Martine Grip Øvreberg: – Det var ekstra kjekt å debutere i Bergen!


Linjespiller Martine Grip Øvreberg (18) trente med A-laget i sommer og høst og var med på benken mot Fredrikstad og Vipers i de to første kampene denne sesongen.  Men det var på hjemmebane i Bergen hun fikk sin debut i REMA 1000-ligaen da hun kom på banen i andre omgang i oppgjøret mot Tertnes. 

– Det var ekstra gøy å debutere i Bergen, byen jeg er i fra, smiler Martine. – Og så var det kjekt at gamletreneren min fra Årstad satt i sekreteriatet. 

– Jeg hadde hatt noen gode treninger i forkant og hadde et håp om å få spilletid mot Tertnes. Vi hadde en liten stall med til Bergen også, så håpet var der.  Og da var det ekstra kjekt å komme utpå.  Jeg hadde litt nerver, men jeg har gode lagvenninner som jeg kjenner godt og jeg visste jeg hadde de i ryggen uansett. 

– Jeg fikk ekstra motivasjon når jeg fikk mulighet til å debutere i REMA 1000-ligaen som 18-åring – det er en mulighet som er sjelden.  Når jeg ser at jobben jeg har gjort og valgene jeg har tatt er de riktige valgene for min egen utvikling, får jeg lyst til å jobbe på enda mer, sier hun. 


Flyttet til Tønsberg i sommer

Martine Grip Øvreberg går tredje året på Wang Tønsberg, og Celina Vatne, Julie Dybdal, Aurora Aurheim og Mia Trapnes Leikvold går på samme trinn som henne. 

Barndomsklubben til Martine er Mathopen IL og hun spilte også for Årstad og Kongsvinger før hun ble Flintspiller.  Som 16-åring tok hun et modig valg og flyttet alene til Kongsvinger for å gå på NTG Toppidrettsgymnaset.

– Etter to år på NTG var planen å reise hjem til Bergen.  Men samtidig så jeg etter muligheter andre steder. Deriblant Wang Tønsberg.  Jeg så på trenerne både i klubb og skole at det var en stor mulighet at jeg kunne bli en bedre spiller.  Så da falt valget på Tønsberg. 


Trives

– Jeg trente med elite i sommer.  Det var midt under oppkjøringen, så det var en hard treningsperiode.  Så det var kjekt! Vi er et lag med gode enkeltspillere, men er også gode i sammen.  Og jeg merket på det fysiske at spillergruppa er eldre enn de jeg var vant til å spille og trene med. 

– Da Julia Vangen ble klar for Flint Tønsberg, ble jeg flyttet ned til rekrutt.  Jeg er takknemlig får at jeg fikk trent med elite en periode og så var det utrolig fint å få noen kamper med J20. 

– Det er bra å kunne ha mulighet til å delta på flere plattformer i samme klubb, hvor man kan spille og trene.  Det er et godt miljø og en god lagmoral på J20.  Spillerne på rekrutt ønsker også å bli gode – og jeg trives veldig godt som spiller i Flint Tønsberg, avslutter 18-åringen.