Magisk 2. omgang mot Fredrikstad! – Flint

Magisk 2. omgang mot Fredrikstad!


En sinnsyk god andreomgang mot Fredrikstad hvor Flint snur kampen fra å ligge under med fire mål til pause til å vinne med fem mål. Sluttresultatet ble 29-24.

Zarko ga samme førsteoppstilling som spilte mest mot Oppsal, tillit på ny i kveldens oppgjør mot Fredrikstad.  Det er også den samme rekka vi ble så godt kjent med gjennom opprykkssesongen i fjor. 

Etter to mål av Mari Finstad Bergum i innledningen og resultat 2-2, tok Østfoldlaget kommandoen og gikk opp til en 5-2 ledelse.  Men så fulgte en god Flintperiode og etter nær halvspilt omgang ga Finstad Bergum Flint ledelse 7-6.

Så fulgte lagene hverandre tett.  Flint ledet både 8-7, 9-8 og 10-9.  I den perioden fløt angrepsspillet bra og avslutningene kom fra kant, linje, gjennombrudd og fra bak i banen.  Det kjedelige var at bortelaget kvitterte umiddelbart hver gang Flint gikk i ledelsen, så det ble vanskelig å få et overtak i kampen.

Så fulgte en seks minutters periode uten uttelling og Fredrikstad scoret fem ganger på rad og var foran på 14-10.  De beholdt firemålsledelsen inn til pause hvor de ledet 16-12.

Fredrikstad stiller med et fysisk robust lag som det er tøft å stå imot.  16 baklengs på en omgang er det samme som etter 2×30 minutter mot Oppsal.  Men er på ingen måte noen krise og fire mål bak til pause er fullt mulig å hente inn med en god andreomgang.  Absolutt ingen grunn til å henge med hodet etter denne førsteomgangen.  Nå gjaldt det å få litt flere målvaktstredninger og stå enda tettere bakover i de siste 30 minuttene. 


2. omgang

De første fire minuttene av andre omgang var magiske.  Da kom scoringene tett og ledelsen til Fredrikstad ble utliknet og lagene var like langt på 16-16.  Fredrikstad svarte umiddelbart og gikk igjen i tomålsledelse.

Men det var en sånn ro og trygghet i Flintlaget i kveld.  Ingen stresset.  Det virket som laget hadde kontroll, selv om de lå under.  Og 16-18 ble til 20-18 og resten av kampen var hjemmelaget i føringen!

Fedrikstad var ett mål bak på 21-20, 24-23 og 25-24, men greide aldri å utlikne.

På de siste åtte minuttene ble det ingen baklengs for Flint og første seier i 2021 var et faktum. 

29-24 over Fredrikstad er en sterk prestasjon.  Og all den tid både Rælingen og Oppsal tapte sine kamper, har nå Flint et lite pusterom til nedrykksspøkelset.

Litt dramatikk ble det da forsvarsgeneral Synne Fossheim fikk sin tredje utvisning da det gjenstod 11 minutter av kampen.  Det undertallet utnyttet Fredrikstad til å vinne 2-0 og en trygg tremålsledelse ble til ett mål foran.

Men som nevnt, Flint oste av selvtillit i kveld. 

I første omgang ble det 16 baklengs.  I de siste 30 minuttene kun 8. 
Og 29 mål fremover er sesongbeste.


Banens beste spiller, Malin Lundemo uttalte dette gledesstrålende etter kampen:

– Jeg hadde nesten glemt hvordan det føles å vinne, så dette er en helt vanvittig god følelse nå etter endelig å ha tatt to poeng å få en seier igjen. 

– I pausen var vi enige om at vi spiller greit i forsvar men at vi må enda et hakk opp for å komme på nivå med det vi var mot Oppsal.  Og at vi skulle fortsette i angrep med det vi vet vi er gode på. 

– På treningene har vi vist at vi er mer enn gode nok til å score mange mål, i tillegg til at vi vet at vi står godt i forsvar.  Så det handler om å ta med seg den gode følelsen til kamp – og det satt, så det var godt!

– Vi var enige i dag om at vi skulle kjøre mer etter og ha mer tempo.  Vi har ofte blitt gående og da har det vært vanskelig å få den flyten i angrepsspillet.  Det viste vi i dag at når vi får fart i spillet er vi gode nok til å score 29 mål, det var veldig bra.

– Nå er det fest her i garderoben!  Det var en veldig god følelse å komme inn her etter en sånn seier.
Seriekamp REMA 1000-ligaen i Slagenhallen 17. januar 2021

FLINT TØNSBERG – FREDRIKSTAD 29-24 (12-16)

Karoline Müller Lislien
Mari Finstad Bergum  8
Nora Bugge
Synne Fosseheim  5
Elise Johnsen
Malin Lundemo  3
Eline Fagerheim
Elise Vedeler  1
Zaynab Elmrani
Celina Vatne
Felicia Celine Tangen
Charlotte Koffeld Iversen
Mia Leikvold Trapnes
Andrea Varvin Fredriksen  9
Henriette Jarneid  1
Julia Vangen 2


KAMPUTVIKLING FLINT – FREDRIKSTAD

1 omg:  2-2  *  2-5  *  7-6  *  8-7  *  9-8  *  10-9  *  10-14  *  12-16.

2 omg:  16-16  *  16-18  *  20-18  *  21-20  *  24-23  *  25-24  *  29-24.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Mari Finstad Bergum
Midtback:  Malin Lundemo
Høyreback:  Elise Johnsen
Høyrekant:  Henriette Jarneid
Linjespiller:  Synne Fossheim