Henriette er klar for sin 12. sesong i Flint Tønsberg – Flint

Henriette er klar for sin 12. sesong i Flint Tønsberg

Henriette Jarneid har spilt på A-laget til Flint siden 2010. Nå har hun signert ny kontrakt.

Henriette Jarneid (27) har spilt på A-laget til Flint siden 2010. Da var hun 16 år gammel og Flint rykket opp til eliteserien i hennes første sesong som seniorspiller.  For Henriette har det alltid vært Flint, det er klubben i hennes hjerte.  Nå er hun klar for sin tolvte sesong i Flinttrøya.


Men publikum vil ikke få mulighet til å se Henriette i kamp før tidligst på nyåret, da hun er gravid og har termin i september.

– Jeg har signert ny kontrakt og hvis formen er god og familiesituasjonen tillater det, hadde det vært gøy å prøve seg litt igjen etter jul.  Jeg vet ikke helt hva jeg går til når jeg nå blir mor for første gang, smiler Henriette.


Hvordan tenker du at det blir å kombinere morsrollen med eliteseriespill?

– Ja, det blir spennende.  Først og fremst må jeg se om det går.  Jeg kommer til å prioritere familien.  Så håndballen blir kun hvis alt går bra og jeg får det til.  Men jeg håper å være tilbake på banen i januar.

– Frem til det skal jeg følge med Flint så godt det lar seg gjøre, vi får se hvordan situasjonen hjemme blir.  Målet blir å være i hallen og se kampene derfra, men det gjenstår å se hva som fungerer og ikke.


Sist sesong som ble avsluttet allerede i januar, var Henriette med på treninger og kamper til alt stengte på grunn av korona på nyåret.  Da samfunnet åpnet opp igjen og Flint kom i gang med fellestreninger, var ikke Henriette med.

– Det passet egentlig perfekt for min del at det ikke ble flere kamper sist sesong, forteller hun.


Nå gleder Henriette Jarneid seg til å spille kamper i Flints nye storstue, REMA 1000 Arena. 

– Ja, det er gøy med den nye hallen!  Jeg må prøve å få noen kamper der. 


Hvordan synes du det ser ut for Flint fremover?

– Jeg er veldig spent, vi har mange unge nye spillere.  Men det er spillere som har gjort det bra, så det blir om å gjøre å få samspillet til å fungere.  Jeg har sett på noen treninger og det har sett veldig bra ut det jeg har sett. 

– Det er mange nye på laget, og jeg har ikke rukket å bli kjent med alle foreløpig.  Det er alltid hyggelig med nye mennesker.  Og så er det hyggelig med de som har vært der over flere sesonger som jeg allerede har etablert et godt vennskap til.  Og så er jeg veldig fornøyd med trenerteamet, Marianne og Zarko synes jeg gjør en veldig god jobb, skryter Henriette. 


Henriette Jarneid har vært Flintspiller siden hun startet på håndball som 8-åring. 

– Flint betyr mye for meg, smiler hun.  – Det har alltid vært Flint og jeg har opplevd utrolig mye i de årene jeg har spilt her.  Mange oppturer.

– Hvis jeg skal trekke frem noen opplevelser etter snart 20 år som håndballspiller, er det først og fremst det laget jeg spilte på i aldersbestemt til vi var 16 år.  Da var vi et bra lag og en veldig god gjeng som oppnådde mye i sammen. 

– Etter hvert ble det Bylag, seier i Peter Wessel Cup og VM med landslaget. 


– Og så var spesielt opprykket fra 2. divisjon med Tonje Larsen som trener en morsom sesong.  Det var ikke så mye fokus på satsing og den biten, men mest på å ha det gøy.  Selvfølgelig har det vært morsomt å satse hele tiden, men det var en sesong hvor flere vurderte å gi seg, men så var det mange som ble med likevel, så det ble en fin gjeng og en morsom sesong hvor vi vant de aller fleste kampene, minnes Henriette.


Hva håper du å bidra med når du er tilbake i laget igjen?

– Jeg håper jeg har litt rutine som jeg kan bidra med utpå banen.  I tillegg ønsker jeg å bidra med råd og tips her og der når jeg er i opptrening igjen. Jeg har vært i klubben i mange år og vet litt hva som skal til når det står på. 


At Henriette signerte for sin tolvte sesong med Flint Tønsberg, beror på at hun er glad i klubben og Flintfamilien.  Men det var også viktig for henne at det fortsatt er flere spillere i laget som hun har spilt mange sesonger i sammen med. 

– Det at det er flere av de etablerte spillerne som skal være med neste sesong, det er de som gjør at jeg har lyst til å komme tilbake, forteller Henriette. 

– Vivi Storvang kom til Flint i 2013 , så jeg har spilt flere sesonger med henne.  Hun er en superfin jente å ha i klubben, så positiv og kjempehyggelig.  Jeg er glad for at Vivi er tilbake. 

– Jeg har også spilte mange sesonger i sammen med Marianne Iversen, Elise Vedeler og Elise Johnsen.  Det er det at de fortsatt er med som gjør at jeg har lyst til å komme tilbake, sier Henriette Jarneid avslutningsvis. 


Firkløveret Marianne Iversen, Elise Vedeler, Vivi Storvang og Elise Johnsen sier dette om sin lagvenninne gjennom mange år:


Marianne Iversen:

– Da jeg kom til klubben i 2010/2011-sesongen ble Henriette (og Kristiane Stormoen) tatt opp fra egen juniorstall. Hun var den gang ei beskjeden og stille jente, men samtidig svært viktig for gruppa. Henriette har alltid vært en svært dedikert og treningsvillig spiller, med gode holdninger. Jeg er glad og takknemlig for alle de årene vi fikk spille sammen. Hun kunne spilt i en hvilken som helst annen klubb, men likevel har hun blitt værende i Flint i alle år. Det er ganske fantastisk. Henriette er ei fantastisk jente som har hatt stor betydning for Flint i alle år – både på og utenfor banen – og jeg er helt sikker på at vi vil få se henne på banen igjen.


Elise Vedeler:

– Henriette er omsorgsfullt, sprudlende og tvers gjennom godt menneske som alltid får meg i godt humør. Vi har spilt sammen siden jeg kom til klubben i 2012, og selv er hun en ekte Flintjente som har hatt hele håndballkarrieren sin her. Hun er en fantastisk håndballspiller som alltid holder høyt nivå med sitt smarte håndballhode og sin unike venstrearm. Hun gir alltid 100% og elsker å vinne. Jeg gleder meg veldig til hun er tilbake på banen etter fødsel.


Vivi Storvang:

– Henriette er en veldig omtenksom person, som jeg har vært veldig glad å spille med i hele min tid i Flint. Jeg er veldig glad for at hun har valgt å fortsette i Flint – gleder meg til å spille med henne igjen når hun kommer tilbake. Henriette er veldig en flink håndballspiller og er en solid spiller som alltid bidrar til samholdet.  Hun har god rutine og er et godt forbilde for de unge talenter i Flint.


Elise Johnsen:

– Henriette er en sterk og omtenksom jente. Hun har jo en ekstrem vinnerskalle, og hater å tape. Men det syntes jeg er kult, det fyrer opp oss andre på kamp også! Har spilt sammen med Henriette i lang tid nå, og det er litt rart at hun ikke er her nå, savner hun på trening selvfølgelig. Hun har alltid vært den i Flint som tok godt imot nye og tok ansvar for at de skulle få en god start, man legger merke til når en slik person er borte! Jeg er veldig glad for at Henriette har signert igjen. Selv om det er en stund til hun er tilbake igjen, så er det en slags trygghet for meg at hun har signert på papiret.

Henriette Jarneid og Elise Johnsen. Foto: Trond Sørøy