Før kampen mot Byåsen til onsdag – Flint

Før kampen mot Byåsen til onsdag

Før første kamp mot Byåsen knytter det seg stor spenning til hvordan lagene står seg mot hverandre. Det har skjedd mange endringer på de fleste lagene og usikkerheten er stor ift innbyrdes styrkeforhold. Spillere er kommet tilbake fra skader, noe er blitt skadet og andre har rett og slett lagt opp. Dette gjør at mange av lagene kommer til å stille med flere unge spillere enn det man har sett tidligere sesonger.

Vi satser på mer jubel fra Zaynab Elmrani på onsdag Foto : Ravn Foto

Vår målsetting

Det er som kjent 14 lag i Rema 1000 serien og vår hovedtrener Zarko Pejovic har uttalt at det er umulig å spå rekkefølgen blandt de 8 nederste lagene på tabellen. Dette kommer til å bli spennende. «Vår egen målsetting er å være blandt de 8 beste lagene og spille sluttspill. Dette tror vi er mulig dersom vi kan holde jevnt høyt nivå gjennom hele sesongen.»

Vi møter et lag med en sterk historie

Camilla Herrem, Silje Waade, Marit Malm Frafjord og Trine Haltvik er noen av landslagspillerne som har vært innom Byåsen. Med 6 gull i VM, EM og OL er Ida Alstad årets store profil i Byåsen og en av spillerne som har vært lengst i klubben sammen med Trine Haltvik. Ida Alstad fikk korsbåndet avrevet i desember 2019 og måtte belage seg på 13 mnd på sidelinjen. Men superveteranen på 35 år har kjempet seg tilbake på banen og blir en viktig brikke i et ungt Byåsen lag. I den nedskalerte fjorårsesongen endte Byåsen på en 8. plass med 4 seire og 7 tap. Flint fikk aldri spilt mot Byåsen i fjorårssesongen. Dette gjør ikke kampen på onsdag mindre spennende.

Foto : Byåsen Håndball Elite, Lars R Skaug

Av spillere som har forlatt Byåsen foran denne sesongen finner vi Melanie Bak (Romania), Anna Bjørke Kallestad (Fana) og Mathilde Holck (Lagt opp). Inn har Ida Syversen Kallhovd (Fredrikstad) og Mari Molid (Molde) kommet.

Vi stiller godt forberedt

Etter at Mari Finstad Bergum (Nantes), Eline Fagerheim (lagt opp) og Synne Fossheim (Molde) gikk ut «porten» foran denne sesongen, var det nok mange som tenkte at Flint Tønsberg var en sterke kandidat til direkte nedrykk. Med flere unge lovende spillere inn i stallen og ikke minst rutinerte Kristiane Stormoen, Ellen Marie Folkvord og Vivi Storvang som nye tilskudd, så er balansen rettet opp og vi kan ta poeng mot de fleste lagene denne sesongen. I treningskampene har det blitt seire og tap mot henholdsvis Aker Topphåndball og Larvik. Seire har det også blitt mot 1. divisjonslagene Fjellhammer og Reistad, men treningskamper er treningskamper. Nå er det tellende kamper som gjelder og da må den unge stallen vår raskt bli voksene i møte med de beste lagene i landet,. Målsettingen er som sagt sluttspill.

På turen til Trondheim kan Zarko Pejovic fortelle om en tilnærmet skadefri tropp på tur. «Spillere som blir hjemme er Julie Dybdahl, Mia Leikvold Trapnes, Elise Vedeler, Merlinda Qorraj, Martine Grip Øvreberg, og Henriette Jarneid som vi håper å ha tilbake etter nyttår».

For å finne tidligere møte med Byåsen må vi helt tilbake til 2013/14 sesongen, da ble det 2 klare tap: 36-15 på bortebane og 13-36 på hjemmebane. For Flint Tønsberg er det bare Vivi Storvang igjen fra disse kampene. Men mye har skjedd siden dette.  Elise Vedeler og Henriette Jarneid spilte også oppgjøret tilbake i 2014, men er da ikke tilgjengelig for spill riktig enda. For Byåsen er det kun Teodora Tomac som er igjen for Byåsen.

Kampen ser du live på direktesport.no

Link til kampen:

Byåsen – Flint Tønsberg (direktesport.no)