Nora Bugge: – Det vanskeligste valget jeg har tatt! – Flint

Nora Bugge: – Det vanskeligste valget jeg har tatt!

Etter tre sesonger i Flinttrøya, er det slutt i denne omgang for teknikeren på venstrekant, Nora Bugge.  Hun har slitt med skader i hele sin periode i klubben og har bestemt seg for å ta en pause fra håndball og fokusere på studier neste år.

Nora kom til Flint da klubben var nyopprykket fra 2. divisjon. Hun spilte da i 2. divisjon med Storhamar og flyttet til Tønsberg og fortsatte studiene på Wang Toppidrett. 


– Jeg ønsket å løse meg ut av kontrakten 1. juni, for jeg fikk studieplass i Oslo og ønsker å flytte og studere.  Jeg kunne sikkert ha kombinert, men nå som jeg hatt så mange nedturer med skader, så ønsker jeg å tenke på meg selv det kommende året, forklarer Nora Bugge (20). 

– Det blir et år uten håndball hvor jeg fokuserer på studiene, så får vi se.  Jeg har sluttet, men jeg ser meg selv på banen en eller annen gang senere, understreker hun, men hvilket nivå det er på, det vet jeg ikke. 

– Jeg skal holde meg i gang med trening, så jeg kan vende tilbake om jeg får lyst til det.  Jeg skal bygge meg opp helt så jeg blir helt frisk igjen, så får vi se etter det. 

Er du komfortabel med beslutningen du har tatt?

– Ja, nå er jeg det. Men jeg merker at når jeg ser på håndball, så føles det veldig trist at jeg ikke skal spille. 


Nora Bugge hadde sin beste sesong i Flint sesongen det ble opprykk fra 1. divisjon.  Da slet hun også med skader, men fikk lengre perioder hvor hun var spilleklar og imponerte da stort på venstrekanten.  Årets sesong hadde Nora gledet seg masse til.  Det å debutere i REMA 1000-ligaen og få oppleve oppgjør mot alle de store lagene.  Men det ble ikke helt som hun drømte om.  Hun var med i lagoppstillingen i 5 kamper i eliteserien og 2 kamper i NM, men fikk lite spilletid.

– Ja, denne siste sesongen har for min del vært den verste sesongen jeg noen gang har hatt. På grunn av skadesituasjonen og alt.  Jeg var så klar for å spille i REMA 1000-ligaen, men jeg sliter fortsatt med jumpers knee. 

– Jeg startet sesongen med ikke å være helt meg selv, jeg var fortsatt rusten etter enda en opptrening fra forrige sesong.  Jeg kom aldri helt inn i det og så ble det en ny skade, sier hun oppgitt.

– Jeg har ikke følt jeg har fått gjennomført en god oppkjøring og fått selvtillit når jeg alltid er ute med skade og skal ha opptrening.  Og så kommer jeg tilbake og er rusten og så skjer ting på nytt.  Det har vært en ond sirkel.


I desember virket Nora å være skikkelig på gang igjen og viste solid matchform i treningskamper.  Spesielt i kampen mot Gjerpen 4. desember viste hun den avslutningsteknikken publikum så ofte fikk oppleve i opprykksesongen 2019/20.

Etter kampen mot Gjerpen, uttalte en opprømt Nora Bugge dette:
– Jeg har mye mer lyst og tør mye mer i dag, og da er det mye mer gøy å spille også.  Jeg følte det var helt annerledes, det føles mye bedre.  Det føles som jeg har ny energi.  Jeg var mer skrudd på, jeg har vist på trening i det siste at jeg klarer det og da tar jeg det med inn i kamp også.

Men oppturen varte dessverre ikke lenge for Nora denne gang heller.

– Det var så veldig gøy i desember og de treningskampene vi spilte, for da følte jeg at jeg var på vei tilbake og følte at jeg fikk det til.  Men så var det kneet igjen da. 

– Da vi fikk en lengre pause fra januar hvor vi ikke fikk lov til å trene i sammen, fokuserte jeg på opptrening av kneet.  Så kom vi tilbake i hall og da kjente jeg at det ikke fungerte. 

– Da måtte jeg på sidelinja enda en gang, sier Nora skuffet. 

– Det å gå skadet er det kjedeligste som finnes.  Det er ikke noe annet jeg heller vil enn å spille håndball.  Og så blir man skadet og får ikke gjort det man har lyst til.  Disse tre sesongene i Flint har jeg hatt mer opptrening enn jeg har spilt håndball, så det har vært kjedelig.


Føler du at du har fått vist det du har vært god for disse tre årene i Flint?

– Absolutt ikke.  Men det er i noen kamper jeg har fått vist det jeg føler jeg er god for.  Jeg er egentlig ganske skuffet, men det er ikke noe jeg får gjort noe med. 


Hvordan blir det å forlate Flintfamilien?

– Ja, det er det.  Det er så klart ikke noe jeg har lyst til.  Det har gjort valget ekstra vanskelig på grunn av jentene som er i laget, trenerne og støtteapparatet, jeg synes alle er så fantastiske, skryter hun. 

– Jeg har hatt et godt samarbeid med Zarko og Marianne og har et fint forhold til jentene i laget, så det er trist å forlate dem.  Og så er det ekstra kjipt at når vi har klart å rykke opp til REMA 1000-ligaen og klart å holde oss der, at det skal ende sånn. 


Hva kommer du til å savne?

– Jeg merker allerede etter to dager uten trening at jeg ikke har noe sted å dra til.  For når du spiller håndball da vet du at du skal et sted og har tilhørighet en plass.  Det kommer jeg til å savne.  Det kommer til å bli litt tomt, men heldigvis skal jeg bo sammen med venninna mi i Oslo.

– Jeg har vært i mange klubber, men det er i Flint jeg har trivdes aller best!  Dette valget her er det vanskeligste jeg har tatt, det sier litt om laget, trenerne og støtteapparatet.  Jeg kommer til å heie masse på Flint neste år, komme på mange kamper og støtte de, så klart! sier Nora Bugge avslutningsvis.