadde som mål å rykke opp til 2. divisjon, hadde Kragerø over seg på tabellen, riktig nok hadde Kragerø rukket å spille 19 kamper og sto med 35 poeng. Våre jenter hadde bare fått spilt 16 kamper og sto med 27 poeng. Dermed var det opp til NHF å bestemme hvordan opprykket til 2. divisjon skulle avgjøres. Prinsippet som ble gjeldene var antall poeng delt på antall kamper. Selv med 3 kamper mindre spilt endte også Kragerø opp over Flint Tønsberg med et snitt som var 0,2 høyere, og dermed klare for 2. divisjon (Om de selv ønsket). Etter endt spill i 3. divisjon skulle det bli spilt kvalik mellom lagene på plassene 2-6 om den siste opprykksplassen. Men da dette ikke lot seg gjennomføre, fikk alle klubbene tilbud om opprykk, noe Pors 2, TT/Tjøme, Bamble og Ramnes valgte å fra si seg. Kragerø som vant puljen valgte også å frasi seg plassen i 2. divisjon og blir å finne i 3. divisjon denne sesongen.

F.v Sarah Thunes (Ny fra Reistad), Silje F. Johansen, Charlotte Fredheim (Ny fra LHK), Emma Thingvold (Ny fra Tønsberg Turn), Marlin Swift.

«Klare 2. div kontrakt, utvikle spillere på alle plan. Skape glede men samtidig er interesse for vad som kreves om man vil bli noe..» Er svaret til hovedtrener Törbjørn Klingvall når han blir spurt om årets målsetning. At rekrutt er en fin utviklingsarena kan vi se på de spillerne som ble benyttet sesongen 2019/2020. Andrea Varvin Fredriksen (8 kamper) og Celina Vatne (7 kamper) er to jenter som spilte mange kamper for rekrutt 2019/20 sesongen, og var å finne i startoppstillingen i serien mot Byåsen Håndball Elite på Onsdag. Toppscorer for rekrutt 2019/20 sesongen, Mia Leikvold Trapnes (10 kamper/50 mål), er også å finne i årets tropp i Rema1000 ligaen. Zaynab Elmrani som stengte «buret» mot Byåsen Onsdag hadde også 9 kamper for rekrutt dette året.

Helene Bjerkeland, Ida Søvik, Anette Rød, Karoline Lønn Jonassen, Silje Kristiansen-Storhaug med totalt 67 kamper, var bærebjelken i opprykkslaget denne sesongen, men har dessverre lagt opp, eller funnet andre klubber. Dette er også litt av utfordringen for Törbjørn Klingvall i oppkjøringen til denne sesongen; «Oppkjøringen har vært omtumlende med mange nye spillere, mye skader og usikkerhet kring Covid 19, men sånn er det kanskje for mange klubber. Det er bare å «gilla läget!».

Nettopp mange nye fjes gjør at Törbjørn Klingvall ikke helt kan sette fingeren på gruppas styrker foran sesongstarten. « Aldeles for tidlig å si noe om det, men finnes en kunnskaps tørst som er stor og det er meget viktig. Sen finns det en solidaritet mellom gammal og ung, uerfaren og erfaren som er fin».

Før IK Våg står på motsatt banehalvdel Lørdag kl 1530 i Rema1000 Arena har Törbjørn Klingvall målet klart; «Få et lag på beina og ta det derfra».

Ønsker du å få med deg sesong åpningen for rekrutt jentene, får du kjøpt billett i døra. Kjøper du sesongkort i Flint Tønsberg Håndball – appen får du tilgang til alle kamper i regi av Flint Tønsberg, fra Elite til aktivitetsturneringer for de minste. Mye håndball for pengene!

Lykke til!

Törbjørn Klingvall er klar for sin første kamp for rekrutt-jentene våre.