Ellen Marie Folkvord har signert for Flint!

Ellen Marie Folkvord (31) la opp som håndballspiller i våres, men nå har lysten til å spille håndball kommet tilbake og hun signerte kontrakt med Flint Tønsberg i helga.

Folkvord spilte i Flint i årene 2009-2013, sammen med Marianne Iversen, Henriette Jarneid og Elise Vedeler.

– Jeg fikk ikke forlenget kontrakten på Hamar, det var det som gjorde at jeg valgte å slutte, forklarer linjespilleren. Men lysta har vært der hele tiden.  Håndball er noe jeg har drevet med hele tida, og det tar litt tid før den lysta forsvinner. 

– Men jeg var egentlig ganske klar på at jeg skulle legge skoa på hylla i våres, etter det som var et spesielt år på mange måter og hvor koronaen preget sesongen en del. Jeg fikk tilbud fra Flint, men akkurat da følte jeg egentlig at jeg var ferdig som håndballspiller.

– Men når oppkjøringen startet for fullt igjen og alle venninnene mine rundt om var i gang, så hadde jeg en liten oppkjøring for meg selv.  Og så var jeg med på en trening med Flint, og da var det gjort, smiler Ellen Marie.  – Det er kortversjonen av veien mot ny kontrakt med Flint Tønsberg. 


Etter at førstevalget på linja, Synne Fossheim, nå har signert for Molde, er trener Zarko Pejovic svært glad for at Ellen Marie Folkvord nå velger å returnere til klubben hun har spilt 4 sesonger for tidligere:

– Ellen Marie har mange års erfaring med spill i eliteserien. Hun er ei tøff jente, er vant til tøffe tak og er ikke redd for å gi eller få «juling». Som spiller er Ellen Marie ganske bevegelig, har gode sperrer og gode mottak. Hun er tøff i dueller – både framover og bakover. I tillegg er hun ei spiller som er glad i å løpe, noe som vi tenker vil være bra for vårt kontra- og ankomstspill. Som person er Ellen Marie ei positiv og glad jente, som vil passe veldig fint inn i gruppa vår – både på og utenfor banen.


Gode minner

– Jeg har veldig gode minner fra da jeg spilte i Flint 2009-2013.  Jeg husker veldig godt året jeg kom til Flint så spilte vi i 1. divisjon og vi tapte kun en kamp.  Vi hadde utrolig bra samhold og det var en veldig fin gjeng rundt laget.  Jeg stortrivdes i Tønsberg.  Nå gleder jeg meg til å komme tilbake igjen! forteller Folkvord engasjert.

– Jeg har vært i Storhamar i 8 sesonger så det sier seg litt selv at jeg har kost meg veldig.  Det har vært ordentlig trivelige jenter jeg har spilt sammen med og jeg føler at jeg har utviklet meg og tatt steg hele veien.  Vi har fått spilt i Europa de siste sesongene, jeg har fått være med på veldig morsomt, så jeg er takknemlig for de årene jeg har hatt på Hamar. 


Hva kan vi forvente av deg denne sesongen?!

– Jeg er veldig motivert, understreker hun.  – Man tenker ikke hvor gammel man er når man går ut på den håndballbanen.  Jeg veldig motivert til å spille håndball og jeg gleder meg veldig og synes det er ordentlig morsomt at flere av spillerne fra perioden sist fortsatt er i klubben.  Det blir en bra miks med oss litt eldre sammen med den unge talentfulle gruppa som er i Flint nå.  Det har jeg veldig trua på.

– Jeg har et engasjement for spillet, kan du si, og jeg har temperament.  Jeg håper også å kunne bidra med litt rutine.  Og så er det klart, jeg har lyst på den ballen inne på linja der og håper jeg både kan skape litt oppmerksomhet fra forsvarerne og få en del innspill også. 

– Jeg ønsker også å bidra i trening så de unge spillerne kan komme og spørre hvis de ønsker det, så jeg kan bidra med erfaringa mi. 


I seriekamp i Slagenhallen i november i fjor, scoret Ellen Marie Folkvord 5 mål for Storhamar mot Flint.  Vanligvis har hun spilt kun i angrep, men i denne seriekampen stod hun både i forsvar og i angrep, og det ga mersmak.

– Jeg gleder meg til å spille forsvar, sprudler Ellen Marie.  – Jeg elsker å være med i kontringsspill og ankomstspill, det er noe av det jeg liker bedre.  Så jeg håper virkelig jeg får stått litt i forsvar, jeg har sagt til Zarko at det har jeg veldig lyst til.  Så jeg håper jeg blir en toveisspiller, igjen!

– Jeg var i Tønsberg i helgen og skrev under på kontrakten, så det er rimelig ferskt.  Jeg kommer nedover til helga og blir med på trening.  Jeg trener med et herrelag her på Hamar, så jeg får litt god matching, jeg må tøffe meg opp litt, humrer hun avslutningsvis.