Ingen cupbombe når Flint Tønsberg møtte R.O.S i 2. runde i NM – Flint

Ingen cupbombe når Flint Tønsberg møtte R.O.S i 2. runde i NM

Etter at NM i fjor ble kraftig kuttet ned og inneholdt kun 1. og Rema1000 liga lag, er endelig NM tilbake i sin sjarmerende form hvor lag fra 3. divisjon kan møte lag fra Rema1000 ligaen. I kveld var det 3. divisjon laget R.O.S som skulle ha «gleden» av å møte oss i NM 2. runde.

En glad gjeng som har spilt 2 runde i NM

Vi må ikke langt tilbake for at R.O.S endelig kunne trene relativt normalt med fullkontakt, noe våre jenter har hatt som privilegium i hele koronaperioden. Med dette som bakteppe og en solid divisjonsforskjell var det nok ikke mange som hadde satt penger på en cupbombe i Ros Arena i kveld. Zarko Pejovic var tydelig på at kampen var en del av den viktige oppkjøringen mot møte med Byåsen 1. September, og hadde ingen planer om å ta det rolig. Rolig ble det heller ikke, og etter 4.34 satt Celina Vatne inn sitt 1. for kvelden til 0-5 ledelse, før R.O.S fikk sin første redusering for kvelden. Flint jentene hadde ingen planer om å ta foten av gassen og etter 13 min hadde Ellen Marie Folkvord rukket å sette ballen i mål 3 ganger til 2-11. Siste 5 min av 1. omgang fulgte faktisk Ros med Flint i målprotokollen og satt ballen i mål annen hver gang, men Flint kunne likevel gå til pause med en solid ledelse 8-21.

Det er vel lite trolig at R.O.S jentene fikk «hårføneren» i pausen, men noen velvalgte ord var det nok, for 2. omgangs 2 først mål ble satt av hjemmelaget. Dette ble for mye å tåle for lynvingen Andrea Varvin Fredriksen som fosset inn de 3 neste for Flint Tønsberg. Det begynte nok å bli tunge bein på hjemmelaget og etter 42 min tok hjemmelaget timeout på stillingen 11-31. Som i 1.omgang tok Flint jentene foten av gassen siste 5 min av omgangen og hjemmelaget fikk muligheten til å sette inn kampens 2 siste mål. Men avansementet var aldri truet og vi kunne reise hjem til Tønsberg med en 17-44 seier i bagasjen.

Ellen Marie og Kristiane fikk sin første kamp på lenge i Flint trøya. Flankert av Andrea Varvin Fredriksen.

Kamputvikling

1.omgang

0-5, 2-7, 4-15, 6-19, 8-21

2.omgang

10-21, 11-26, 12-33, 14-42, 16-44,

Flint Tønsberg sine mål ble scoret av:

Andrea Varvin Fredriksen            9 mål

Ellen Marie Folkvord                      8 mål

Nora Asbjørnsen                             5 må

Celina Vatne                                      4 mål

Charlotte Iversen                             4 mål

Maja Mitrovic                                    3 mål

Sanne Løkka Hagen                         3 mål

Anne Jacobsen                                 2 mål

Malin Lundemo                                2 mål

Mia Leikvold Trapnes                     2 mål