Marianne Iversen gjør comeback! – Flint

Marianne Iversen gjør comeback!


Etter to sesonger som assistenttrener ble lysten etter å kunne bidra på parketten igjen så stor at Marianne Iversen (34) har bestemt seg for å gjøre comeback i Flinttrøya.  Hun har tidligere spilt åtte sesonger i Flint og har også spilt både for Larvik og Glassverket.

Marianne Iversen er kjempeglad i Flint og «Flint-familien» og etter ti sesonger i klubben går hun for en dobbeltrolle som spiller og assistenttrener.

– Ja, jeg har tenkt på det en stund, innrømmer Marianne, – jeg har tenkt at jeg har lyst til å bidra også på banen.  Når vi ser at vi er et ungt lag og har hatt lite rutine og erfaring, så har jeg hatt lyst til å bidra med det. 


En annen grunn til at hun ikke var helt ferdig med tanken om å spille, var at hun aldri egentlig fikk noen ordentlig avslutning på spillerkarrieren.  Det var meningen Marianne skulle ha spilt opprykkssesongen i 1. divisjon forrige sesong, men av ulike årsaker endte hun da opp med kun å være assistenttrener.

– Det at jeg aldri fikk noen avslutning som spiller, har vært noe jeg har tenkt på, sier hun. – Så det skal bli gøy å leke med ballen igjen.  Nå har jeg også mulighet til å ta det rolig.  Det er ikke noe stress.  Det er inn mot neste sesong som er tanken. 

Foto: Trond Sørøy


Zarko Pejovic er full av lovord om sin trenerkollega og ser frem til at Marianne også skal bidra på banen.

– Marianne har stor betydning for oss uansett på hvilken side av linjen hun står. Hennes tanker, erfaring og måten hun ser håndball på hjelper både meg og spillerne. Marianne som spiller er noe som sikkert alle i REMA 1000-ligaen har lyst til å ha. Hun er en klok og erfaren spiller som kan styre spillet og hjelpe når vårt unge lag trenger det, sier han.

– Nå for oss er viktigst at hun føler glede på banen og at kroppen gir gode signaler, resten blir bare bra. Vi skal bruke henne fornuftig, slik at det blir en fin balanse mellom trenerrollen og som backup-spiller på banen.

– Hun har gjort at min overgang fra herrehåndball til damehåndball blir fortere, med sine råd, skryter Zarko. – I kampledelse samarbeider vi veldig godt. Jeg kommer til å savne henne på benken hvert minutt hun er på banen.


Marianne har hatt i bakhodet en stund at hun har hatt lyst til å spille igjen.  Men hvorfor ble det brått tatt en beslutning på det nå?

– Grunnen til at comeback-tankene har fått mer fart i det siste, er at jeg har begynt å være med litt igjen på treningene, smiler hun.  – Jeg har ikke vært med mye, men har testet hvordan kroppen reagerer på trening igjen.  Og den har svart bra, sier hun fornøyd. 

– Jeg må ha en lang opptrening for å komme tilbake på det nivået jeg ønsker å være.  Og jeg må være flink med meg selv å holde igjen.  Jeg går alltid inn i hundre, men denne gang må jeg være mer fornuftig og lytte til kroppen.  Jeg har startet opp veldig rolig, så får vi se hvordan kroppen vil takle all treningen fremover.


Motivert

– Nå gleder jeg meg til å komme skikkelig i gang igjen med å være med på treninger.  Nå som det ikke er kampaktivitet er det mer ro for min del og ikke noe stress. 

– Jeg ønsker å bidra med trygghet for de unge.  Og så blir det ekstremt gøy å spille sammen med de jeg har spilt med tidligere.  Det blir kjempegøy, så motivasjonen for dette comebacket er der, absolutt. 

– Jeg har ingen ambisjoner om å bli 2×30 minutter-spilleren, understreker Marianne Iversen.  – Jeg ønsker å bidra for laget.  Vi har mange flere unge som har fremtiden foran seg, jeg skal ikke stå i veien for dem.  Det er mer at jeg ønsker å hjelpe, avslutter hun.