Andrea Varvin Fredriksen har signert proffkontrakt – Flint

Andrea Varvin Fredriksen har signert proffkontrakt


Venstrekant-kometen Andrea Varvin Fredriksen (19) har signert sin første proffkontrakt med Flint Tønsberg, etter å ha spilt på amatørkontrakt frem til nå.

Andrea kom til Flint som 13-åring og allerede som 14-åring begynte hun å hospitere opp på A-laget.  Hun fikk sin debut som 16-åring da Flint spilte i 2. divisjon og har vært med på hele reisen fra 2. divisjon til spill i REMA 1000-ligaen.

Denne sesongen har hun debutert på øverste nivå i Norge og har vært en av bærebjelkene i Flints comeback i eliteserien.  Hun har bare Mari Finstad Bergum foran seg på toppscorerlista i Flint.

Foto: Ravn Foto


Fornøyd trener

Zarko Pejovic er storfornøyd med at en lokal spiller blir med videre i Flintsatsingen.

– For oss var det viktig å få med Andrea videre fordi vi syns at hun er en spiller som har et veldig godt utviklingspotensial. Hun er en ordentlig kriger, hun er alltid klar for utfordringer, er blid og god i gruppa, skryter han.

– Potensialet har hun har bekreftet i år hvor hun har tatt store skritt fram utviklingsmessig. Andrea presterer bra fra kamp til kamp og er en spiller som kan spille på flere posisjoner både i forsvar og angrep. Finta hennes er i verdensklasse, som «kaster motstandere på rompa», humrer Zarko.  – Vi er veldig glade for å ha henne med oss videre.


– Vi er på vei opp og fram

Hovedperson selv er også glad for å ha signert sin første proffkontrakt med Flint Tønsberg.

– Det er selvfølgelig kjempegøy at Flint ønsket å signere proffkontrakt med meg, smiler Andrea. 
– Det betyr mye for meg å spille videre i Flint.  Jeg har vært med lenge her og har lyst til å fortsette den reisen videre.  Jeg synes samarbeidet fungerer bra, så da ønsket jeg å takke ja til tilbudet. 

– Jeg har stor tro på at Flint Tønsberg vil hevde seg godt i REMA 1000-ligaen fremover.  Vi er det kvinnelaget i distriktet som har prestert best.  Vi har gode folk rundt laget som jobber hardt for klubbens suksess – og nå får vi ny hall også, det betyr mye.

– Vi har også et veldig bra styre som tar gode avgjørelser – det ser bra ut for Flint! sier hun fornøyd.

Foto: Ravn Foto


Bring med 01/02-gjengen et stort høydepunkt

Andrea Varvin Fredriksen har altså spilt i Flint Tønsberg siden hun var 13 år.  Hva er du husker som spesielt gode minner fra denne perioden?

– Det er vanskelig å trekke frem noen spesielle øyeblikk, men alle kampene vi vinner er gøy, sprudler hun.  – Da jeg var 16 år og spilte mine første kamper med damelaget syntes jeg det var supergøy og stort bare det å komme på banen.  Det å få spilletid i 1. divisjon og i REMA 1000-ligaen har også vært veldig artig. 

– Og så var det stort å rykke opp fra 2. divisjon og kjempegøy å nå så langt i NM i fjor. Alle de prestasjonene der synes jeg det har vært stort å få være med på.

– På aldersbestemt var det supermoro å spille i Bringserien og i Lerøyserien, det å få muligheten til det sammen med lagvenninene mine i Flint var utrolig gøy.  Da vi kvalifiserte oss til Bringserien var vi bare 9 spillere.  Vi var ikke mange, men vi var en skikkelig fin gjeng.  Jeg ser tilbake på det som et utrolig bra minne.  Det var en fin tid, opplevelsene med det 01/02-laget, mimrer hun. 


Seieren over Fredrikstad

Når det gjelder denne sesongen synes Andrea alle kampene som Flint har vunnet har vært store høydepunkter.  Men spesielt en seier skiller seg ut, synes hun.

– Ja. spesielt kampen mot Fredrikstad hjemme i Slagenhallen var skikkelig gøy.  Da hadde vi hatt en tøff periode med noen tap og kampen mot Vipers friskt i minne, så det var litt trått akkurat da.  Da var det skikkelig gøy å vinne mot Fredrikstad.  Det at vi klarte å prestere så bra i den kampen var gøy. 

Foto: Ravn Foto


Trives som kant

Andrea har alltid vært bakspiller.  Forrige sesong vikarierte hun på venstrekant etter jul, mens hun denne sesongen gradvis har blitt en ren kantspiller.  Føler du deg fortsatt som en bakspiller som skal spille en periode på kant, eller tenker du deg selv som kun kantspiller nå?

– Jeg har funnet meg godt til rette på venstrekanten nå, sier hun.  – Det er der jeg står mye på trening og det er der jeg spiller i kamp – og det synes jeg er kjempegøy.  Det å gå fra å være bakspiller til å spille kant har vært utfordrende, men også lærerikt.   

– Jeg får høre innimellom på fleip at jeg har spilt venstrekant i et kvarter, humrer Andrea.  – Men jeg føler jeg har kommet bedre inn i rollen etter hvert, men jeg synes absolutt det er en fordel at jeg har vært bakspiller før.  Jeg føler jeg skjønner spillet på en annen måte.

– Jeg lengter ikke lenger etter å spille back!  Jeg tenker at det er venstrekant jeg er, sier hun avslutningsvis.