Mari Finstad Bergum klar for fransk klubb – Flint
Ravn Foto

Mari Finstad Bergum klar for fransk klubb


Flints toppscorer har signert en 2-årsavtale med den franske klubben Nantes.  Kontrakten gjelder fra 1. juni 2021. 

– Jeg har alltid sagt at mitt mål med min håndballkarriere er å spille Champions League i Frankrike, forteller Mari Finstad Bergum (22).  –  Nantes har spilt i EHF-cupen i år, så det er jo ganske nære.  Jeg synes det er gøy at jeg får denne muligheten.  De har planer om å benytte meg på alle bakspillerposisjonene, det er jeg også vant med fra Flint, så det blir bra.  Jeg gleder meg til å bli kjent med byen og være med å bidra for Nantes.


Mari hadde planer om å fullføre sin bachelor og spille også neste sesong i Flint Tønsberg.  Men da hun fikk tilbudet fra Nantes om å dra dit, tenkte hun at hun ville angre på det senere om hun ikke grep denne muligheten.

– Jeg har aldri vært i byen før, men har hørt mye bra om klubben.  Har fått et kjempegodt inntrykk av trenerne og apparatet rundt klubben.  Så har de også noen skandinaviske spillere i stallen fra før, og det hjelper også på.  Det kommer til å gå i engelsk og skandinavisk, og så har jeg planer om å lære meg litt fransk, smiler Mari. 

– Det blir mye håndball de neste to årene, det blir absolutt det som blir hovedfokuset, og litt mindre skole.  Jeg aner egentlig ikke hva jeg går til og hvordan det blir å være proff i Frankrike, sier hun. 


Fått mye ansvar i Flint

Finstad Bergum kom til Flint foran forrige sesong etter to sesonger i Larvik.  I Flint ble hun gjenforent med Synne Fossheim og Eline Fagerheim, som hun spilte sammen med i Gjøvik under oppveksten.  Fra å være tilnærmet ren forsvarsspiller i Larvik, fikk hun mye ansvar også fremover i banen i sin første sesong i Flint og scoret fantastiske 184 mål i NM og seriekamper.  Denne sesongen har hun også bidratt med mange scoringer og er toppscorer i Norge for øyeblikket med 85 scoringer på 12 kamper.

– Jeg føler jeg har utviklet meg bra i Flint.  Jeg har fått mye ansvar og har stått i mange forskjellige situasjoner og valg, og har opplevd to ganske ulike sesonger.  I fjor hadde vi favorittstempelet foran de fleste kampene mens vi denne sesongen har tapt mer enn vi vinner.  Det har vært mentalt lærerikt å oppleve begge delene. Jeg har utviklet meg stort håndballmessig, det er jeg fornøyd med. 

– Jeg føler jeg vokser med ansvaret og jeg gjør både bra og dårlige ting og lærer av de feilene jeg gjør.  Det er vanskelig å lære noe hvis man ikke får muligheten, så jeg er takknemlig for tilliten jeg har opplevd her i Flint, forteller hun.


Kjærlighetssorg!

– Jeg kommer til å få skikkelig kjærlighetssorg når jeg reiser, for Flint er en så fin familie!  Hvis jeg skal takke folk, så kommer jeg til å glemme navn.  Men det er alle spillerne, alle i styret, Zarko, Marianne, Tonje, alle oppmennene våre, alle som er på kampene og alle sponsorene – herregud, det er så mange fine folk, sier hun takknemlig. 

– Motivasjonen min er kjempestor for resten av sesongen med Flint.  Jeg har det så bra og det er morsommere å vinne når du er underdogs i alle kamper.  Det er en fantastisk vennegjeng, vi er som en familie, så jeg er veldig motivert.  Jeg kommer selvfølgelig til å gi alt for Flint selv om jeg skal til en annen klubb etter sesongslutt, understreker Mari. 


– Etter at jeg at jeg tok valget om å gå til Nantes, har jeg lagt det til side så jeg kan ha fokus på Flint og hverdagen her. Men, det blir jo kjempespennende å få nye opplevelser og møte mange nye gode spillere i en ny liga, avslutter 22-åringen.