Mari på landslagssamling!


EM-reservene og rekruttjentene har hatt samling i Kristiansand 25. november til 3. desember. 

Flintspiller Mari Finstad Bergum (22) var med på samlingen og har fått et flott utbytte av god matching sammen med andre spillere som er i vannskorpa til å ta steget opp til A-landslaget. 

Denne samlingen driller spillerne med tanke på at noen vil slutte seg til laget i Danmark og skal delta i EM.  Derfor var spillerne på denne rekruttsamlingen pålagt et like strengt regime som A-landslaget.  Med hyppig testing og hvor alle bodde på enerom og hvor spillerne holdt avstand til hverandre utenfor banen.


Lange middager

– Det har vært hyggelig på samling forteller Mari.  – Vi opplevde et ekstra covidtesting-regime, og vi satt i karantene de to første dagene, til vi fikk svar på testen.  Men etter det har det vært en vanlig fin samling med en veldig flott gjeng. 

– Vi hadde egentrening første dagen, typ «gå ut og jogg.»  Og den andre dagen trente vi håndball uten kontakt.  Mens resten av samlingen var vanlig fullkontakt. 

– Siden vi måtte bo på enkeltrom under hele samlingen, førte det til at vi ble sittende lenge og spise, det ble lange middager, smiler Mari.  – Det var veldig hyggelig og sosialt. 


Høyt nivå

– På treningene har vi hatt fokus på forsvar, samtidig som vi har jobbet med forskjellige trekk i angrepsspillet. Poenget med denne samlingen har vært å holde i gang de som er i bruttotroppen, så de er klare til å reise til EM på kort varsel, hvis det blir behov for det.

– Jeg synes det har vært veldig bra, jeg er kjempefornøyd.  Det er høyt nivå med mange gode spillere, så jeg synes jeg har fått mye ut av det.  Det er kult å trene med så mange gode spillere.  Jeg føler at jeg har blitt bedre, har tilpasset meg de andre og har trent i et høyere tempo enn det jeg er vant med. 

– Det er veldig stas å være med, det er ikke sånn at jeg ble lei meg da jeg ble tatt ut, humrer hun avslutningsvis.