Ungt Flintlag tapte mot Gjerpen i treningskamp – Flint

Ungt Flintlag tapte mot Gjerpen i treningskamp


Flint Tønsberg stilte med sesongens yngste mannskap i fredagens treningskamp mot Gjerpen i Flinthallen.  Åtte av spillerne var under 20 år.

På hovedbildet til denne artikkelen er fire av ungjentene som var i startoppstillingen til Flint.

Celina Vatne (18), Mia Leikvold Trapnes (18), Charlotte Koffeld Iversen (17) og Felicia Celine Tangen (17).


I tillegg spilte også Julie Dybdahl (18), Martine Grip Øvreberg (18), Andrea Varvin Fredriksen (19) og Zaynab Elmrani (19).  Jennie Hem Gjerde (17) var med på benken uten å få spilletid.

Det er klart det blir tøft med et så urutinert mannskap når et heltent Gjerpenmannskap står på andre banehalvdelen.  Flint spilte uten Elise Johnsen, Julia Vangen, Synne Fossheim, Malin Lundemo og Mari Finstad Bergum. 

Det betydde at resten av mannskapet fikk god trening i måtte ta ansvar.  Og det er verdifull erfaring å ta med seg.


Nora Bugge tilbake

Veldig gledelig var det å se Nora Bugge tilbake i den matchformen vi så henne i store deler av fjorårssesongen.  Alle som var til stede i Tønsberghallen under fjorårets opprykkssesong fikk se vidunderlig avslutningsteknikk fra Nora – og det var treningskampens høydepunkt å se avslutningene til Nora.  Denne høstsesongen har hun vært en skygge av seg selv, fordi hun ikke har fått trent nok på grunn av halvskader som etter hvert utviklet seg så hun måtte ta en kamppause.  Veldig godt nytt for Flint å ha Nora ordentlig tilbake.

Nora delte spilletiden på venstrekant stort sett med Julie Dybdahl, som også imponerte stort!  Julie har spilt noen minutter i REMA 1000-ligaen denne høsten og det har gjort henne godt.  For hun fremstod med stor tro på egne ferdigheter og hadde feilfri skyting fra kant.  Flott kamp av Julie.


Mia god som playmaker

Nevnes bør og skal også Mia Leikvold Trapnes.  18-åringen som gikk skadet to måneder i høst, men som nå er tilbake for fullt.  Stort sett har vi opplevd Mia som høyrehendt høyrekant.  Men mot Gjerpen spilte hun som playmaker, som også er den plassen hun helst vil spille på.  Og Mia har et herlig driv og søker etter luker og er på, en flott første-kamp etter å ha vært ute i så mange uker. 


Gjerpen tok tidlig initiativet og dro i fra til 10-målsledelse i begynnelsen av andre omgang.  Differansen var på ti mål resten av omgangen, til i sluttminuttene hvor Gjerpen fikk dratt litt i fra igjen og vant kampen med 12 mål seiersmargin.


Venstrekantene Nora Bugge og Julie Dybdahl sa dette etter kampen:


NORA BUGGE

– Jeg har mer lyst og tør mer i dag, og da er det gøyere å spille også.  Jeg følte det var helt annerledes, det føles mye bedre.  Det føles som jeg har ny energi.  Jeg var mer skrudd på, jeg har vist på trening i det siste at jeg klarer det og da tar jeg det med inn i kamp også.

– Vi har enkeltspillere som klarer seg bra i dag.  Som for eksempel Julie Dybdahl, det var moro å se.  Vi var litt mange ute i dag, så da ble det vanskelig å vinne.


JULIE DYBDAHL

– Det var moro å komme til muligheter, men det er kjipt når vi ikke klarer å prestere som lag.  Da blir egen prestasjon overskygget av at vi gjør en dårlig kamp kollektivt.  Jeg er fornøyd, men det er alltid ting som kunne vært gjort bedre, blant annet var det et par returballer i forsvar jeg burde ha tatt.  Det skal sitte neste gang. 

– Vi underpresterer veldig i dag.  Vi er mye bedre enn dette.  Da vi slo Aker på bortebane var vi veldig gode, i dag føler jeg vi var ti hakk under den prestasjonen.  Jeg tror alle spillerne er like skuffet, vi så for oss at dette skulle bli en gøy kamp hvor vi kunne prøve på noe nytt.  Men det ble ikke det.  Det ble en kamp hvor vi sliter med ikke å tape med mer enn ti mål. 


Treningskamp Flinthallen 4. desember 2020

FLINT TØNSBERG – GJERPEN  24-36  (12-20)

Celina Vatne  6
Julie Dybdahl  4
Henriette Jarneid  4
Andrea Varvin Fredriksen  4
Nora Bugge  2
Elise Vedeler  1
Felicia Celine Tangen  1
Charlotte Koffeld Iversen  1
Mie Leikvold Trapnes  1
Martine Grip Øvreberg
Julianne Drevland Bjørnøe
Eline Fagerheim
Zaynab Elmrani
Jennie Hem Gjerde


KAMPUTVIKLING FLINT – GJERPEN

1 omg:  1-1  *  2-2  *  2-5  *  5-7  *  7-9  *  9-13  *  11-16  *  12-20.

2 omg:  12-21  *  14-24  *  17-27  *  21-31  *  23-33  *  24-36.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Nora Bugge
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Mia Leikvold Trapnes
Høyreback:  Felicia Celine Tangen
Høyrekant:  Charlotte Koffeld Iversen
Linjespiller:  Elise Vedeler