Zaynab Elmrani har signert proffkontrakt – Flint

Zaynab Elmrani har signert proffkontrakt

Den tidligere Slagen- og Tønsberg Turn-spilleren er inne i sin tredje sesong i Flint og 19-åringen har frem til nå spilt på amatørkontrakt.  Nå har Zaynab signert proffkontrakt for første gang.

– Det er spennende å ha fått muligheten til å skrive proffkontrakt, sier Zaynab. – Det gjør at det hele føles mer seriøst, og at man må være skjerpet hele tiden. At det øker motivasjon, er det heller ingen tvil om.

– Jeg synes det er hyggelig at Flint ønsker å ha meg med videre på satsningen. Det å få tillit fra laget er viktig, og at jeg får mulighet til å trene med folk jeg trives å være med, er positivt.  Da jeg fikk tilbud om proffkontrakt, bestemte jeg meg rimelig raskt for å signere, smiler målvaktstalentet.


– En av de mest talentfulle målvaktene

Trener Zarko Pejovic har stor tro på 19-åringen og har gitt Zaynab tillit i flere oppgjør i REMA 1000-ligaen denne sesongen.  Han sier dette om at hun har signert videre for Flint.

– Zaynab er for min del en av mest talentfulle målvaktene i Norge. Hun har urolige motoriske og fysiske forutsetninger. Sammen med hennes arbeidsmoral, personlighet og mentalitet vi har fått mer enn nok grunn til å tilby henne en profesjonell kontrakt.

– Hun har respondert veldig bra hver gang når hun har fått tillit. Hennes utvikling er jevn stabil og går i positiv retning. Sammen med Eline Fagerheim har vi en målvaktsduo som har bidratt i alle våre gode prestasjoner. Vi er mer enn fornøyd med å ha så en talentfull spiller og fantastisk person med oss, smiler treneren fornøyd.


Allsidig

Zaynab Elmrani har drevet med mange idretter, friidrett, stuping, karate og taekwondo.  Hun landet etter hvert på håndball, som er det eneste hun har tid til nå.  Zaynab har også spilt med flagget på brystet da hun spilte i Ungdoms OL i Györ i Ungarn i 2017.  Da stod hun i kampene mot Romania, Ungarn og Nederland.

– Jeg har prøvd meg i individuelle idretter som stuping og kampsport, men har funnet ut at jeg trives godt med lagspill- det er best å få til gode resultater i fellesskap med andre, forklarer hun.  – Jeg trives kjempegodt i Flint, vi finner på mye både på og utenfor banen. Og ekstra gøy er det å få spille videre med Andrea Varvin Fredriksen, vi har fulgt hverandre siden vi var små, smiler hun.


Gjennombrudd mot Fana

19-åringen fikk sitt gjennombrudd i REMA 1000-ligaen i Slagenhallen i kampen mot Fana 27. september i fjor.  Zaynab stod fra start i andre omgang og alle hennes fantastiske aksjoner gjorde at hjemmelaget snudde kampen fra å ligge under 13-17 til ledelse 25-18.  Zaynab slapp kun inn en ball i løpet av en atten minutters periode.  Det endte med tremålsseier 28-25 og Zaynab var den store snakkisen etter den runden.

Zaynab husker denne opplevelsen godt, men tar ikke av på grunn av prestasjonen hun gjorde i den kampen.  – Fana-kampen var deilig å vinne. Jeg følte at jeg fikk det meste til å stemme i mål, men jeg vil si at seieren skyldtes god laginnsats, forteller hun nøkternt. – Det er fint å ha med seg sånne kamper når det butter.


Fremover

– Jeg tror vi har gode muligheter til å etablere oss i REMA 1000-ligaen. Jeg følte at vi hadde fått spillet til å fungere greit da koronatiltakene plutselig stoppet all kampaktivitet, men jeg tror at vi skal klare å ta de poengene som er nødvendig for å beholde plassen denne sesongen.

– Nå håper jeg først og fremst at det snart blir kamper igjen. Vil tro de fleste er utålmodig etter å få spilt, og jeg er spent på hvordan vi ligger an i forhold til de andre lagene i serien. Dersom vi klarer oss bra, er det ingenting som er bedre enn å aksle den svarte og hvite Flint-drakta i de kommende sesongene, avslutter Zaynab.