Kristiane Stormoen har signert for Flint! – Flint

Kristiane Stormoen har signert for Flint!

Kristiane Stormoen (27) hadde i utgangspunktet bestemt seg for å legge skoene på hylla.  Men har nå gjort helomvending og kommer hjem til Flint og Tønsberg for å spille for klubben hvor hun spilte hele ungdomstida si. 

– Jeg har et stort hjerte for Flint og menneskene i og rundt klubben og når man kan stille opp og bidra til at de unge kan utvikle seg videre og kan gi noe tilbake til klubben, så føltes det veldig fint, sier hun engasjert. 

Kristiane Stormoen spilte hele ungdomstida si i Flint Tønsberg, fra hun var 6 år til hun var 21 år Etter fire sesonger i eliteserien som Flintspiller, gikk Kristiane til Stabæk og har også to sesonger i svensk håndball med Boden før hun ble Storhamarspiller sist sommer.

– Flint har betydd alt for meg, sier hun.  – Jeg hadde ikke vært den håndballspilleren jeg er i dag om det ikke hadde vært for Flint.  Jeg hadde mulighet til å spille elitehåndball i barndomsklubben min.  Jeg kunne være i trygge omgivelser, bo hjemme og fortsette et normalt liv utenfor håndball og samtidig være en del av en elitegruppe. 

Flinttrener Zarko Pejovic er veldig begeistret for å få en rutinert forsterkning på bakspillerposisjon:

– Kristiane har flere års eliteserieerfaring både fra Norge og Sverige. Hun er ei treningsvillig og hardtarbeidende jente som vi vil få nytte av både framover og bakover på banen. Hun har et godt skudd både fra lufta og bakken. Ved siden av å være farlig mot mål selv, har hun et klokt håndballhode og hun er flink til å spille opp de rundt seg. Kristiane stiller krav til de rundt seg, men kanskje mest av alt stiller hun krav til seg selv. I likhet med Ellen Marie, er hun ei blid og positiv jente, som vi tenker vil passe fint inn i gruppa vår.


Hjertelig velkommen

– Jeg fikk tilbud fra Flint i våres.  Jeg føler at jeg har vært hjertelig velkommen tilbake helt siden jeg reiste fra Flint som 21-åring. 

– Jeg var veldig usikker på hva jeg ønsket å gjøre etter at jeg ikke fikk fornyet kontrakten på Hamar.  Jeg har hatt en lang skadeperiode nå, jeg opererte kneet i oktober og har hatt fokus på opptreningen.  Så lurte jeg på om jeg hadde lyst til å reise ut og spille igjen, eller om jeg skulle fortsette i det hele tatt.  Så jeg var litt usikker der. 

– Men det føles fint å komme hjem igjen, det gjør det! forteller hun ivrig. 

Merker du noe til kneskaden nå?

– Jeg er tilbake, og er i gang med håndballtreninger.  Har ikke så mange i beina enda, men det skal bli bra det.  Jeg skal bare få trent litt mer håndball, så er vi der.  Det er håndball det går på, det fysiske er der det skal være.  Så det er å komme inn i timinger og bevegelser og få kastet nok ball igjen.  Det har ikke vært så mye av det de siste 10 månedene. 

– Målet og planen er at jeg skal være klar allerede til første seriekamp borte mot Byåsen 1. september.  Og så håper jeg på stigende form utover i sesongen.  Det største presset er det nok jeg som legger på meg selv.  Fordi at jeg tenker i hodet mitt at jeg er der jeg var før jeg ble skadet. 

– Men jeg tror nok jeg må gi det litt tid.  Så jeg håper å bidra fra første sekund og at det forhåpentligvis blir bedre og bedre når jeg får mer kamptrening og blir kjent med spillerne.  Det er en prosess det å komme inn i timing og bevegelser og vite hvordan de andre liker å spille, forklarer hun. 

Hvor på banen ønsker du å spille?

– Jeg kan spille overalt bak på banen.  Jeg spiller der hvor Zarko tenker at han har bruk for meg, så skal jeg bidra der de trenger meg, så jeg spiller både venstre, midt og høyreback. 


Hva vil du si er styrken din som håndballspiller?

– Forsvarsspillet! Jeg håper jeg kan bidra til å gi litt juling bak der.  Og så begynner jeg å få noen år på baken og håper at jeg kan bidra med skuddkraft og rutine fremover.  Jeg ønsker å bidra til at vi får et bra spill.

– Nå gleder jeg meg veldig til å spille hjemme i en superfin arena, sier Kristiane begeistret.  – Og møte alle fine folk i og rundt klubben som står på for at vi skal drive med det vi liker.  Det blir kjempegøy å spille kamper igjen og dra på seg den hvite drakta, det føles bra.