Strandman AS – langt mer enn bare steinleggere. – Flint

Strandman AS – langt mer enn bare steinleggere.

Strandman har siden oppstarten i 79`opplevd en solid vekst, på bakgrunn av en svært godt renomme i byen når det kommer til kvalitet på det de leverer. Såpass vekst har de hatt, at de når snart har vokst ut av sine lokaler i Velleveien i Slagendalen. Nå håper de kommunen godkjenner reguleringen av en tomt, slik at de fortsatt kan være en lokal Tønsberg bedrift, og ikke nok en bedrift som må flytte ut av by`n på grunn av plassmangel.

Fordi som ikke kjenner til Strandman, hvem er dere og hva er din rolle?

Vi er en av Vestfold og Telemark største og eldste anleggsgartnerfirmaer. Etablert i 1979 av Jan Peder Strandman. Vår virksomhet spenner seg fra private hager, parker, veganlegg og større utomhus i byggeprosjekter. Vi har i tillegg vintervedlikehold og besørger snørydding, bortkjøring, strøing og feiing på om lag 450 adresser i Tønsberg område. Vi har også til enhver tid 2-4 læringer i arbeidet og anser læringer som vår viktigste rekruttbase. Vi har inngått en samfunnskontrakt med Gjennestad VGS som forplikter oss til å ta imot lærlinger som oppfyller våre krav. Min rolle er daglig leder.

Strandman er aktiv bidragsyter til flere idrettslag i distriktet, hvorfor er det viktig for dere? Og hva gjør at dere takker «ja» til å bidra?

Det er viktig for oss å støtte idretten fordi det er en viktig arena for barn og unge. Vi får våre jobber lokalt og ønsker derfor også å gi tilbake lokalt samfunnet.

Hvordan merker dere koronakrisen på kroppen?

Første uken når Norge stengte ned var det helt dødt på telefon og mail. Da tenkte vi; «Hva skjer nå»? Når den uken var over normaliserte tingene seg mer og mer og vi har lagt bak oss et år med god produksjon. Vi har vært heldige og ikke hatt noen koronasyke blant våre ansatte, og har derfor hatt alle i produksjon. Vi har allikevel valgt å ha hjemmekontor for våre prosjektledere for å redusere risikoen så mye vi kan og følge nasjonale råd.

Hvor ser du Strandman i fremtiden?

Jeg ser Strandman som en trygg og god arbeidsplass, en fremoverlent bedrift med stort fokus på miljø og bærekraft. Vi skal fortsatt bidra med støtte til lokale idrettslag og foreninger.

Flint Tønsberg Håndball bygger ny hall, og kjemper i toppen av Norsk kvinnehåndball, hva tror du det betyr for by’n?

Jeg tror alltid at en by som har et godt lag, enten det er håndball, fotball eller ishockey, er svært positivt for byen. Det skaper mer stolthet og eierskap til byen.

Takk for praten !