Ny spiller! Anna fra Gjerpen har signert for Flint


Etter fire sesonger i Gjerpen, søker Anna Klausen Jacobsen (20) nye utfordringer i Flint Tønsberg.  Hun er venstrehendt og kan bekle flere roller og har denne sesongen spilt både på høyreback- og høyrekantposisjon i Skiensklubben.

– Jeg er veldig takknemlig for at Zarko tok kontakt, smiler Anna Klausen Jacobsen. – Jeg vet ikke så mye om Flint utover det jeg har sett i de to treningskampene vi har hatt denne sesongen.  De fremstår som et hardtarbeidende lag og virker som en fin gjeng. 

– Jeg har ikke kjennskap til noen av spillerne fra tidligere, og har ikke vært ny i en spillergruppe på veldig lenge. Da jeg gikk til Gjerpen, kjente jeg de fleste fra før av.  Så det blir absolutt nytt for meg det.  Det blir spennende og jeg håper jeg kan bidra bra på banen med godt humør og laginnsats, forteller nyervervelsen.


– God spilleforståelse

Zarko Pejovic er kjempefornøyd med at høyresiden i laget nå er forsterket.


– Vi var interessert i Anna fordi vi var på jakt etter en venstrehendt spiller til. Vi syns at Anna har mye potensial i seg og vi er helt sikker på at hun skal realisere potensialet sitt hos oss.

– Hun har god spenst, er en veldig kjapp spiller, hun spiller både på kant og bak posisjon. Fra bakspillerposisjon har hun et godt skudd når hun finner riktig avstand, hun har god spilleforståelse og er gjennombruddsterk, skryter han.

– Vi kommer til å sjekke hvordan hun fungerer både på HB og HK. Vår gruppe av unge talentfulle spillere vokser, og alle er spent og ser fram til å få alle på plass


Egentlig bakspiller

– Jeg er egentlig bakspiller, det er det jeg har spilt siden jeg var liten, forteller Anna.  – I fjor spilte jeg høyrekant, mens denne sesongen ble vi litt short med bakspillere i begynnelsen av sesongen og da fikk jeg mulighet til å være bakspiller igjen. 

– I de siste kampene var jeg tilbake på høyrekanten, mens på trening har jeg blitt drillet som høyreback.  Men jeg har ingen problemer med det, jeg trives godt på begge plassene, det gjør jeg. 

– Jeg har jo skjønt at jeg først og fremst skal være høyre kantspiller i Flint.  Men så har jeg også fått inntrykk av at det ikke er så mange venstrehendte i Flint, så muligheten til også å være bakspiller er der.


Spisskompetanse?

– Ting jeg er fornøyd med?  Det er alltids lettere å finne ting jeg kan bli bedre på, humrer Anna, men jeg synes at jeg har gode finter og i kantspillet har jeg et ganske greit skudd ut ifra hvor lite jeg har trent og spilt som kantspiller. 

– Fra jeg var mindre var det mest som skytter jeg følte meg som, da jeg spilte bakspiller.  Men så har det blitt mindre av det med årene, det har blitt mer finting og en god blanding.  Og så kan jeg absolutt se på det som en fordel at jeg har høyde, forteller hun. 

– Jeg har fått et godt inntrykk av Zarko når han forteller om utvikling og hva de jobber med. Så jeg synes muligheten til å utvikle meg både individuelt og som lagspiller er stor. 


Anna Klausen Jacobsen har pendlet fra Stathelle til Skien i perioden hun har vært Gjerpenspiller.  Å pendle til Tønsberg blir ikke aktuelt, så hun flytter til sommeren og planlegger å bli student igjen, etter to friår.  Nå gleder hun seg veldig til eventyret som venter henne i ny klubb og ny by.

– Dette er jo helt nytt for meg, så det blir artig, sprudler hun.  – Jeg er vant til å være i trygge omgivelser med kjente fjes rundt meg hele tiden.  Så det blir veldig spennende det.  Jeg gleder meg masse til å hilse på gjengen og bli kjent med dem.  Og så blir det blir gøy å prøve seg i REMA 1000-ligaen igjen! sier 20-åringen avslutningsvis