– Det er helt fantastisk hvordan vi fremstår som en enhet! – Flint

– Det er helt fantastisk hvordan vi fremstår som en enhet!


Seieren søndag mot Fredrikstad betyr enormt mye for både spillere og trenerteam i Flint Tønsberg.  Det var 112 dager siden forrige seier hjemme i Slagenhallen og de to poengene gjør at Flint nå ligger fem poeng foran Rælingen og åtte poeng foran Larvik, som er på direkte nedrykk.

Men så betyr opplevelsen også enormt for selvtillit og motivasjon til å fortsatt jobbe steinhardt videre.

Her setter  Elise Vedeler, Andrea Varvin Fredriksen og Synne Fossheim ord på hvordan det var å være med på 29-24 seieren over Fredrikstad.


Elise Vedeler:

– I går hadde vi krigermentalitet og alle var på.  Det var en fantastisk stemning i laget og du kunne se det på alle scoringene hvordan energien spredte seg i laget hvor alle jublet og hoppet for hvert mål.  Det betydde mye for oss det her, at vi får igjen for all den treningen vi har lagt ned. 

– Det er en helt rå følelse man sitter med etter en sånn kamp.  Man er lettet og euforisk.  Det er god start på året med et poeng på onsdag og to poeng i går.  Jeg vet ikke om man kan forklare hvor glad man blir etter den første seieren på 3 måneder.  Men det er ingenting annet som betyr noe når man står på banen og får den seieren og skjønner at poengene blir i Tønsberg.  Det er den beste følelsen, det kan ikke sammenliknes med noe annet.  Det er derfor vi driver med dette her. 

– Vi hadde trua mot Fredrikstad.  Vi visste at om vi stengte bak så har vi alle muligheter.  Forsvarsinnsatsen mot Oppsal ga oss selvtillit. Det å slippe inn 16 mål i en eliteseriekamp er helt rått.  Vi visste at om vi klarte å holde forsvarsinnsatsen oppe også mot Fredrikstad, ville vi ha gode muligheter. 

– Under EM-pausen har vi fått mye tid til å trene i sammen og bli enda bedre kjent med Zarko og hans tanker og ideer.  Han legger mye opp til samarbeid med oss og det er helt fantastisk hvordan vi fremstår som en enhet. 


Andrea Varvin Fredriksen:

– Jeg var i så godt humør etter kampen i går! Det er det her som er gøy med å spille håndball, når vi har sånne skikkelige lagseire med bra kollektivt arbeid.  Jeg er skikkelig stolt av alle lagvenninnene mine. 

– I går gjorde vi færre tekniske feil enn på onsdag mot Oppsal, og vi satte flere baller i mål.  Samtidig hadde vi riktig tenningsnivå og var nøye i forsvarsarbeidet.

– Det var veldig gøy å stå på kanten i går, jeg fikk ikke bidratt så mye mot Oppsal på onsdag, så det var deilig å kunne bidra mer mot Fredrikstad.  Jeg ble også satt til å ta sjumetere og tenker egentlig ikke så mye over det ansvaret.  Hvert mål er viktig, og det var deilig at det satt og at jeg kunne bidra.

– I går følte jeg at alle bidro like mye i kampen, både de som var på benken og de som var på banen.  Alle skrek like mye og jeg opplever at alle unner alle å spille bra, og det er så viktig i gruppa, det gjør så mye med laget at man har mange gode spillere å rullere på og at vi backer hverandre. 

– Det klaffet i går og kan vi gjenskape dette i kampene fremover, skal vi bli veldig farlige. 


Synne Fossheim:

– Jeg er jo ikke helt fornøyd med å bli utvist tre ganger, jeg synes det skal være lov til å spille litt tøft.  Fredrikstad henger også litt etter i sitt forsvarsarbeid og gjør mye som ikke blir straffet like hardt, så linjen til dommerne var litt rar. 

– Jeg visste jeg hadde to utvisninger så i andre omgang der byttet jeg og Mari Finstad Bergum posisjon så jeg skulle få færre satsinger på meg.  Jeg visste jeg måtte justere meg litt og prøvde så godt jeg kunne.  Så da var det veldig kjedelig å ryke på den siste to-minutteren og visste at det betydde rødt kort. 

 -Jeg føler vi viser at vi ønsker å krige for poengene og at vi er tøffe, det skal ikke være lett å komme igjennom forsvaret vårt.  Vi viser at vi har så lyst til å vinne.

– Angrepsmessig mot Fredrikstad skulle vi kjøre litt på det samme som mot Oppsal, men i den kampen satte vi ikke ballen i mål.  I går traff vi bedre.  Vi har jobbet mye med angrepsspill og mot Fredrikstad satt vi ballen i mål.  Vi får brettet ut spillet bedre også og får med kantene, bakspillerne skyter godt og det gir større rom for meg inne på linja.  Det er kjempegøy når man får så mange innspill å jobbe med. 

– Alle kamper fremover blir viktig og det at vi tar med oss en seier nå gjør at vi kan slippe ned skuldrene litt og fortsette å trykke på.  Vi har vist at vi kan spille håndball både fremover og bakover. 


Nedre halvdel av tabellen:

7. Byåsen 10 poeng
8. Fredrikstad 9 poeng

9. Flint Tønsberg 9 poeng
10. Oppsal 7 poeng
11. Aker 6 poeng

12. Rælingen 4 poeng
13. Larvik 1 poeng


Scoringer for Flint denne sesongen:

Mari Finstad Bergum 85, Andrea Varvin Fredriksen 37, Malin Lundemo 32, Synne Fossheim 27, Celina Vatne 26, Henriette Jarneid 23, Elise Johnsen 14, Elise Vedeler 14, Julia Vangen 9, Aurora Aurheim 4, Karoline Fahlberg 4, Charlotte Koffeld Iversen 4, Felicia Celine Tangen 4, Eline Fagerheim 4, Karoline Müller Lislien 3, Mia Vik Gabrielsen 3, Julie Dybdahl 2, Julianne Bjørnøe 1, Zaynab Elmrani 1.