Elise Vedeler: – Denne kamppausen gjør oss enda bedre! – Flint

Elise Vedeler: – Denne kamppausen gjør oss enda bedre!


Flint Tønsberg rykket opp fra 1. divisjon i fjor sammen med Rælingen og Larvik.  Og Tønsbergklubben har hevdet seg best av opprykkslagene et nivå opp.  Flint har kapret 9 poeng og har vist at når laget har flyt, spiller de fantastisk håndball. 

Lagets veteran Elise Vedeler (27), som er inne i sin niende sesong i klubben trekker frem seierne over Aker borte og Fredrikstad hjemme som to store høydepunkter denne koronasesongen.

– Jeg følte at det fungerte godt for oss i de kampene og det er ekstremt gøy når vi har den flyten.  For meg er laget viktigst og når vi fremstår som vi gjør mot Aker og Fredrikstad er det fantastisk å være en del av, smiler Vedeler.

– Jeg synes at det var mye bra før jul hvor vi tok viktige poeng i hjemmekampene mot Larvik og Fana i tillegg til seieren borte over Aker. Og så var det selvfølgelig en nedtur å tape hjemme mot Rælingen, oppsummerer hun. 


Brukte mesterskapspausen godt

– Men så synes jeg at under mesterskapspausen får vi senket skuldrene og har god tid til å terpe på detaljer og videreutvikle spillet vårt.  Jeg synes vi hadde en god periode i den pausen. 

– Etter jul startet vi med å få med oss et poeng mot Oppsal og kun 16 baklengs ga oss godt med selvtillit bakover.  Som vi tok med oss videre mot Fredrikstad.  Det var en helt fantastisk kamp. Det var to viktige poeng for oss.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Elise-Vedeler.-Ravn-Foto5-1024x683.jpg
Foto: Ravn Foto


Etter den sterke 29-24 seieren over Fredrikstad, var Larvik neste motstander for et Flintlag i fremgang.  Men denne kampen ble utsatt da regjeringen satte en stopper for all kampaktivitet i topphåndballen.

– Ja, vi var i god flyt og hadde selvtillit inn mot Larvikkampen, og det er kjedelig at den kampen ikke ble spilt, forteller Vedeler.  – Men hele denne koronasituasjonen er kjedelig, og den setter begrensninger for oss. 

– Men samtidig må vi i Flint huske at vi har vært heldig i motsetning til mange andre lag.  Vi har ikke blitt satt i karantene og har ikke hatt noen avbrudd i treninga etter at vi startet opp igjen i sommer.

– All den tiden vi får til å trene ekstra, gjør oss enda bedre sammen.  Man kan velge å se negativt på situasjonen og klage, eller man kan gjøre som vi har gjort, å snu det til noe positivt, at det gir oss enda bedre tid til å bli bedre i sammen, sier hun. 


Tenker ikke på nedrykk

Denne sesongen er det lagt opp til at rekordmange lag er involvert i nedrykksstriden.  Lagene som ender sist og nest sist, rykker direkte ned.  Mens lagene på niende, tiende og ellevteplass, skal spille kvalik for å unngå nedrykk.  Elise Vedeler understreker at i Flint har de fokus på å bruke hver trening på å bli bedre og at de ikke ofrer så mange tanker på det å holde plassen i REMA 1000-ligaen.

– Det er selvfølgelig gøy at vi har klart å vinne så mange kamper at vi har skapt en avstand ned til nedrykk, det er jo kjempebra.  Men jeg vil vel egentlig si at vi ikke går og tenker på det med nedrykk. 

– Vi jobber hver dag for å videreutvikle spillet vårt for å vinne så mange kamper som vi kan, så får man telle opp til slutt.  Så jeg vil ikke si at det er noe som preger oss i hverdagen når det gjelder spørsmålet om å holde plassen eller ikke. 

Foto: Ravn Foto


God miks

Flint består av mange unge spillere i alderen 17-20 år + noen spillere i begynnelsen av 20-åra og så har de Elise Vedeler og Henriette Jarneid som er veteranene i troppen. 

Elise er ikke så opptatt av alder på spillerne.  Hun tenker at det viktigste er at alle kommer på trening og bidrar positivt med innsats og vilje.

– Jeg synes miksen med alder i gruppa er fin.  Jeg mener at så lenge jeg har spilt i Flint har det vært mange unge i troppen. På generell basis er det viktig å ha noen eldre i spillergruppa.  Da jeg kom til Flint hadde jeg gode rollemodeller som jeg kunne se opp til og som la trygge rammer til rette for meg. 


– Så ja, jeg tenker absolutt at det er viktig å ha spillere i et lag som skaper trygghet.  Og om det er de eldste eller er de som ikke er eldst, det er ikke så viktig.  Men kanskje man som eldst har litt ekstra ansvar for å legge til rette for den tryggheten. 

– Det viktigste i vår treningshverdag er at alle tør å gi 100%.  Og for at man skal gi 100% må man være trygg.  Så det er både et ansvar som jeg synes skal legges på de som er eldst, men også skal legges på hele laget, avslutter 27-åringen.