Synne Reiersen: – Det var gøy å få noen minutter mot Reistad! – Flint

Synne Reiersen: – Det var gøy å få noen minutter mot Reistad!


Målvakt Synne Reiersen (17) har hospitert på A-lagstreninger i sommer og høst. I treningskampen mot Reistad i Flinthallen 11. desember fikk Synne sin debut da hun stod noen minutter i andre omgang.

– Jeg har vært med på benken i to eliteseriekamper, men har ikke vært med på noen andre treningskamper. Så det var gøy å få noen minutter i treningskampen mot Reistad. Selv om det ikke var all verdens med spilletid, så var jeg i hvert fall på banen.

– I og med at Zaynab Elmrani var ute, var muligheten til at jeg kunne slippe til større enn det vanligvis hadde vært.  Så jeg hadde et lite håp om å få spille, men jeg forventet det ikke i og med at kampen var så tett og målet var å vinne kampen for å få litt seiersfølelse, forteller hun. 


Hospitant

Synne Reiersen bor i Horten hvor hun også går på videregående skole.  Hun vurderte Wang Tønsberg, men logistikkmessig fant hun ut at det var best å gå på skole i hjembyen.  Hun pendler til og fra trening og det er foreldrene som kjører henne. 

– Dette er min tredje sesong i Flint, jeg hadde to sesonger med 03-laget før denne sesongen.  Jeg trives veldig godt og jentene har tatt meg veldig godt imot. 

– Det er gøy og lærerikt å trene med elitelaget, sprudler hun.  – Det er moro å få matche meg mot de eldste jentene.  Jeg har utviklet meg veldig godt kun på kort tid og lærer av Zaynab Elmrani og Eline Fagerheim, det er veldig gøy.

– Jeg hospiterer med A-laget og planen var at jeg skulle trene med A-laget annenhver uke.  Men nå har vi hatt en ordning frem til nyttår om at hospitantene er fast oppe med damelaget.  Så den siste tiden nå har jeg kun trent med damelaget.  For at ikke rekruttgruppa skal ha en for stor treningsgruppe, deler vi det litt mer opp, forklarer hun.


Karanteneregler

Karantenereglene gjør at det blir vanskeligere å veksle mellom å trene med A-laget og med J20.  Det gjør også at Synne har vært lite med J20.  Hun forteller som et eksempel at da J20 hadde en søndagskamp, takket hun nei til å spille, for da hadde hun måtte vente helt til torsdag før hun kunne ha trent med A-laget igjen. 

– Jeg har spilt 3 kamper med J20.  Så det har ikke blitt særlig med kamptrening denne sesongen her. Jeg var tiltenkt å spille mer på rekrutt, men sånn ble det ikke når det er karanteneregler, sier hun.


Høydepunkt

Synne Reiersen har trent regelmessig med elite siden i sommer og var med på benken da Fana og Aker ble slått.

– Det var veldig moro!  Jeg ble ganske sjokkert da jeg ble tatt ut til de kampene, men det er gøy å være med å varme opp og heie på jentene fra benken.  Det var lærerikt.  Man føler seg mer med i gruppa når man er med på benken også, og ikke bare er med på trening, sier hun.